Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Slik fører jeg blogginntekt i selvangivelsen

I 2014 hadde jeg samlet 19483,- i inntekt fra nett. I 2015 ligger det foreløpig an til enda mer. Noe som er viktig er å gi skatteetaten opplysninger om dette. Når jeg har inntekter fra annonser og annonsesalg regnes det som næring og det skal det betales skatt av.

Jeg har ført mine blogginntekter under følgende punkt i selvangivelsen:

 • 2.7.6 Inntekt fra annen næring, BYEN JEG BOR I, 401

Jeg vet ikke om dette er HELT 100% korrekt måte å gjøre det på, men nå har jeg overholdt opplysningsplikten. Det er uansett mye viktigere å overholde den plikten, enn å finne rett punkt på selvangivelsen.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


5 kommentarer om “Slik fører jeg blogginntekt i selvangivelsen”

 1. Sikkert helt greit. (Annonseinntektene er forøvrig momspliktige når du passerer 50 000 kroner.) 🙂

 2. Det viktigste er at tallene blir oppgitt. På beskjedne beløp tror jeg ikke det spiller så stor rolle. Selv valgte jeg å klikke på fanen «veiviser til driftsinntekter og driftskostnader» Det kom opp et eget alternativ for de med inntekter under 50.000. Jeg fylte ut to felt, et for inntekter og et for utgifter. Nettoen ble overført automatisk til riktige felter i selvangivelsen.

 3. Er det noen nedre grense for hva man skal informere om?
  Jeg glemte å tenke på det, men har jo hele ca 1200 kr i året inntekt på bloggen min. Så noen praktisk betydning har det ikke, men kanskje det allikevel skulle vært ført opp ja?

 4. Pengebingen: Jeg vet ikke helt om det er noen nedre grense å informere om og så tror jeg ikke 1200 kr i året har så mye å si som Torbjørn sier. Det du driver med er vel en hobby og da kan du sikkert bruke det som argument.

  Med det sagt er det uansett vårt ansvar å informere skatteetaten om våre inntekter utover vanlig arbeid. Jeg fører jeg, så får staten bestemme hva de skal gjøre.

  Da har du iallfall gjort din opplysningsplikt, noe som er veldig viktig.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.