Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Selvstendighet målt i tid

Oppdatert for 2017

Litt av tanken bak å bygge formue er å bli så selvstendig som mulig økonomisk sett. Det er selve essensen i formuebygging for meg, veldig enkelt forklart. Dette handler ikke bare om å legge penger på en haug. Det handler også om forbruk og det å finne en slags gylden middelvei gjennom det hele med tanke på jobb, ekstra inntekter, investeringer osv.

Til høyre (eller bla lenger ned for dere som bruker mobil!) ser du hvor mye tid oppsparte midler gir meg. Altså: hvor lenge jeg kan være uavhengig av arbeidsgiver eller samfunnet (nav)? Dette vil basere seg på et gitt beløp hver måned. Nå trenger jeg ca 19 000 kroner i måneden for at ting skal gå rundt, men det er fordi jeg har et boliglån / barnepass (SFO) å betjene også. Dette beløpet vil kunne variere noe med tiden. Særlig den dagen boliglånet blir nedbetalt. Da forsvinner en forpliktelse som igjen gjør at det blir enda mer tid for pengene. I tillegg går det nok an å få ned dette beløpet enda mer, men jeg ville ha litt å gå på.

Jeg vil sjekke dette tallet en gang i måneden og det er dagsverdien på fondsbeholdningen som ligger til grunn for tallene. Det betyr altså at tiden kan variere ut fra hvordan markedet er.

Jeg trives godt med situasjonen som råder nå og har ingen ønsker om å ikke jobbe. Det jeg ønsker er å gjøre akkurat som jeg vil og slik verden virker i dag er det tett knyttet opp mot økonomi. Har du mindre økonomiske forpliktelser? Ja da kan du bestemme mer over din egen tid.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


8 kommentarer om “Selvstendighet målt i tid”

  1. Formuebygging,

    Jeg tenker stadig vekk på musikkproduksjon og holde på med dette på hobbybasis. Siden du driver med dette; har du noen bra program å anbefale for å lage musikk på PC? Hva bruker feks du? Det kunne vært interessant å prøve ut kreativiteten litt og kanskje teste ut musikken på feks SoundCloud etc.

  2. Anders, Det jeg bruker heter Ableton Live, men det finnes mye å velge mellom. Hvis man vil ha alt i en pakke og komme igang med en gang er også Propellerheads Reason veldig bra og noe jeg har brukt lenge. Eneste «problemet» her er at det er et slags lukket miljø og en må kjøpe plugins fra deres egen butikk og kan ikke bruke tredjeparts. Noe som går fint i Ableton Live.

  3. Aiai. En musikk produsent i samme stil som meg selv, kult. Sparer også til «friheten» , har kommet ganske langt ,og har drevet med elektronisk musikk på hobbybasis så lenge jeg kan huske 🙂

  4. Ser man det. valgte en tilfeldig post jeg skulle lese her i dag, og da ser jeg at jeg har vært her før. Det husket jeg ikke før nå. Du fikk vel svarene på de spm i det andre inlegget ;-).

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.