Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Tjen penger på ditt nettsted – Opprett nettstedet og skriv innlegg (Del 3)

Nå har du kanskje en tanke om hva nettstedet skal handle om og det er på tide å bestemme seg for hvordan du vil lage det. Har du fortsatt ingen god idé på tema å skrive om er det ingen skam i å gå tilbake til Del 2 igjen. Du må tenke langsiktig nå, selv om det sikkert klør i fingrene dine. Ikke stress deg gjennom dette, ta det med ro og gjør ting i din takt.

Gratis nettsted

Når jeg startet Formuebygging brukte jeg Google sin gratistjeneste: «Blogger». Her kan man opprette en egen blogg gratis på noen få minutter. Man velger et navn en design og er igang på 1-2-3. Du trenger ikke å kunne noe HTML koding hvis du ikke vil. Det er enkelt å bruke, drives av Google og er rimelig sikkert. Har du ingen store planer om å bli veldig seriøs med din nettside, eller du rett og slett ikke vil bruke noen penger nå, mener jeg denne tjenesten er et meget godt valg å starte med.

Blogger finner du her: Blogger

Vi har også noen norske gratis bloggetjenester, min anbefaling er likevel å bruke Blogger hvis du skal bruke en gratistjeneste. Du kan nemlig ha egen reklame der etterhvert hvis du ønsker det. Det er ikke alle norske som tillater dette, eller de har egen reklame. Dessuten er det nok sikrere å ha siden hos «o store» Google …

Når ditt nettsted blir såpass stort og du vil flytte over til en egen domene kan man flytte over sine innlegg til den nye domenen på en enkel måte. Gratistjenesten Blogger kan eksportere innlegg til WordPress.

Eget domene

Jeg har nevnt gratisalternativ over men, i dag koster det ikke spesielt mye å kjøpe seg ett eget domene / webhotell og gjør du det vil det gi deg mye mer fleksibilitet i forhold til gratisalternativene. Du blir også eier over ditt eget domene og kan styre over det akkurat som du vil.

I dag finnes det veldig mange tilbydere av webhotell og hostingløsninger. Det er ikke enkelt å velge. Jeg har selv prøvd ut norske og utenlandske tilbydere og funnet ut hva som fungerer for meg. Jeg landet til slutt på Hostgator som mange andre har gjort før meg (Glabladet, Aksjebloggen for å nevne noen). De er billige, med det mener jeg det kan koste så lite fra 30 kroner i måneden å ha sitt nettsted der (hvis du kjøper for 2 – 3 år på en gang). Det er enkelt å installere WordPress, en av de mest brukte programvaren for å lage et nettsted. Hostgator setter opp alt for deg så det er bare å begynne å bruke det. Supporten er bra og det følger med haugevis av nyttige funksjoner du kan trenge en vakker dag.

Jeg flyttet over Formuebygging fra en norsk webhost og Hostgator gjorde hele jobben med å flytte databaser, filer, peke om domener og alt det der. Veldig smertefritt. Uten at det kostet noe ekstra.

Deres nettside ser litt «amerikansk» ut men det er vel fordi de er det! Likevel har de ett godt rykte og er seriøse. De har også servere litt overalt slik at det ikke skal bli noen store tregheter for Norske nettbrukere.

Ettersom det spilles med åpne kort vil jeg bare si at jeg tjener noen kroner hvis du bestiller en hostingpakke via min link til Hostgator. Dette er et prakteksempel på hvordan man kan tjene penger på nett via sitt nettsed. Noe jeg skal komme nærmere inn på i et senere innlegg.

Uansett om du velger ett gratisalternativ eller du velger å betale er det til slutt innholdet på din side som teller aller mest.

Det tekniske

Det er WordPress som er kongen på haugen i dag, og det er også det du burde bruke. Det er enkelt og mange rundt omkring kan systemet = det er lett å få hjelp. WordPress er lett å forstå men likevel kan det være tekniske ting man rett å slett ikke gidder å bry seg om. Kanskje du vil noen skal opprette alt for deg, det finnes mange som tilbyr tjenester som dette på nett, men prøv selv. Det kan godt hende at stedet hvor du tenkte å ha ditt nettsted har muligheter for å installere WordPress for deg. Det blir mer og mer vanlig med slike 1-klikks installasjoner idag.

