Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Portefølje opp til 340.800,- i okt / 750 kr ekstra inntekt

Totalt såvidt opp grunnet store bevegelser i kryptomarkedet. Utviklingen i fond delen av porteføljen har holdt seg positiv siden september. På sikt vil fond delen i porteføljen bli større, som er grunnmuren. Og da vil slike bevegelser bli mer utjevnet. Hvis ikke noe veldig uforutsett skjer.

Hvis vi ser kun på fond delen av porteføljen er det en økning på 16 000 kr fra september. 4 500 av disse er innskudd. Må si meg fornøyd med det!

Utviklingen i fond-delen vises i diagrammet nedenfor:

Hvordan vektingen skal være mellom fond og krypto er jeg fortsatt usikker på. Jeg kjører på som vanlig og investerer derfor mesteparten i fond og «noe» i krypto.

Ekstra inntekt på 750 kr (netto) kommer fra Affiliate, Patreon og foto.

Jeg takket for øvrig nei til å publisere et sponset innlegg som hadde gitt meg ca 2 000 kr ekstra denne måneden. I utgangspunktet er jeg ikke mot at folk kan få spille bort pengene sine på casino. Jeg er stort sett for at man skal få leve livet sitt slik man vil. Å publisere slike innlegg her dog, tror jeg blir litt for dumt.

Jeg synes det er mye bedre at du f.eks lager konto hos Nordnet som er annonsør her på Formuebygging. Nordnet er også litt mer relevant for deg som leser her. Vi vil jo ta så fornuftige valg som mulig med pengene…

Med den digresjonen kommer vi til oktober måneds investeringer:

Fordeling av 5 000 kr i sparing denne måneden forholder seg slik:

 • 3 000 kr – KLP Aksje Global Indeks V
 • 1 500 kr – KLP Aksje Fremvoksende Markeder Indeks II
 • 500 kr – Bitcoin
 • Sparerate: 41%

Uavhengighet: 1 år og 4 måneder (basert på 20k/mnd, noe avrundet)


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Portefølje opp til 340.800,- i okt / 750 kr ekstra inntekt”

 1. Hvor mye har dere på bufferkonto?

  Har du vurdert å investere i andre aksjer/fond? Jeg har ca halvparten så mye som deg i KLP aksjefond og vurderer å investere i andre aksjer/fond når jeg har kommet opp i en viss sum eller er det dumt kanskje.. sa du noe om at du kjøper dine gjennom Nordnet? Hvorfor ikke gjennom KLP bank?

 2. Hei!

  Bufferkonto har vi ca 20 – 40 000kr på. Vi velger å heller betale ned mye på boliglånet istedenfor og evnt ha det som en slags buffer dersom det skulle være behov for store utgifter. (Tenk over 100k) Ryker kjøleskapet, vaskemaskinen eller noe nærliggende takler vi det greit uansett.

  Når det gjelder fond liker jeg å holde det enkelt, derfor er det foreløpig de du ser i mine statusoppdateringer. Har man et globalt fond med lave kostnader er man i utganspunktet godt dekt.

  Kjøper mine fond via Sbanken, lave kostnader der og det er hovedbanken.

 3. Vil de si at dere betaler ekstra inn på lånet, utenom det faste beløpet? Trodde kanskje dere hadde fast høy innbetaling.

  Det vil vel si at dere har en hel del lavere bufferkonto enn hva som anbefalles, men så har dere penger tilgjengelig ved enten å selge aksjer eller utvide/betale mindre ned på lånet?

  Mulig du også har nevnt det før men hvilken sjanger hår musikken din under? Er du den nye kygo eller Sivert Høyem? Hehe.. hadde vært artig å hørt noe av musikken din, men antar du ikke vil avsløre deg..

  Har følgt bloggen din i mange år 🙂

 4. Nei vi betaler ikke inn ekstra, men vi har et relativt stort beløp vi betaler fast hver måned. Dette resulterer i lavere bufferkonto. Det er vel kanskje litt gambling å ha det sånn, men det har nå fungert i over 10 år så.

  Sjanger av musikk? Tja… det ligger nok mer mot Kygo enn Sivert Høyem 🙂

  Skulle gjerne publisert litt, men det blir nok å avsløre litt for mye dessverre.

  Takk for at du følger! Det settes pris på.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.