Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Statusoppdatering januar 2011

Da har vi kommet et stykke inn i januar og det er endelig på tide med utbetaling av lønn etter den tidlige desemberlønna! Denne måned har vi også betalt et mer normalt terminbeløp på boliglånet så her føler jeg vi er igang nå. Det er noe med å betale ca 4 500 kroner i avdrag sammenlignet med 800 kroner. Har du selv boliglån som du har latt gå en stund kan det være en tanke å kanskje refinansiere dette. Få en ny takst på boligen din og se om du kan få lavere rente. Det skader ikke å sjekke. Det verste som kan skje er at du betaler det samme som i dag …

Vi har spandert på bufferkontoen 2 053 kroner denne måneden og er nå oppe i over 18 000 kroner. Målet på 20 000 kroner i februar er ikke langt unna! Når dette målet er nådd roer vi ned buffersparingen med 1 000 kroner i måneden og setter over «resten» til nedbetaling av gjeld.

Jeg skal også spare i fond denne måneden, det blir satt av 1 500 kroner til fond. 500 kroner til hver fond.

Vi tenker fortsatt på å bytte ut våre biler mot en. Jeg har regnet ut hvor mye sånn ca vi har brukt på vår BMW siden 2006 og det var ikke et hyggelig tall. Med service, dekk, olje og diverse småsnacks havner vi på over 100 000 kroner. Det er MYE penger å betale for fantastisk kjøreglede. Er det verdt det ? Tjaa… ingen kommentar foreløpig. Beløpet er forøvrig ikke inkludert drivstoff.

Selger vi bilen kan vi sitte igjen med 150 000 kroner hvis vi har litt flaks. Så kan vi kanskje skrape sammen noen kroner slik at vi har bra med egenkapital. Vi (jeg) vurderer å skaffe en ny fransk syvseter. Denne vil koste ca 350 – 360 000 kroner ny med alt. Da må vi ta opp billån på alt fra 180 – 200 000 kroner avhengig av hva vi har i egenkapital. Da tenker jeg på at det kan være verdt det i forhold til garantier og sånt. Vi vil spare noen kroner på forsikring vil jeg anta da BMW generelt sett er dyr å forsikre. Drivstoffutgiftene vil reduseres da vi kommer til å ha kun en bil. Den vil også bli brukt i jobb og der får jeg kjøregodtgjørelse som kommer godt med. Det dekker ikke alt men det hjelper.

Det hører også til historien at jeg har sjekket opp muligheten for billån hos Skandiabanken og der har vi fått grønt lys. Det er nok sikkert fordi vi kommer til å ha såpass mye i EK. Det er vel ikke noen risiko for Skandiabanken hvis vi skulle finne på å misligholde lånet. Da kan de bare selge bilen og dekke hele lånet…

Løp å kjøp var det en som sa på jobben når jeg fortalte om dette. Selv er jeg i det usikre hjørnet. Vi trenger en slik bil nå, ikke om 2 år. Vi kommer oss ikke enkelt på turer alle sammen med den transportløsning vi har i dag. Jeg forstår at det ikke er en menneskerett å kjøre bil eller kjøpe en bil. Vi har likevel muligheten og har sett i budsjettet at det er mulig.

Det blir også økt inntekt fra arbeid dette året, ialfall noe mellom 10 – 20 000 kroner mer er helt sikkert.

Hvis vi velger å ta opp et billån vil alle resurser gå til å betale ned dette så fort som mulig.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


14 kommentarer om “Statusoppdatering januar 2011”

 1. Jeg sitter å lurer på hva jeg skal gjøre når min bil er moden for å byttes ut. Tanken på en splitter ny bil med garanti er litt fristende. Men i motsetning til deg blir min stort sett brukt til å kjøre matpakken min, og leike taxi for jentene. Det er deilig med en ny bil. Dyrt da

 2. Ja det er helt klart dyrt med ny bil men, service er også dyrt noe jeg har sett når jeg gikk gjennom verkstedsregningene… Vi kommer til å bruke den ganske mye tenker jeg, ikke minst kjøring i jobb og kjøring til diverse hytter 20 – 30 mil unna og sånt.

  Det blir også en besparelse å kvitte seg med «skrotbilen» da den koster noen tusenlapper i året den også. Nei jeg vet ikke helt jeg.

 3. Mulig jeg er stemplet i panna som dum når det gjelder biler, men garantien dekker ikke alt ? Jeg har hørt om tilfeller som likevel må ut med noen lapper størrelse stor for å fikse ting som på en eller annen (u)forståelig grunn. Dessuten er det mindre muligheter for selv mekking på en nyere bil, enn en altfor gammel bil. Akkurat det er kjempe positivt i mine øyne da det er verdens beste unnskyldning for å ikke ligge under bilen å skifte eksosanlegg.

 4. Nei du er ikke dum. Du har helt rett, garanti dekker så absolutt ikke alt. Hvis jeg kjører over en viss km lengde må jeg ha vanlig periodisk service. Noe som i de fleste tilfeller betyr oljeskift og generell oversyn av bilen. Dette er ikke så dyrt i seg selv men det er arbeidet som koster penger. Ergo oljeskift er noe man kan gjøre selv hvis man har tilgang til en hall eller en plass der man kan kvitte seg med spilloljen på en forsvarlig måte.

