Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Ryddig hjem, Ryddig økonomi?

Jeg leser ofte på forum, det er ikke så mange forum jeg er innom men Pengevett er en av dem. På dette forumet finnes det en tråd som snakker om sammenhengen mellom et ryddig hjem og en ryddig økonomi. Jeg tror det kan ha en sammenheng noen ganger. Men det trenger ikke å være en regel. Vi har det til tider litt rotete her hjemme men økonomien er ikke like rotete, hvis man skal sammenligne sånn rett av.

Likevel tror jeg det er litt sannhet i det som påstås, ser selv at vi ønsker å rydde enda mer her hjemme. Vi har omtrent de største klesskapene man kunne få kjøpt på IKEA for to år siden, i vår lille tre roms. 85% av alle klær som er i skapene bruker vi ikke. Her skal vi rydde skikkelig. Selge skapene på finn.no eller noe sånt å skaffe noe mindre i steden. Vi har snakket om å gjøre dette i sikkert 6 måneder, men har aldri kommet så langt. Nå er vi enig om at vi skal rydde opp før neste barn kommer!

Samtidig har jeg og min samboer snakket om at vi må rydde opp enda mer i økonomien. Det er nok noen småtall som ikke stemmer helt i budsjettet vårt og så videre. Vi har bestemt oss for å gjøre dette for 2010 budsjettet vårt. Samme som å rydde i klesskapet? Tja kanskje det. Vi skal også avtale en prat med banken for å se på fremtiden. Er det mulig for oss å skaffe en bolig med vår inntekt? Det betyr ikke at vi skal ut å kjøpe hus med en gang, men vi tenker litt på det ja.

Jeg har også ombestemt meg angående Access Virus. Det jeg skrev om i dette innlegget: Julegavehysteri, Nettprosjekt og Access Virus TI2. For dere som ikke vet hva dette er så kan jeg fortelle at det er en synth. Altså et musikkinstrument. Dette instrumentet finnes i noen utgaver. To med keyboard og en såkalt «desktop» versjon uten keyboard. I utgangspunktet tenkte jeg å spare til en Access Virus TI2 Polar altså med keyboard men når jeg fikk se at de skulle lage kun hundre hvite av desktop versjonen kunne jeg ikke motstå fristelsen, den kommer normalt i sort. Det vil jo garantert bli et samlerobjekt om ikke annet …

Access Virus TI2 WhiteOut
Access Virus TI2 WhiteOut

Denne versjonen er også billigere sammenlignet med den jeg tenkte å spare til, fordi den har ingen taster. Jeg skal i hovedsak bruke denne sammen med min Mac og jeg har allrede et MIDI keyboard jeg kan bruke sammen med denne. Derfor trenger jeg kun modulen som lager lyd. Lyden er den samme uavhengig av keyboard eller ikke. Det blir også billigere. Jeg har bestillt denne fra USA, prisen blir ca 14 000 kroner inklusive frakt. De skulle skrive ned verdien på pakken for meg slik at jeg kommer unna litt billigere fra den Norske stat, får vi håpe.

Det som finansierer denne blir min stasjonære PC som jeg nesten aldri bruker. Den har masse kraft så det er egentlig litt synd at den ikke brukes så mye. Det hender kanskje at jeg spiller et spill eller noe sånt en gang i uka men noe mer enn så blir det ikke. Jeg bruker for det meste kun Macen. Derfor har jeg funnet ut at jeg har heller mye mer lyst på et musikkinstrument enn en stor stygg stasjonær PC som knapt blir brukt. Jeg har solgt den og får ca 12 000 kroner for pakken. Resten av pengene har jeg allerede så det blir ikke brukt noe kreditt.

Jeg har også tenkt på fondmålet mitt på 50 000 kroner. Jeg tror ikke det er umulig å nå det målet i 2010, men jeg er litt sint på meg selv fordi jeg ikke har hatt is nok i magen og brukt opp fondpengene. De gikk forsåvdit til en god sak, det var å betale ned mitt forbrukslån så det trøster meg en hel del siden jeg har hatt det forbrukslånet siden jeg var 18 år … Det blir 10 år.

Leser i media at børsen går oppover og tenker for meg selv, f*n, jeg er ikke med på oppgangen. Derfor lurer jeg på om jeg ikke bare skal legge noen penger på haug i steden … Tør nesten ikke å gå inn med penger i fond nå. Hvem vet, det kanskje er på topp allerede nå og vil falle snart?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “Ryddig hjem, Ryddig økonomi?”

  1. Hei! Berre eit spørsmål… Du skriver at de vurderer å kjøpe bolig… Har de ikkje allereie bolig? De har jo eit boliglån på 1,2 millioner, så eg gjekk ut frå at de allereie eide ein bolig?

    Kjenner til irritasjonen over at børsen går oppover. I vår titta eg litt på aksjemarknaden og tenkte på at det hadde vore gøy å eie nokre aksjar i Schibsted (av heilt andre årsakar enn økonomiske) … men eg hadde inga erfaring med å handle aksjar, og hadde heller ikkje dei store summane tilgjengeleg (har etter det registrert meg for aksjehandel, men då eg oppdaga at det var minstekjøp på 200 aksjar gav eg opp tanken og prioriterte andre budsjettpostar). Etter det har verdien på Schibsted-aksjar blitt tredobla. TREDOBLA! Det er jo heilt vilt.

    Kor gamal er PC-en din? Svært imponert over at du klarer å få 12 000 kroner for ein brukt PC, men om den er ganske fersk er det jo kanskje ikkje så rart.

  2. Jo vi har allerede en bolig, en tre roms leilighet. Men vi vurderer å flytte litt ut fra byen og skaffe en enebolig i steden. Vi trives godt der vi bor nå så det er ikke noe stress med å anskaffe seg noe nytt. Likevel er det kanskje lurt å gjøre det før vår sønn skal starte i skolen for eksempel. Jeg vet ikke helt.

    PCen jeg solgte var ganske ny, med kraftig skjermkort. Det fulgte med en god skjerm så 12 000 var kanskje litt for lite!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.