Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Tjen penger på ditt nettsted – Gjør Litt Hver Dag (Del 6)

Da har du kanskje startet ditt nye nettprosjekt, laget noen artikler, skaffet deg noen linker inn og tilsynelatende ingenting skjer. Det er nå det er lett å miste motet, tenke at denne bloggegreia er ingenting for meg og slutte helt. De fleste som lager informative nettsted opplever dette. Det er enkelt å gå inn i en sirkel der man sjekker sin trafikk og sjekker adsense. Jeg gjør det selv, også nå men, jeg må slutte med det da det tar tid og fokus. Tid som du kunne ha brukt til å lage mer innhold!

Husker du når du først startet? Sprudlende av energi og lyst, du skulle lage det beste nettstedet om ditt tema. Du kan ikke slutte nå. Fokusen må fortsatt være å tilby noe av verdi for de som surfer rundt på nettet. Lag mer innhold rett å slett, bra innhold også. Jeg laget en side en gang som jeg trodde skulle bli rimelig god. Det ble den også men, det tok noen måneder før den kom høyt opp i søkeresultatene til Google. Nå er siden øverst på et gitt søkeord og genererer mange besøkende til det andre nettstedet jeg driver. Det tok bare litt tid.

Hvor mye tid bruker du på å sjekke dine stats og adsense. To minutter? På den tiden har du rukket å skrive litt. Du trenger ikke å gjøre alt på en gang. Gjør litt hver dag, selv om det bare er en setning eller noe annet så har du iallfall prestert noe. Ikke prøv å gjør alt på en gang, da kan du fort bli overveldet. Poenget er å gjøre noe, det kanskje ikke føles så greit hvis du har mye annet som tar opp din tid. Kanskje du har noen unger hengende over deg hele dagen. Greit, still deg inn på at det vil ta lenger tid å lykkes. Ikke forvent resultater med en gang!

Husk at dette burde være et langsiktig prosjekt og det kan ta lang tid før man ser resultater. Det kommer helt an på temaet du har valgt. For meg tok det nermere to år før det skjedde noe særlig på inntektssiden. Det betyr ikke at det skal ta like lang tid for deg da jeg gjorde mye feil i starten. Største feilen var å ikke tilby bra nok innhold.

Har du gjort alt dette og likevel føler at du ikke kommer noen vei kan du spørre noen om hva de synes om din side. Gjerne noen som er upartisk og helst ikke kjenner deg. De som kjenner deg kan ofte si at: ja dette er vel bra for å være snill. Det vil ikke hjelpe noe særlig.

I Norge har vi to forum du kan registrere deg på for å få hjelp og konstruktiv kritikk, BareBlogg og Webforumet. Her finnes det medlemmer med mye kunskap som sikkert kan gi mange tips og råd hvis du føler at du sitter fast. Det er helt gratis å registrere seg, selvsagt.

Pass på at du skriver om ting folk søker etter. Du kan benytte deg av WordTracker og søkeordverktøyet i Google Adwords. Når du skriver innlegg skal du passe på at du skriver for et menneske. Med det mener jeg ikke at du skal utelate diverse nøkkelord men, det får ikke se unaturlig ut. Grunnen til det er at Google blir flinkere hele tiden til å gjenkjenne realiteten der ute. Pass også på at du ikke kopierer innhold fra andre nettsted, det er fy-fy og vil med all sikkerhet få den siden du har det kopierte innholdet på fjernet fra indeksen i Google. I verste fall kan det påvirke hele nettstedet.

Jobb også med å få gode innlinker, Les: Tjen penger på ditt nettsted – Skaffe trafikk (Del 4). Husk også 20/80 regelen. Bruk 80% av tiden på å skape bra innhold, resterende bruker du på å skaffe deg linker inn og andre administrative ting rundt ditt nettsted.

Hold koken oppe og kjør på! Du kan være mye nærmere en trafikkøkning enn hva du tror.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


7 kommentarer om “Tjen penger på ditt nettsted – Gjør Litt Hver Dag (Del 6)”

 1. Dette er vel en av de beste tipsene en kan komme med, både for blogg, men også for livet genrelt.

  Desverre sliter jeg litt med denne ettersom jeg har en del baller i luften. Da blir det fort til at når jeg først sitter meg ned å jobber litt med den ene ballen, ja så baller det på seg og tiden flyr avgårde og jeg får ikke tid til å få gjort litt hver dag for de andre tingene. Men jeg gjør ihvertfall noe. Et steg i retning av et mål og det føles alltid godt 🙂

 2. Dette innlegget kan nok brukes på mye forskjellig. Tanken var at det skulle være en motivasjonsboost for de som kanskje ikke lykkes med en gang. Noen ganger må man bare ta tiden til hjelp … 🙂

 3. Som overskriften din sier gjør litt hver dag + en solid dose tålmodighet da har du det grunnleggende på plass om du ønsker å tjene penger på nett 😉

 4. Dette er helt klart det beste jeg har lest på Norsk om dette emnet. Selv om jeg har lest meg opp på emnet må jeg ærlig si jeg lærte en god del ting på veien.

  Takk

 5. Det som er så bra med blogging og utvikling av nettsider, er at det er et kontinuerlig prosjekt som ikke trenger å være ferdig i morgen.

  Det finnes et vel av muligheter og man bygger opp et nettsted stein for stein. Som det nevnes her bør man ta tiden til hjelp. Ettersom man fyller på med innhold den ene dagen, jobber med SEO den andre dagen og gjør eventuelle forbedringer på layout og andre brukerfunksjoner den neste uken, så vil nettstedet vokse seg frem. Det må gjøres av interesse og glede – ikke noe press, eller nå må jeg skrive noe.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.