Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Sprengt matbudsjett, reddet av COOP!

I det siste har vi handlet på den måte man absolutt ikke skal gjøre. Vi har brukt lokalbutikken omtrent annenhver dag. Ofte blir det ca 200 – 300 kroner hver gang, det er ikke mange gangene man trenger å handle på denne måten før beløpene blir betydelige. Dette har resultert i at vi har sprengt matbudsjettet så det skriker om det. Nesten to uker før vi burde! Dessuten har maten ofte ligget en stund på lokalbutikken. Det er dårligere kvalitet og ferskhet på matvarene. Egentlig fatter jeg ikke hvorfor vi handler der i det hele tatt …

Selv om vi har sprengt budsjettet er det ikke slik at det er helt tomt på kontoene våre og vi ikke har råd til å handle mat i det hele tatt. Det er bare slik at de penger som er øremerkede til det formålet er brukt opp … altså vi må ta av egne brukskontoer isteden.

Men denne gangen trenger vi ikke dette. Februar er den måneden COOP betaler ut medlemsbonusen du har opptjent, for vår del ble dette over 2 000 kroner.

Vi MÅ bli enda flinkere til å skrive handleliste, planlegge ukeshandlingen og hva vi skal spise. Vi har gjort dette f ør og vi ser at det blir mye billigere hvis vi gjør det. Jeg tror det har noe med at du handler da det du trenger, ikke det du nødvendigvis vil ha ekstra. Det er ofte disse småtingene som sprenger budsjettet. Selv om det virker lite der og da trengs det ikke mange småbeløp før det blir litt …

Fond

Det er turbulent på børsene for tiden, noe som er morsomt. Det er morsomt fordi jeg ikke har så mye penger i markedet. Men jeg tror jeg skal spytte inn noen kroner igjen. Det blir nok i indeksfondet KLP Aksje Norge Indeks II igjen. Egentlig burde jeg spre pengene litt mer men jeg har ikke startet opp spareavtalen enda. Når jeg gjør det skal det blir større spredning. Nå nøyer jeg meg med at fondet følger indeksen på oslo børs.

Må bare vente litt … se om børsen går ned litt mer, ikke sant? 😉


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


3 kommentarer om “Sprengt matbudsjett, reddet av COOP!”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.