Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Trening gir bedre økonomi.

Akkurat nå er jeg stort sett fornøyd med mitt liv. Jeg har en familie som er sånn passe normal og grei. Mine barn og fruen er stort sett friske og frie for sykdommer. Jeg er ansatt på en plass der jeg trolig kan få jobbe lenge og der det finnes muligheter for å klatre på karriærestigen.

Selv om jeg er fornøyd med tingenes tilstand finnes det ofte forbedringspotensiale på andre plan. Ta fysisk aktivitet for eksempel.

Å ha en kropp som er sunn, sterk og i en normal vektklasse er nok noe alle sammen ønsker seg. Nå er det likevel slik at ikke alle er sånn. Ta meg som et eksempel, jeg er litt overvektig og merker at det hindrer meg i å gjøre ting noen ganger. Jeg er ikke smellfeit som må gå sidelengs ut av dører og ha kran for å få meg ut av senga. Litt over 100kg med en høyde på ca 1,77 er likevel alt for mye. Det merkes på at mitt energinivå ikke er så høyt.

Jeg er veldig klar over hvorfor dette skjer og en av grunnen er fordi mitt kosthold ikke er helt optimalt. Nå spiser vi gode og sunne middager nesten hver dag. Fruen er ekstremt god til å lage mat fra bunnen av. Det jeg sprekker på er lunsjer på jobb og godteri noen ganger. Ofte ganske mye i helgene for da «er det lov». Det hender at det blir fast food også, kanskje 1,5 gang hver 14 dag. Altså ikke så ekstremt ofte.

Legg oppå dette nesten ingen nevneverdig fysisk aktivitet og da har vi en solid oppskrift på økende vekt.

For 8 måneder siden sluttet jeg med å innta nikotin og det er ikke så uvanlig å gå opp i vekt da. Noe jeg helt klart har gjort.

Jeg ønsker å endre på dette og har allerede startet for noen måneder siden men, det er til tider ganske tøft. Slutte å røyke var jo nesten enklere! Her er det snakk om å endre på en livsstil jeg har levt i iallfall 10 år.

Det jeg forsåvidt HAR gjort er å starte med sykling til og fra jobb. Tidligere har jeg kjørt bil men, nå sykler jeg så mye det bare er mulig. Til og med i regnvær! Jeg har sagt fra til min leder på arbeid at jeg må låne firmabilen hvis jeg får noen uteoppdrag og det var helt greit.

Syklingen gjør også at økonomien blir bedre. Sparer bompenger, drivstoff til bilen, slitasje på bilen etc. Jeg vil etterhvert få bedre helse og mer overskudd. Min prestasjon på arbeid vil øke og det blir enklere å nå tøffe mål man har satt seg i arbeidslivet på grunn av mer overskudd. Ikke minst på hjemmeplan, leke med ungene, gjøre husarbeid, oppussing osv.

Så hvorfor gjør ikke alle dette? Fordi en Bergene Melk Smørbukk fra Nidar er ganske uimotståelig! Det er litt som fondsparing egentlig. Hvis du er en helt normal person og spiser en hel plate bare en gang vil du ikke bli stor over natta. Det vil ikke vises på deg i det hele tatt at du har spist denne ene sjokoladen. Hvis du gjør det regelmessig isteden, la oss si en gang i uken og samtidig rører lite på deg så vil det, over tid, vises på deg at du er svak for et eller annet.

Det går greit med sykling og det gir den daglige fysiske aktiviteten jeg har behov for. Det er kostholdet som er det jeg må fokusere mest på. Det er veldig vanskelig å endre på synes jeg.

Det meste som skjer i ens liv har en relasjon til hverandre. Å ha god disiplin og stå-på vilje er avgjørende for at man skal lykkes med noe. Dette er også høyt aktuelt i økonomi temaet. Disiplin, tålmodighet er to beskrivende ord. Man vil gjerne ha alt med en gang men, man orker / vil ikke / ser ikke alt arbeid som må til for å nå det man ønsker. Det finnes ikke snarveier!

Jeg sluttet med nikotin, det var rimelig tøft men det gikk til slutt. Nå føler jeg at den verste kneika er lagt bak og kan ta meg an noe annet. Man kan være fornøyd med sitt liv men, det finnes alltid et forbedringspotensial på noe. Må bare prøve å ikke bite over alt for mye for da kan det hende at ingenting blir gjort.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


11 kommentarer om “Trening gir bedre økonomi.”

 1. Prøv å spise under 20 gram karbohydrater i uka i en mnd. Hold tellingen med http://www.diett.no

  Du vil merke at all sult og søtsug forsvinner. Mat blir bare et nødvendig onde og du raser ned i vekt samtidig som du beholder muskler.

  Spis det du liker enten det er omeletter, ost, grønnsaker, egg, bacon, kalkunfiletter, hamburgere, tunfisk… bare det er protein og fett.

