Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Timing av markedet fy-fy

Hele poenget med å spare regelmessig er å redusere risikoen med å kjøpe på topp. Ved regelmessig sparing sprer man ut denne risikoen fordi markedet beveger seg. Derfor er det mange eksperter som sterkt fraråder oss vanlige dødlige til å forsøke seg på å time markedet. Det vil si, selge på eller så nære toppen som mulig og kjøpe når man tror bunnen er nådd.

Nå har jeg prestert å gjøre dette kunststykket. Det vil si at jeg har for noen uker siden solgt fondsandeler med ca 10% avkastning og nå virker det som at trenden er på vei nedover, iallfall på kort sikt.

Jeg har sikret noe gevinst, men jeg skal inn igjen. I utgangspunktet burde jeg ikke gjøre dette, men nå er jeg i tvil om jeg kanskje skal vente litt før jeg går inn i markedet. Det er noe gevinst som er realisert og uansett om det er bra eller ikke er det ikke poenget. Dette er langsiktig sparing og jeg burde ikke tukle med pengene egentlig.

Skal jeg bare kjøre på igjen, slå på automatikken som jeg har hatt gående i over et år? Eller skal jeg vente litt…?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Timing av markedet fy-fy”

 1. Vi är just nu Skandinaviens största facebook-grupp med fokus på allt som har med aktier att göra.

  Denna grupp är skapad så att alla ska kunna vara med och diskutera och hjälpa varandra med råd och vägledning.

  Handel med värdepapper måste tas på stort allvar av den enskilda investeraren, och därför har vi skapat detta forum.

  Vi hållar oss god ton och ser till att det finns plats för både nybörjare och proffs.

  Vi hoppas att du kommer trivas och får nytta av innehållet och dialogerna här.

  https://www.facebook.com/groups/aktier/

 2. Ulempen med å kjøpe og selge fondsandeler, er ikke bare det at det er veldig vanskelig å time markedet. Når man selger fondsandeler, må man skatte av gevinsten. Sitter man på andelene, får man også verdistigning på denne urealistere gevinsten, og over år kan dette være med på å gi en god del høyere avkastning enn man ville ha fått ved hyppige kjøp og salg.

  Jeg ville ha spart fast hver måned, og heller utnyttet svingningene ved å kjøpe noen ekstra andeler i måneder der andelene har tapt seg i verdi.

 3. Jeg skal fortsette slik som før.

  Har før øvrig lest ferdig første pensumbok som du har anbefalt. Likte boken og historien om paret i starten. Var dog ikke helt fan av det som var spesifikkt for UK/USA. Ellers er det greit å få bekreftet at vi gjør mye riktig.

 4. Hehe, historien om Jim and Sue McIntyre er det som gjorde sterkest inntrykk første gang jeg leste boka. Nå har jeg lest den så mange ganger at jeg nesten kan den utenat. 😉

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.