 5. Selg bilen og kjøp en familiebil til femti tusen av et kjent japansk merke, det er mitt forslag! 😉

  Hvis du vil høre på fornuften (og det er jo den som skal styre 2011 er det ikke?), så virker det litt sprøtt å ta opp et billån på 200 000 kr når man har nesten tre millioner i boliglån.

  Det er min (harde?) og ærlige mening i allefall. 🙂

  (sukk, dere mannfolk og biler altså 😉 )

 6. Lett å argumentere både for dyr og billig bil. En dyr bil er sikrere, bruker mindre drivstoff og trenger sjeldnere innom verksted, mens en billig bil taper seg betydelig mindre i verdi. Sukket til Anette syns jeg er på sin plass. Jeg kjenner en fyr som er veldig opptatt av å ha en dyr og flott bil, og argumenterer alltid med at nye biler er så mye sikrere enn gamle biler. Greit nok det, men den samme fyren er samtidig en av de mest aggressive sjåførene jeg vet om. Hjelper ikke å ha det nyeste sikkerhetsutstyret hvis man alltid kjører godt over fartsgrensen.

 7. Ikke skal det være enkelt. Det mest fornuftige hadde sikkert vært å kjøpe en Caravelle til maks 50 000 kroner. For å så sette resten av pengene på boliglånet. Den fornuftige siden har jeg ikke lyst å høre på!

 8. It took 10 months but I finally decided to trade out my company car and take my car allowance instead. I have done the math at least once a day the past 6 months trying to figure out how I can keep my costs on a car as low as possible. If you are going to sell the BMW and sit with 150 000 kroner, find a good solid 4 or 5 year old car with not more than 100 000km that will transport the entire family. Anything made in France is going to cost you a fortune when you go to sell it again. I have a friend with a Renault Scenic that he can’t give away. The real cost of the car is the difference between what you paid for it and what you sold it for. My choice fell on a 5 year old Subaru Legacy, 4×4 with automatic transmission that I picked up for 185000 including omregistering and årsavgift 2011! I financed it with no money down and 7 years of payments. I know that I will pay the car off at the end of 60 months. The balance will only be 40 000 or so kroner and the money I saved in having a lower payment for 5 years will easily pay off the remaining loan. Why dont you buy a 4 or 5 year old Forester which will hold its value and get you up to the cabin regardless of the driving conditons? Put 50 000 down and put 100 000 in the bank. You will get a lot more pleasure from the fat bank account and the car will have a good restverdi when you sell it in 5 years.

 9. tenkte ikke bare på oljeskift, men alle unntak som står med liten skrift. Dobble Fustasjoppheng dekkes ikke av garanti fordi du har….fyll ut tomrommet. Men det er klart, noen er sikkert flinkere til å omgås bil-folk. Oljeskift fikser til og med et fjols som meg.

  Likte ideen til Kongen. 4×4 faller ikke så fort i verdi. Med mindre den er lilla. Lilla biler er like omsettelige som franske biler.

  Men jeg tror du kommer til å velge bil mer etter lyst og følelse enn fornuft da.

 10. Her blir det kanskje handlet med mer følelser enn fornuft.

  Kongen: Jeg har kjørt Subaru Forester og det er en flott bil men, den blir for liten.

 11. I had a ford s max 7 seats from work. We are a family of 6. I overcame the space problem with a hengerfeste on the car. THen I bought a «henger» with a large plastic top which is pretty much waterproof. It has a capacity of 750kg and it has brakes so I can drive 80kmt fully loaded without breaking the law. The henger cost 12 000. It was and still is one of the best investments I ever made! 🙂 I also had a Caravelle at one time that I paid 100 000 for (6 seater). Drove it for 8 years and when I sold it the phone did not stop ringing. I sold it for 10 000 kroner because the car did not make it through the EU control (it was 16 years old). Still, it only cost me 12 000 kroner a year in Depreciation. One of the cheapest cars I ever owned and unbelievably functional. Good luck with the car shopping!

 12. Jeg har INGEN peiling på bil. Men er det ikke slik at en del biler av dyrere merker (feks BMW) også har ganske dyre deler?

  Siden du i dag har ca 25000 i året i kostnader, så har du jo litt å gå på om du bytter den inn i en billigere bil.

  Hvis man har en bil som «det ikke er så nøye med», så er man vel ikke så opptatt av å gjøre reprasjoner og servicer på dyre merkeverksteder heller.

  Jeg må innrømme at mine meninger er veldig farget av de opplevelsen vi har hatt med vår Merchedes. Og jeg hadde aldri trodd jeg skulle si at jeg har opplevd 1000 ganger bedre service hos vår pakistanske venn og bilforhandler Malik, enn hos Berthel O Steen… 😉

 13. Gjør som meg, vinn en gratis bil for 1 år 😉

  Ellers har jeg nok ikke så mye å bidra med i bildiskusjonen, men jeg plukker ihvertfall opp litt av hvert her til jeg en dag skal ut å kjøpe bil selv. Det er jammen meg mye å sette seg inn og ikke minst mange ulike faktorer som spiller inn. Håper du finner rett bil til rett pris!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.