Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Tjen penger på ditt nettsted – Planleggingsfasen (Del 2)

Du er sikkert gira på å komme igang kjapt, men ta det med ro. Planleggingsfasen er noe av det viktigste du skal gjennom. Slurver du på dette området kan det ta lang tid før du kommer noen vei økonomisk. Du vil slite med å se resultater av ditt arbeid. Gjør man en god jobb i planleggingsfasen blir det lettere å høste fruktene av arbeidet lenger frem. Jeg har selv forhastet meg et antall ganger og feilet.

Så kommer vi til tusen kroners spørsmålet: Hva skal jeg skrive om? Jeg kan jo ingenting, har ingen interesser eller spesielle ferdigheter som er verdt å nevne! Jeg har heller ikke tid til å lære meg noe nytt fordi jeg må ta hånd om min aldrende mor.

Ta hånd om din aldrende mor sier du? Her har du kunnskap mange andre ikke har. Tenk deg tanken at noen her i landet nylig har måttet ta på seg større omsorg for sine foreldre av en eller annen grunn, sykdom for eksempel. De er i villrede, kommunen hjelper dem ikke noe særlig og de søker på nettet etter tips. De finner ditt nettsted som handler om akkurat dette temaet og får gode utprøvde råd av deg. Poenget mitt er at det du skal skrive om kan finnes rett foran nesen din. Det gjelder bare å finne det.

Har du en brennende lidenskap for temaet er det enda bedre. Det vil vises i teksten når du skriver. Det blir fengende for leseren og gjør at det blir enda mer interessant å lese. Du husker vel fra skoletiden? Selv om det var et kjedelig fag, hvis læreren var skikkelig gira og kunne mye om temaet ble det mye enklere å lære seg. Entuiasme smitter av.

Jeg burde påpeke at formuebygging.com ikke ble planlagt noe særlig. Jeg kastet meg ut i det uten noe annet mål enn at jeg ønsket å skrive om min egen økonomi. Det fantes heller ingen tanker på å tjene noe. Nå tjener jeg litt og synes det er helt ok!

Skriv om et tema folk søker etter, med fokus på en liten nisje. Ikke skriv om grønnsaker men skriv om kålrot. Ikke skriv om laptoper, men ta heller netbooks eller Apple MacBook. Ikke skriv om bil men skriv heller om BMW, eller kanskje BMW 5-serie. Skjønner du? Fokuser på et liten nisje, gjør deg selv en ekspert her og ting vil bli mye enklere. Biter man over for mye må man ha masse med tid og en solid porsjon tålmodighet.

Starter du en nettside som handler om «Bil» ønsker du å bli funnet på dette søkeordet i Google. Her må jeg nok skuffe deg, konkurransen for ordet «Bil» er såpass stor at du måtte nok jobbe døgnet rundt i 1 år for å komme deg inn høyt nok på søkeresultatene. Men har du tid til det? For all del …

Poenget er at man skal plukke de lavt hengende fruktene. For eksempel BMW 5 Serie, eller til og med E39 kanskje? (Ja jeg liker BMW!)

Finn din nisje

Det du burde gjøre er å finne tre temaer du kan tenke deg å skrive om. Deretter sjekker du hvor mange som søker etter dette temaet og ut fra det finne ut hvor stor konkurranse temaet har.

Dette kalles å gjøre nøkkelordreserach! Egentlig er dette et felt det skrives mange bøker om men naturlig nok kan jeg ikke gjøre det her. Det finnes iallfall noen plasser ute på nett der man kan ta en kjapp sjekk for å se om nøkkelordet for temaet man har tenkt å bruke er fornuftig. Du kan gjøre følgende: Gå inn på Google Adwords (https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal). Søk etter for eksempel: kredittkort. Når du har gjort dette vil du antageligvis få opp en lang liste med nøkkelord relatert til kredittkort.

Her kan du sortere listen akkurat som du vil. Prøv å sorter ut fra konkurranse. Da vil du få opp nøkkelord med liten konkurranse. «nettbank» for eksempel. Her er det noen søk og fortsatt ganske lav konkurranse. Kanskje lage en nettside der man tester ut forskjellige nettbanker og skriver anmeldelser? På denne måten kan man få ideer for eventuelle temaer å skrive om.

