Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Svenskene er bedre enn oss nordmenn

… på å økonomiblogge? Det var en Svensk økonomi blogg som hette Frisk Ekonomi som fikk meg til å åpne øynene for dette temaet. Det var en småbarnsmor med sykdommen Multipel skleros. Hun skrev om hvordan de gjorde ting for å trygge økonomien fremover. Etterhvert forsvant hun og avsluttet sin bloggekarriære med et innlegg der hun skriver at nå går alt automatisk og hun hadde ikke noen tro på at noen giddet å lese bloggen noe mer fordi det ble for kjedelig. Synd, skulle gjerne fulgt bloggen fortsatt. Samtidig forstår jeg at andre mennesker har andre prioriteringer de ønsker å følge og man skal ha respekt for det.

De samme tankene har surret i mitt hode noen ganger. Skal jeg fortsette med Formuebygging? (ja det skal jeg, ingen slutteplaner!) Hvor mange år kan man skrive om samme greia egentlig? Tja … over tre år har gått greit for dette nettstedet iallfall. Det er ikke noen reduksjon i antall lesere selv om det heller ikke er ekstremøkninger på nye. Jeg tror mange av de som leser blogger egentlig ønsker å følge personen bak og trenger ikke i hvert innlegg få ekstremt faglig påfyll. Det får du iallfall ikke her alltid.

Jeg startet altså med å lese svenske økonomiblogger, det finnes mange gode der ute og som alle andre er det noen som faller fra. Her i Norge er det noen som starter opp nye økoblogger og det synes jeg er kjempemessig! Dessverre er det noen Norske økoblogger jeg har fulgt som helt har sluttet å oppdatere. Veldig synd da vi ikke er så mange økobloggere i dette landet og det er mange som skriver veldig godt. Kanskje har vi det for bra her? Kan det være en av grunnen til at folk ikke trenger å gjøre så mye med sin økonomi? Det går ikke like bra i Sverige og det er kanskje grunnen til at det er fler økoblogger der?

Jeg vet ikke helt jeg.

Uansett, du kan ta en titt på siden: Lenker. Den er litt uorganisert akkurat nå men, jeg skal rydde opp og katalogisere lenkene der bedre. Har du et eget øko / finans nettsted og har planer om å drive det en stund kan du godt få gjøre et lenkebytte med Formuebygging på Lenker-siden. (med forbehold om å få takke nei hvis det er alt for mye affiliate lenker eller lignende!)


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


11 kommentarer om “Svenskene er bedre enn oss nordmenn”

  1. Jeg leser bloggen din fordi du har en fin blanding av personlige erfaringer og generelle økonomitips. Om du kun hadde gått for det generelle, hadde jeg nok falt fra tror jeg. 😉

    Tips gjerne om de gode svenske økonomibloggene, kan ikke se at de er på linklista di! 🙂

  2. återigen, tack för länken, har precis lagt till ett halv dussin av de där bloggarna till min prenumerationslista.

    När jag ändå är i farten, finns det något liknande http://borsdata.se/ för norska aktier? Jag är inte så intresserad av trading utan letar efter bolag med långsiktigt stigande vinst…finns det en sådan sida för norska aktier?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.