Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Shoppe strøm og sjekke forsikringene

Dette er et gjesteinnlegg fra min samboer, hun har sjekket opp priser på forsikringer og strøm. Her kommer hennes konklusjoner.

De siste ukene har vi gått igjennom faste utgifter her i huset, og funnet ut at vi kan spare inn en del på både strøm og forsikringer. Leste i avisen at den lokale strømleverandøren her er omtrent dyrest i landet, og i Dine Penger at det kan lønne seg å gå igjennom forsikringene.

Å shoppe strøm er relativt nytt for meg, men har ringt rundt noen ganger før og bedt om tilbud på forsikringer. Så gikk igang med det siste først.

Startet med å ta en runde på: hva har vi av forsikringer i dag. Nøyaktig med dekning og egenandeler, kostnader etc.

Deretter skrev jeg ned en liste over kjente forsikringsselskaper og sjekket pris og dekning. Nytt for meg var at dette kunne man nå selv sjekke på nettet. Enkelt og greit. For oss ble det billig og bra med Nemi. Kunne sikkert spart noen hundrelapper, på å dele opp og ha flere ulike forsikringselskap. Men de reklamerte med at om man har 3 forsikringer hos dem, så slipper man egenandel ved skade. Veldig fristende. Så da ble det bil- og husforsikringer der. Sparte 4700 kr i året. Ellers har vi innboforsikring hos LOfavør.

Utover dette skal da mannen si opp forsikringene gjennom jobben noe han sparer 5600 kr og barneforsikringen på 1500 kr.

Deretter leste jeg meg opp på strøm, og fant denne oversikten på nett:

http://www.konkurransetilsynet.no/no/kraftpriser/sjekk-kraftpriser/

Fikk da opp en kjempebra side med prisoversikt der jeg bor!!

Endte opp med å bestille strøm gjennom NorgesEnergi via LOfavør TOPP 5 garanti.

Dette pga at da er vi sikker på at vi aldri betaler mer enn hva vi ville gjort hos en av de 5 billigste strømleverandørene til enhver tid. Slipper vi å drive å følge med på hvem som er billigst til enhver tid. I tillegg hadde de en slik ordning at dersom en av oss blir sykmeldt eller arbeidsledig så dekker de strøm regningen i 3 mnd. og litt annet snacks.

Lofavør sin ordning kan man lese om her:
http://www.lofavor.no/id/132.0#toppers

Hvor mye vil vi spare på å bytte til dem, får vi nok aldri vite, siden vi nettopp har flytta hit. 🙂 Men med tanke på at vi nettopp har fått en favn ved i hus, og i tillegg får gratis ENØK rådgiving – så ser det lovende ut på at strømregningen neste vinter ikke blir på 7200 kr ++ denne gangen.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


6 kommentarer om “Shoppe strøm og sjekke forsikringene”

 1. Flott gjesteopptreden! Når man først får satt seg ned så er jobben med å sjekke priser faktisk litt morsom, og det går litt sport i det å finne beste tilbud.

  Når det gjelder forsikringer er det morsomt å lese at Nemi også i praksis gir lavest pris.
  Jeg har lagt ut et regneark hvor man kan legge inn informasjon om det man ønsker å forsikre, i tillegg til adresser til svært mange av forsikringsselskapene vi har i Norge. Dette skjema kan man bruke hvert år, når man vil gå igjennom prisene og shoppe forsikring. Ofte tvinger man forsikringsselskapene til å innrømme rabatter som ikke kommer fram når man fyller inn data selv på deres nettsider.

  Flott innlegg, fortsett å skrive når du får kreativiteten over deg 🙂

  Regneark for forsikringer – http://www.stbab.com/?p=869
  Omtale av forsikringsselskapene pr September 2010 – http://www.stbab.com/?p=860

 2. Hei Øyvind!
  Artig at du likte innlegget.
  Ble positivt overrasket over at vi kunne spare så mye penger, da vi hadde ganske billig forsikring fra før.

 3. Forsikring er noe en virkelig kan spare mye penger på. Ihvertfall hvis en ikke har gått igjennom de før. Tror jeg sparte ca 8000 første gang jeg gikk igjennom forsikringene mine, og da endte jeg opp med bedre deking og flere forsikringer enn før. Har en liten runde hvert år nå for å se om jeg finner noen bedre, er ikke så mye å spare som før, men har lagt prestisje i å finne den billigste(som har lik deking). Eneste forsikringen jeg ikke kommer til å skifte selv om de er dyrere er dyreforsikringen som jeg har hos Agria. Har ikke funnet noen andre som er i nærheten av å gi like bra dekning som de. Var heller ikke noe problem med utbetaling når min hund hadde allergi problemer.

  Er ikke like mye å tjene på strøm, spesielt på grunn av den sure nettleien, men kan fort bli en tusen lapp i året 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.