Prøv å finn et tema det søkes litt på, og som har liten konkurranse. Man kan godt bruke dagesvis eller uker her. Det er nå du legger grunnen for ditt nettsted og det er veldig viktig! Enda mer viktig er det hvis du planlegger å tjene penger på det.

Bruk magefølelsen, ikke se deg blind på tall

Tall og statistikk kan brukes til mye og kan gi nyttig informasjon men, ikke se deg blind på disse. Det er opp til deg hvordan du lager ditt innhold. Lager du veldig godt innhold vil det til slutt arbeide for seg selv. Noen finner siden din og blir så glad for innholdet ettersom du leverer mer enn hva søkeren lette etter. Er du heldig får du kanskje en link tilbake til ditt nettsted fra en eller annen plass. Noe vi vil ha i de fleste tilfeller.

Det er også lett å havne i den tankegangen om at man må skrive innlegg eller artikler på den måte Google vil ha dem. Ingen kan fortelle deg akkurat hvordan Google rangerer søkeresultat. Det er komplekse hemmelige formler de bruker og noen av de beste menneskene innen søkebransjen jobber der. Noen få ting jeg vet er viktige er f.eks relevante innlinker, dvs at andre har link til ditt nettsted fra sitt eget. Men, det er ikke alt. Det viktigste her er hvis du ønsker å være framtidssikker: Keep it real. Med det mener jeg at du skriver et helt normalt innlegg og du skriver det bittelitt for en søkemotor ved å ha relevante søkeord i teksten og overskriften, men i hovedsak for mennesker. Google kommer til å bli bedre og bedre på å finne ut hva som er «ekte» på nettet og de som ikke skriver noe særlig godt innhold, eller kun skriver for Google vil bli nedrangert.

Men jeg vil skrive om katten min og ungene mine!

Gjør det da! Det er absolutt ingen som hindrer deg i det. Og dessuten, klarer du å skrive såpass fengende at du får lesere og innlinker, kan du sikkert klare å anbefale barneklær eller kattemat. Som du får provisjon på hvis noen kjøper produktene. Alt er mulig og med rett utgangspunkt og en aldri så liten plan blir alt mye enklere. (Måter å annonsere på kommer jeg tilbake til i senere artikler, det du skal fokusere på nå er å lage godt innhold)

Ser at jeg kom litt inn på Google i dette innlegget. Neste innlegg tenkte jeg skulle handle om hvordan man oppretter et nettsted og skriver innlegg.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


9 kommentarer om “Tjen penger på ditt nettsted – Planleggingsfasen (Del 2)”

 1. Ja, jeg tror det å satse på en nisje er veldig lurt 🙂 Men samtidig tror jeg det kanskje ikke er lurt å avgrense seg altfor mye, da det kan bli rart om du senere får litt andre interesser. Vi utvikler jo oss alle sammen. Selv har jeg mange artikler jeg egentlig skulle likt å skrevet, men som ikke passer helt inn på Aksjebloggen. Også har vi de innleggene som ligger litt i gråsonen, de om privatøkonomi etc. Det går greit å skrive noen, men blir det på en måte litt rart i forhold til at det er en Aksjeblogg.

  Som du sier alt er mulig og det en bør satse på noe en brenner for, ikke noe en tror mange er interessert i selv om en ikke er interessert i det selv. En merker fort når de som skriver ikke er interessert i det de skriver selv, og da er det vanskelig å interessere seg for innleggene deres. Har veldig lyst å komme med et par eksempler på nettsider her (mindre kjente), men vil ikke henge ut noen. Uansett så merkes det at vedkommende egentlig bare er interessert i å tjene penger og har gjerne mange andre nisje-nettsteder.

 2. @Aksjebloggen: Du kan sende linkene til meg på e-post hvis du ønsker. Kommer ikke til å henge ut noen her uansett. Slikt overlater jeg til andre…

  Jeg vet det er mange som har fler mindre nisje nettsteder, det er også en modell som virker på nettet. Graden av hvor godt man lykkes kommer helt an på innholdet man skriver og konkurransen.

  Jeg er ikke helt fan av å ha veldig mange nettsteder, for min egen del synes jeg det er bedre å ha noen få man kan fokusere mesteparten av tiden på, og utvikle til noe stort.

