Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


SpareBank 1 oppfordrer til bruk av kredittkort

Det jeg liker med dette nettstedet er at jeg kan skrive akkurat hva jeg vil og når jeg vil. Stort sett blir det innlegg som har økonomi som tema men, andre ganger ting som opptar meg og som kanskje ikke er relatert til økonomi. Denne gangen ønsker jeg å skrive om et brev jeg fikk i posten nylig.

Det hender seg at vi får tilbud om kredittkort, fra coop, statoil og diverse andre plasser. De kredittkort jeg har er fra Skandiabanken og Sparebank 1. Jeg har også et amex kort jeg ble påtvunget i jobb selv om jeg ikke ønsket å ha det. Legger vi sammen disse kortene og min samboers har vi raskt tilgang til over 100 000 kroner med kreditt uten problem. Trenger vi mer er det bare å søke andre plasser, det blir helt sikkert innvilget da vi har ok økonomi, god orden og stabile arbeidsplasser.Det jeg synes var litt merkelig var ordlyden i brevet jeg fikk fra banken. Husk at dette er altså fra SpareBank 1 en stor og sikkert respektert bank i Norge. Ikke en av disse små finansieringsforetakene som dukker opp i ny og ne.SpareBank 1 skriver altså følgende i brevet:

Å utsette betalingen er kanskje ikke så dyrt som du tror

Visste du at du kan bruke ditt SpareBank 1 kredittkort de fleste steder du handler i hverdagen? Litt større innkjøp som sportsutstyr, klær og hjemmeelektronikk kan være greit å betale med kredittkort.

I noen tilfeller kan det være både praktisk og lønnsomt å betale med kredittkort. Du velger selv om du vil betale hele beløpet ved forfall eller om du vil fordele det over en periode. Mange har en oppfatning om at bruk av kredittkort er veldig dyrt, men hva koster det egentlig å utsette betalingen? Se vedlagte brosjyre for mer informasjon ved bruk av kredittkort.

På meg virker det som at banken ønsker at folk skal bruke kredittkortet, gjerne utsette betalingen også for da tjener banken penger på rentene. Dette er vel noe alle kjenner til jada jeg er ikke naiv men, at en bank som dette sender et slikt ja, nesten litt desperat brev synes jeg bare blir komisk..?

Nå er det også en del sannhet i dette brevet jeg fikk og jeg ønsker ikke å skape en hysteri-artikkel som vi kan forvente å se på VG. Jeg får altså et brev, i ens ærend om å få meg til å bruke kredittkortet mer.

Hva mener du? Synes du det er riktig at en såpass stor bank som SpareBank 1 gjør kredittkort mindre skummelt? Jeg bryr meg ikke så mye om det men, kan tenke meg at andre kanskje føler at det kan være litt mer greit å utsette betalingen nå.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


7 kommentarer om “SpareBank 1 oppfordrer til bruk av kredittkort”

 1. Kanskje det er programleder Magne Gundersen i Luksusfellen som står bak? De trenger jo flere deltagere i luksusfellen og Magne er jo forbrukerøkonom i Sparebank 1.

  Men fra spøk til alvor. En bank vil aldri være helt nøytral og kan dermed heller ikke gi helt nøytrale gode økonomiske råd slik jeg ser det. Og jeg får nok ikke et veldig godt inntrykk av en bank som mener det er greit å utsette betalinger og kjøpe noe for penger en ikke har noe denne formuleringen implisitt forteller oss. Er det noen punkter som er gjenganger hos dem som sliter med privatøkonomien så er det nettopp disse.

  Apropos:
  http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hordaland/1.7594984

 2. Jeg har ikke skaffet meg kredittkort ennå, og har faktisk ikke planer om det heller. Jeg liker ikke å ha utestående penger som jeg skylder en bank, eller andre. Derfor synes jeg det er like greit å holde seg unna kredittkort. Har ingen planer om å skaffe meg det i framtiden heller.

 3. Reagerer også på dette hos banker. Dnbnor tvinger kredittkort på kundene sine, bl.a studentprogrammet er ikke mulig å ha uten kredittkort. Det fikk meg til å bytte bank, jeg ønsker ikke kredittkort, og syntes det er skrekkelig å bli påtvunget det.

 4. Kredittkort er som en kniv. I hendene på en voksen og moden person som tar ansvar for eget liv, er kniven ufarlig og kan til og med komme til nytte. Men legger du kniven i et rom der en aktiv treåring går rundt, ber du om trøbbel 😉

 5. Jeg synes du peker på noe viktig, særlig fordi dette kredittkortet ikke har spesielt konkurransedyktige betingelser og har en laveste aldersgrense på 18 år. Dette kan gjøre at yngre personer som i utgangspunktet ikke er «kreditthungrige» begynner å bruke et kredittkort med mindre gode betingelser.

 6. Riktig, skal man ha kredittkort i dag og benytte seg av betalingsutsettelse er det Skandiabankens kort som går ut som vinner. Iallfall i de fleste tester jeg har lest.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.