Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Spar penger og gjør ting selv

Det er kanskje ikke noe man tenker over så ofte, men det er mulig å spare en hel del penger på å gjøre noe vedlikehold selv. Vi kjøpte et rimelig slitent rekkehus for tre år siden. Det er bygget på 70 tallet og bar preg av å ikke ha fått nødvendig (og riktig) vedlikehold på lang tid. Jeg så for meg at her ble det mye arbeid i årene som kommer, og rett fikk jeg også.

På disse tre årene har vi gjort dette:

  • Revet og bygget ny veranda (råteskader)
  • Pusset opp en kjeller
  • Pusset opp en gang + 3 rom og vaskerom
  • Skiftet bordkledning
  • Skiftet noen vinduer
  • Beising og maling av det meste (vegger, tak osv)

Det listet opp oven er arbeid vi har gjort selv og fått en del hjelp til å gjøre. Nå har jeg ikke konkrete tall, men jeg kan tenke meg at vi har spart inn mange kroner på arbeidskostnad.

Det eneste vi har betalt for er oppussing av bad. Her hadde vi nok kunnet gjøre en del ting selv også, men valgte å sette denne jobben bort fordi vi hadde ikke tid til å tilegne oss kunnskap slik at vi kunne gjøre litt selv.

Vi har en eldgammel oppvaskmaskin som vi kjøpte brukt 500 kroner for 4 år siden. Filteret i den røk for et års tid siden og vi vurderte å kjøpe en ny maskin (siden den var så gammel). Jeg sjekket modellnr på maskinen og søkte på det + filter i google. Da fant jeg et nettsted i England som solgte reservedeler. Kjøpte et nytt filter der og slapp altså å bruke penger på ny oppvaskmaskin. Det kostet meg 200 kr inkl frakt.

Litt av poenget mitt er at det går an å gjøre mye selv bare man er villig til å søke og lese instruksjoner. Hvis man syns det er kjedelig arbeid og tungt er det mulig å se på det som trening. Du får fysisk aktivitet og i tillegg gjort noe nyttig!

Nå stresser vi ikke så mye med oppussing og vedlikehold, tar ting i etapper og prøver prioritere det som er viktigst. Jeg bruker heller litt lenger tid og får et bra resultat istedenfor å haste gjennom noe som blir halvbra.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


3 kommentarer om “Spar penger og gjør ting selv”

  1. Så lenge man holder seg til oppgaver som man klarer å håndtere, er jeg helt enig i det du skriver. Men syns enkelte går litt langt i å «gjøre det selv». 🙂 Når det gjelder bad, er det vel ikke all verden man har lov til å gjøre lenger.

  2. Du har kanskje rett i at noen ikke helt egner seg for praktisk arbeide, men det er i mange tilfeller enklere enn hva man tror. Hvis man tar tiden til hjelp og er villig til å lære riktignok. Bytte av tjenester mellom venner / kollegaer er også mulig. 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.