Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Så stor buffer skal du ha

Av og til kan man lese artikler fra forbrukerøkonomer i media hvor de gir råd og tips som de aller fleste strengt tatt burde vite allerede. Noe alle vet er viktigheten av å ha en bufferkonto, eller tilgang til en økonomisk buffer hvis noe uventet skjer. Noe som ikke er like lett er å finne ut hvor stor bufferkonto du egentlig trenger. Her synes jeg forbrukerøkonomene bommer enkelte ganger.

Størrelsen på din buffer vil avhenge av mange faktorer:

  • Hvor du er i livsløpet ditt.
  • Inntekt.
  • Gjeldsgrad.
  • Eiendeler.
  • Framtidsplaner.

Jeg har lyst til å bli gjeldsfri så fort som mulig og da er det naturlig for oss å ikke sette av veldig store beløp til en bufferkonto. Vi bor i en bygning som er selveiet noe som betyr at vi må gjøre alt vedlikehold selv. Da holder det ikke alltid med en bufferkonto på 15 000 kroner. Er det noen større vedlikeholdsprosjekt som gjøres øker vi boliglånet istedenfor å ha en haug penger stående på en konto med i praksis minusrente. Her kan man også benytte seg av såkalt fleksilån så fremt en har økonomisk disiplin til det.

Nå betaler vi ned boliglånet mye kjappere istedenfor og så vidt jeg vet trenger vi forhåpentligvis ikke gjøre noen store ting på kanskje 10 år og da er vi mest sannsynlig gjeldsfri! 💪

Det er viktig å tenke over hva du har og hva det koster å drifte alt. Hvis du bor i et borettslag dekker ofte fellesutgiftene (husleie) diverse vedlikehold og du trenger kanskje ikke tenke på slikt.

Hvis jeg skal slenge ut et kronebeløp synes jeg 5 000 kroner er noe alle bør streve etter. Likevel, har du tight økonomi er 500kr bedre enn ingenting.

Vi satser altså på å ha ca 15 – 20 000kr på en buffer og må vi gjøre noe som koster mer tar vi det på boligen.

Hvor stor bufferkonto mener du man skal ha?

 


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


5 kommentarer om “Så stor buffer skal du ha”

  1. Jeg har kr 20.000 stående på en konto for uforutsette utgifter. Det ligger også en slags buffer i det å ha en høy sparerate. Da har man jo hver måned penger som KAN brukes til bufferting, hvis det skulle bli helt nødvendig.

  2. Som du skriver så er det veldig avhengig av person og livssituasjon. Jeg har flere forskjellige type buffere. En umiddelbar buffer (hvor jeg raskt kan fylle på kortet om det trengs), en buffer for større uforutsette ting (20 000) og en buffer jeg kaller forsikring på 50 000 kroner. Tillegg er jo på sett og vis alt annet av verdi på sett og vis en buffer også. Hvis det virkelig skulle bli nød så er det jo bare å overføre fra aksjekontoen også, men da skal det virkelig være nød :;

  3. Ser ut som at de fleste er enige her. Som Aksjebloggeren sier har vi verdier i fond og nedbetalt bil også, men da skal det være fullstendig krise hvis vi må bruke noe av det.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.