Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Status ekstra inntekt desember

Desember måned har vært en god måned for ekstra inntekt.

Affiliate, annonsesalg og reklame står for mesteparten av inntektene. Ca 2 000 kr av disse blir investert i KLP Aksje Global V som vanlig. Et globalt indeksfond med lave kostnader. Det ser ut som at jeg får fler andeler for pengene nå og det er helt okay. Bevegelser i markedet er noe en må regne med.

Måneder som dette viser at det jeg driver med på nett kan gi gode resultater, da gjelder det bare å gjøre mer av det som fungerer. Når det gjelder inntekter fra musikk er det smått. Med det sagt har jeg brukt mye tid (og penger) i 2018 på å sette opp et system som sannsynligvis skal kunne bidra til at musikk hobbyen kan bli noe mer enn hobby på sikt.

Jeg er investert i kryptovaluta og har kjøpt Bitcoin / 0xbitcoin for ca 5 000 kr i løpet av 2018.

År 2020 vil vi se en halvering av antall bitcoin minere får når de «finner» en block. I dag er det 12,5 stykk bitcoins per blokk. I 2020 vil det halveres til 6,25 bitcoins per blokk. Gitt at interessen for kryptovaluta fortsett er tilstede tror jeg prisen vil påvirkes i positiv retning. Jeg er IKKE ekspert på dette, så ikke ta det som investeringsråd.

Takk for at du følger Formuebygging, skal prøve så godt jeg kan å produsere mer interessant innhold i årene som kommer.

Ønsker deg en fredelig jul og alt godt i året som kommer.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


6 kommentarer om “Status ekstra inntekt desember”

 1. God jul og godt nyttår. Hvilken affiliate anbefaler du til vanlig blogg?
  Bruker du ellers noe verktøy for SEO (type Yoast?)

 2. Det kommer an på hvilken type blogg du har og hva det er for produkter / tema den handler om. På mitt andre nettsted er det programvare, som løser spesifikke problemer folk søker etter.

  Har du noen produkter dine lesere kan være interessert i kan du søke etter det og affiliate på Google, mulig man finner noe da. Ellers er det mulig å bli affiliate på amazon, og de har som kjent det meste av fysiske produkter en kan kjøpe.

  Coinbase lenken her, kan kanskje kalles en slags affiliate også.

  Når det gjelder SEO har jeg ikke så stor fokus på å skrive optimaliserte artikler med gode titler og nøkkelordresearch. Skulle kanskje gjort mer av det, da finans er en av de mest inntektsbringende nisjer på internett. Enkelte få ganger gjør jeg det dog med Yoast SEO kjørende i bakgrunnen her.

  Det skal også sies at jeg har takket nei til mange potensielle annonsører. Det er mange som vil ha sponsede artikler om casino, diverse tradingplattformer ingen har hørt om, lånetilbydere, kryptovaluta trading osv. De tilbyr ganske mye penger, men jeg ønsker ikke å hive opp alt mulig slags annonser her. Da har jeg heller en enkel link til Coinbase som jeg vet er godkjent.

  Det ble kanskje et litt lenger svar enn nødvendig men… god jul 🙂

 3. Formuebygging, I dag bør du lese Dagens Næringsliv. En svært interessant artikkel om mennesker som sparer og bygger opp formue for å gjøre seg økonomisk uavhengige, slik at de kan pensjonere seg i ung alder, feks i 40-årsalderen. Tenker mye på dette selv og artikkelen var utrolig dekkende for mitt syn. Målet om å være fri og uavhengig, styre over sin egen tid, kjenne på lykken ved å bruke dagen slik man vil, osv. Jeg har ingenting i mot å jobbe, men arbeidslivet har en del negative elementer i seg i forhold til vanskelige kolleger, meningsløse rutiner, og all den tiden det stjeler av livet. I stedet kan man bruke tiden til frivillig arbeid med verdi, oppleve naturen og dens kvaliteter, og – ikke minst – være uthvilt og ha overskudd i hverdagen.

 4. Anders: Er så enig, men for min del er jeg langt unna å i det hele tatt kunne tenke på å bli økonomisk uavhengig.

  Jeg jobber heller mot å finne på noe eget å jobbe med, og kombinere dette med fornuftig økonomisk styring. Iallfall slik det ser ut nå.

  Med det sagt, ting forandrer seg fort og det er vanskelig å spå hva som skjer framover.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.