 3. Jeg har mange (vel 10-12) nettsider. Flere av dem handler om det samme (nesten i alle fall). Mine interesser veksler litt med årstidene, og en nisje kan ha mange aspekt. Derfor finner jeg meg selv stadig i ferd med å bygge opp noe nytt. Kanskje det er gleden av å skape noe nytt som driver meg. Uansett så kan jeg jo linke nettsider i samme nisje opp mot hverandre (i ulike konstellasjoner) slik at jeg får litt SEO-verdi av å ha flere nettsider. For meg er det hobby, og derfor viktig at jeg har interesse for det jeg skriver om. Det vil nok uansett «lønne seg» i det lange løp.

 4. @Magnus: Du har sikkert holdt på ganske mange år og du tar tiden til hjelp. Du stresser ikke gjennom noe og det er forskjellen på deg og mange andre. Har sett noen av dine nettsted og synes de er bra. Ikke noe tullball liksom.

  Man kan godt ha fler nettsted etterhvert men, når man først starter opp er det greit å ha fokus på kun ett til å begynne med.

  Disse artiklene handler ikke om å bli rik kjapt for å si det sånn. 🙂

 5. Helt enig med deg om startfasen. Du må ha evnen til å «kose deg» og være motivert for det nettstedet man starter med. Å bli kjapt rik, er nok et litt vanskelig utgangspunkt ettersom ting tar lang tid og de fleste har en tendens til å gi opp for tidlig. Derfor vil jeg anbefale alle til å begynne med nettsider som en hobby – og kanskje la det bare være en hobby. Tiden vil uansett vise om det er grunnlag for å gjøre mer ut av det.

 6. Min filosofi er at hvis man skriver godt innhold som andre liker og er til nytte for flere, så vil leserne komme sakte men sikkert uavhengig SEO-fokus. Selvsagt vil SEO hjelpe, men min tanke er å bygge opp noe av verdi som vil selge seg selv på sikt. Jeg tror det er viktig å gjøre det man liker mest, og jeg liker veldig godt å skrive og skape en nytteverdi, mens jeg synes SEO kan bli litt teknisk. Det betyr ikke at jeg utelukker SEO helt – bare at jeg prioritere mindre tid på den biten enn andre kanskje ville ha gjort.

 7. Veldig gode kommentarer dere kommer med! Dere gjør dette innlegget bedre, sier tusen takk for det.

  @Anders: Du slår jammen spikeren gjennom hodet, eller hode på spik… nuvel. Som du selv sier: bra innhold vil selge seg selv. Bra innhold må alltid være hovedfokus. «Content is king» er det noe som heter, det høres kanskje ut som en klisjé men, den stemmer fortsatt. Klarer man samtidig å benytte 10% – 20% av all tid man legger ned på nettstedet til diverse SEO har man en veldig god oppskrift for å lykkes.

 8. Dette med å finne sin egen nisje er gull tror jeg også. Før jeg startet opp med nettsider gikk jeg flere runder med meg selv og lurte på hva jeg skulle starte opp med. Og min første blogg ble litt for vidt omfavnende med alt i fra gossip til type tjene penger poster. Men likevel er det den nettsiden jeg har tjent mest penger på hittil.

  Men tidligere i år synes jeg det ble litt kjedelig bare med den siden og bestemte meg for å satse på noe jeg interesserer meg for nemlig bil. Så det var litt morsomt att du nevnte bil og spesielt BMW i denne posten her for jeg er også en BMW mann 🙂

  Så om det er greit legger jeg ut link til mine to bil nisjenettsider?
  http://bmwm3gt.com/ ikke så mange poster der foreløpig men jeg tar tiden til hjelp 🙂
  http://www.biltips.net/ er den jeg har lagt mest tid i av disse bilsidene.

  Vel ble kanskje litt usammenhengende dette men cluet er, finn din egen nisje 🙂

 9. Jeg er så i startgropa som man kan være. Lysta til å skrive blogg har vokst en stund. Prøvde først på en annen nisje, men fant ut at akkurat nå, er det nok sparepengene mine som fenger. Begynt som hobby, og kommer trolig til å forbli som hobby. Det å være interessert er alfa og omega. Hvem gidder å lese noe som ikke en gang forfatteren syns fenger ?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.