Hvordan skrive et bra innlegg

Alle vil være synlige på Google og det er ikke det enkleste å oppnå. Man vil være synlig fordi mesteparten av inntekten vil komme fra disse besøkene. Da er det greit å gjøre ting riktig fra starten av, og det er egentlig ikke så vanskelig. Det krever bare litt tid …

Folk bruker Google til å løse et problem, de vil ha en quick-fix og det er her du vil være. Hvis noen lurer på hvordan de skal tilberede en laks, skal du tilby en side med fantastisk informasjon om hvordan man gjør dette. Gjerne med noen fine bilder av maten, kanskje en link til et annet nettsted som har bra informasjon, osv. Gi surferen en skikkelig «wow» opplevelse!

Noe som er veldig viktig når du skal skrive et innlegg eller en side er tittelen på siden/innlegget. Den må være fengende og folk må få lyst til å klikke på den. Titelen må også speile innholdet på siden korrekt, hvis ikke kan folk føle seg lurt. For eksempel: Tilbered laks på gammelmåten. Eller Tilbered laks som proffene gjør det. Den må være klikkbar. Det er titelen folk oftest ser på i Googles sitt søkeresultat.

Du burde alltid ha nøkkelordet i din tittel, i dette tilfelle er det «tilbered laks». Det samme nøkkelordet burde også finnes i de første 90 tegnene i teksten øverst på siden, hvis det er mulig. Du bør også spre nøkkelordet (tilbered laks) utover siden litt her og der. Men ikke for mye slik at det ser unaturlig ut. Er du i tvil skriver du for et menneske. Man skal ikke skrive for en søkemotor men, man kan godt hjelpe søkemotoren å forstå hva din side handler om.

I gamledager da Google var ung kunne personer få sitt nettsted øverst på resultatlisten gjennom å skrive et nøkkelord tusenvis av ganger på samme side. Man skrev bare teksten i en farge som gjorde at personen ikke så det, men søkemotoren så det. Til slutt havnet mange urelevante sider øverst på søkeresultatet noe som gjorde at Google til slutt endret sin formel.

Vi vet noe om hva Google foretrekker når de skal rangere en nettside, men ikke alt. Noe som er viktig og som kommer til å blir enda mer viktig i fremtiden er hvor relevant innholdet på siden er. Det er personer som lager sabla godt relevant innhold som kommer til å vinne i fremtiden. Tar du dine forhåndsregler og skriver din nettside for et menneske er du allerede på god vei. Det er ikke sikkert at du vil merke noe særlig med en gang men etterhvert vil det lønne seg.

Nå er det desverre ikke nok med å skrive ett bra innlegg. Er innlegget veldig bra har du allerede kommet langt men, det vil ikke automatisk komme masse mennesker å lese det. I neste del skriver jeg om noen måter man kan skaffe trafikk.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


12 kommentarer om “Tjen penger på ditt nettsted – Opprett nettstedet og skriv innlegg (Del 3)”

  1. God artikkel. Mange vil nok klare seg med en blogger-blogg (som jeg selv har noen av), men for dem som vil ta ting et steg lenger er WordPress på eget domene en ideell løsning. WordPress tilbyr et enormt register med ulike funksjoner og haugevis av ulike former for layout (themes). Nettsiden i signaturen min er ( – trommevirvel – ) er laget i WordPress.

  2. Blogger er kanskje greit for nybegynneren. WordPress har mange flere plugins, mange flere tema, og enklere å redigere. Kunne helt sikkert nevnt flere ting.

    Selv synes jeg WordPress ser mye bedre ut også.

  3. Føles nesten som du skriver for meg. Jeg er jo helt i startgropa på min egen blogg. Jeg valgte blogspot. Rett og slett for det var utrolig enkelt. Kikka også innom om blogg norge eller hva de nå heter, men det virket utrolig fjortis og rosa blogger aktig. Klart jeg kunne spandert noen få kroner på eget domene, men jeg vet ikke hvor flink jeg er til å blogge. Så da er det greit å begynne i det små. 30kroner i måneden i to år, er bortkasta penger om jeg ikke får det til.

  4. @Alltid Blakk: Bra att du valgte blogspot, de er seriøse. Hyggelig at du liker det du leser her, det var litt av poenget med hele artikkelserien. Hvis en person kan ta noe nytte av det som er skrevet føler jeg at mitt eget mål er oppnådd!

    La opp en link til bloggen din også, liker den.

  5. Synes også Blogger er en grei start men det er mange «profesjonelle» bloggere som bruker Blogger/Blogspot til feederblogger/salg/linkbygging osv….Tenk på det også Hr. Nyhetsbloggen 🙂

  6. Ja, blogger er glimrende og gratis. Tjenesten er også mer stabil sammenlignet med svært mange serverleverandører. Det er først og fremst et bloggkonsept, og bør brukes deretter. Du får et godt publiseringsverktøy, men husk at det ligger på et subdomene, og det er ikke det samme som et domene.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.