Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Tjene penger på nett og jobbe hjemmefra

Det å tjene penger på nett og jobbe hjemmefra er ikke noe nytt. Det har vært et tema jeg har skrevet mye om på dette nettstedet under årenes løp. På disse årene har jeg opparbeidet meg en del erfaring rundt dette. Vil ikke kalle meg ekspert på området, men noe har jeg snappet opp. I dette innlegget har jeg tenkt å dele hva jeg har prøvd ut og hvordan det går for meg. Først må vi ha en liten kjedelig disclaimer dog!

Det er nok mange der ute som gjerne kunne tenkt seg å jobbe hjemmefra. Se for deg en dag uten stress, du står opp 0900, går på kjøkkenet, lager deg en god frokost, tar en kaffe, leser avisen og tar livet med knusende ro og duller litt med nettsiden din. Høres det fint ut?

Det gjør det nok, men selv om du er hjemme, og selv om du skal tjene penger på nett må du legge inn timene og arbeidet som kreves. Det er nettopp derfor ikke alle lykkes med dette, fordi en trur at det er enkelt og krever lite jobb. Ok, noen unntak kan eksistere, men stort sett må man jobbe for maten også på nett.

Mange av oss har en vanlig jobb å gå til, meg inkludert. Noen av oss har familie med barn og alt hva det innebærer. Når du kommer hjem etter jobb er du kanskje ikke ferdig med dagens gjøremål før kl 20 – 22. Dagen derpå skal du på jobb kl 0800. Det sier seg selv at det blir lite tid til å bygge en business på siden. Spesielt hvis du har tenkt å slappe av litt etter jobb, trene, se siste episode av din favorittserie, eller gjøre noe annet.

Skal du nedprioritere familie? barn? gjøremål? trening? søvn? for å bygge opp noe som krever mye arbeid og innsats med liten avkastning i starten? Det er noe du må avgjøre selv. Det som er sikkert er at det å tjene penger på nett krever tid og det er noe du bør ha på plass før du begynner. Har du ikke tid ikke forvent fantastiske resultat.

Hvordan tjene penger på nett

Det finnes mengder av måter å gjøre dette på. For noen år siden laget jeg en artikkelserie: Tjen penger på ditt nettsted – Introduksjon (Del 1). Her går jeg mer inn i detalj om hvordan du kan tjene penger på en blogg eller nettside. Selv om artikkelserien er noen år gammel er det fortsatt relevant informasjon der.

I tillegg er det mange andre måter å gjøre det på:

 • Selge bilder (Stockphoto) online. F.eks Stockimo. (mobilbilder, enkelt å begynne).
 • Være en entertainer på youtube med nyttig informasjon.
 • Gi bort gratis innhold (musikk, strikkeoppskrifter, infokurs) og få betalt på Patreon som jeg.
 • /r/beermoney/– litt amerikanisert, muligheter finnes for nordmenn også.
 • Mining av kryptovaluta
 • Kan du design og lignende, tilby dine tjenester på f.eks fiverr

Det er bare fantasien som setter grensene, men du må være interessert og villig til å jobbe uten å få betalt i lengre tid.

Så til det store spørsmålet, hva tjener formuebygging i året på sine nettaktiviteter? Det har jeg tenkt å dele med deg nå:

ÅrBruttoinntekt
201419 483
201535 621
201645 641
201766 375
201837 285
2019Time wil show

Som du ser varierer inntekten fra år til år, beløpene er kanskje ikke enorme. Det er mange grunner til det og den ene grunnen er som nevnt tidligere. Tid, du må ha tid å interesse til å holde på med dette. Tålmodighet kan være en god egenskap også, noe undertegnede ikke har så mye av dessverre.

Den observante kan se at inntjeningen i 2018 ble nokså lav sammenlignet med tidligere år, 37 285 er ca nivået jeg var på i 2015. Slik kan det være, og jobber man ikke hardt aktivt for å øke dette er det lett å falle bakpå.

Det jeg har tjent penger på er følgende:

 • Lenkesalg
 • Sponsede innlegg
 • Affiliate markedsføring
 • Google Adsense
 • Bildesalg (stockphoto)
 • Musikk (Patreon)

Listen oven er sortert fra høyest inntjening til lavest.

Lenkesalg / Sponsede innlegg:
Lenkesalg og betalte innlegg står for en hel del av ekstra inntektene. Dette er direktesalg av reklame til diverse aktører. Da dette nettstedets tema er finansrelatert er det ofte innlegg om kredittkort og forbrukslån som er populært.

Affiliate markedsføring:
Dette er salg av programvare eller varer. Du legger inn en link på din nettside, og når noen handler etter å ha klikket på den får jeg en slags provisjon på dette. Jeg har et annet teknologi-relatert nettsted hvor dette er en kurant inntjening.

Google Adsense:
Adsense er google sine annonser som dyttes inn litt her og der på nettstedet. Det er Google som styrer hvilke annonser som dukker opp og hvor.

Bildesalg:
Foto er en hobby jeg har hatt lenge. Er du god på å ta bilder som andre har lyst til å bruke er det mulig å tjene litt ved å selge de på stockphoto sider. Dette er noe jeg tjener lite på akkurat nå. Konkurransen er ekstrem og skal du ha mulighet å henge med må du bruke svært mye tid på det. Min portfolio er på rundt 250 bilder og det gir meg kanskje 2 – 300 kr annenhver måned. Det er enkelte som laster opp tusenvis av bilder hver dag.

Musikk:
Dette gir nesten ingenting i form av inntekt, men det er noe  av det beste jeg liker å holde på med og for tiden holder jeg på med et nytt konsept og nettsted. Trenden på dette nettstedet peker rett, men foreløpig gir det ikke noen inntekter. Bortsett fra noen små kroner på adsense. Her må tiden bare få gjøre sin jobb og det tror jeg er mulig.

Når du har tjent noen kroner må du ikke kaste de vekk, sjekk Jakten på beste fond: 6 fine nybegynnertips.

Veien videre

Tanken om å jobbe hjemmefra har kvernet i hodet en stund. Hadde jeg kunnet dedikere en hel 8 timers arbeidsdag til aktiviteter på nett kunne det kanskje vært mulig å leve av det en gang. Akkurat nå er det jeg holder på med musikk relatert, egentlig litt dumt da det ikke gir meg noe inntekt, men jeg har en vanlig jobb.

Formuebygging har jeg kunnet gjøre om til en kredittkortportal og tjent penger som gress på den måten. Eller solgt nettsiden til noen andre som har gjort det. Ikke noe jeg har lyst til å gjøre. I tillegg kommer det lover og regler som strammer inn annonsering relatert til refinansiering av lån og kredittkort.

For min egen del fortsetter jeg med min heltidsjobb. Selv med lav utdanning har jeg lyktes å karre til meg en veldig interessant stilling og litt høyere lønn. Det er noe jeg må holde hardt i nå.

Å tjene litt penger på nett er virkelig ikke umulig. Skal du gå all inn og jobbe hjemmefra med 25 – 30k i månedslønn, da er det på tide å starte nå!


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Tjene penger på nett og jobbe hjemmefra”

 1. Takk for informativt innlegg, dette var interessant lesning for meg som også holder på med et slikt prosjekt 🙂

  Dette leser jeg om og om igjen, DET VIL TA TID. Jeg har satt meg et 3 årig vindu hvor jeg ikke skal forvente mye annet enn arbeid. Siden det vil ta tid og krever tålmodighet er prioritet nummer to at jeg gjør noe jeg syntes er interessant og spennende. Dette er mine 2 cent.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.