  En mnd… så kan du spise smørbukker igjen om jeg tar feil 🙂

 2. Jeg har prøvd å være slank og jeg har prøvd å være noen kilo for tung, og er absolutt ikke i tvil om hva jeg foretrekker. 🙂 Å ha en passe høy kroppsvekt gjør hverdagen enklere, og det hjelper også bra på selvbildet.

  Trening og mosjon er viktig, men slik jeg ser det, er det kostholdet som er det aller viktigste. Man må trene utrolig mye dersom man skal svi av kaloriene fra mye energitett snacks som sjokolade og potetgull. Det finnes de som er så aktive at de nærmest kan spise hva de vil, men da snakker vi gjerne om mange timer med hard trening hver uke, noe som er urealistisk for de fleste av oss.

  Jeg her helt uenig med Peder. En måned med ekstremdiett er slett ikke veien å gå. Mye bedre å finne et opplegg som man kan leve med på sikt. Kiloene vil da kanskje ikke forsvinne fullt så raskt, men til gjengjeld er sannsynligheten for at de vil forbli borte mye større. 🙂

 3. Jeg har ikke tenkt å gjøre noen ekstreme krumspring heller. Det kan kanskje funke en måneds tid men, man går jo lei.

  Det er nok heller en god idé å endre på kostholdet og samtidig passe på at man er i litt fysisk aktivitet. Med størst fokus på kosthold. 🙂

 4. Jeg skulle gjerne vært 10 kg lettere.

  Ikke bare ser og føler man seg bedre, men man får bedre helse og løper til og med raskere.

  Jeg har en OK vekt, dvs normalvekt.
  Men hadde jeg stått over alle fristelsene så hadde jeg nok klart det.
  Nå har jeg f.eks. hivd i meg 3 ferske berlinboller etter middagen.
  Smakte utrolig godt og jeg nøt det.

  Vanskelig å gi slipp på sånne gleder.

 5. Skal man oppnå noe, så er vel den beste måten å legge seg til vaner som fører en dit. Å legge seg til vanen å sykle til jobb er en fantastisk god vane med vannvittig mange fordeler som du nevner her 🙂 En går lei over tid, hvis det ikke er blitt en vane. Greier en å omstille det til en fast vane i livet, så vil det være vanskeligere å slutte enn det vil være å fortsette med vanen. Kjør på til du ikke lenger tenker på at du kjører på 😉

  Selv jobber jeg nå med å bygge inn en vane å trene før jobb 3 dager i uken helt fra start 🙂 Det har vært veldig tungt de første ukene, men merker at det blir lettere og lettere, og jeg renger med at jeg etter noen måneder føler at det er det mest naturlig ting i verden, selvsagt skal jeg trene før jobb i dag! Det vet jo både jeg og kroppen min og det trenger vi ikke å tenke over et sekund en gang.

  Kosthold vil jeg tro er vanskelig å forandre ja, særlig når en også deler kosthold med familien, men ingenting er umulig. Tenk bare på alle de som over natten MÅ forandre kostholdet sitt av ulike årsaker. Min far måtte dette, og han har ikke viket siden. Tenk om en greide å få inn samme tankegang, at en rett og slett MÅ forandre kostholdet sitt uten unntak.

  Lykke til videre med trening og økonomi 🙂

 6. Enig i det du skriver Henrik men, det er en ting å være enig og en helt annen å faktisk gjøre det man har bestemt seg for å gjøre.

  Ta denne uken for eksempel. Vi har ikke akkurat sovet så veldig godt. (Vi har tre småtroll). Våkner og er ganske så uopplagt på dagene. Da er det enkelt å bare ta bilen, men denne uken har jeg syklet likevel.

  Når man har syklet ferdig. Kommet hjem og fått igjen litt av pusten merkes det at man ikke er helt ferdig etter middagen. DA begynner effekten av å røre på seg vises. Man orker å gjøre mer helt enkelt! Det er en god følelse. Det er ikke akkurat det man tror når man er midt i en bratt bakke og tråkker seg ihjel.

  Så kommer den dagen der man virkelig ikke gidder å sliter med å finne motivasjon. Kanskje det hjelper å tenke på de positive effektene av det man gjør. Det har sånn halvveis funket for meg iallfall men ikke alltid. Finnes det noen annen bra motivasjonsteknikk enn å prøve å overbevise seg selv om det åpenbare…?

  🙂

 7. Hva du legger i handlevognen er helt avgjørende. Det er mye lettere å ikke legge drittmat i handlevognen enn det er å la være å spise det når det først er i skapet og du er sulten og har fortjent det, osv.

  Som med penger, det er når du er konsekvent over lenger tid at du ser resultater.

  Hvis du drikker brus, saft eller juice, bytt det ut med vann. Der er det mye å hente for mange.

 8. Det har jeg absolutt forståelse for. Det er tøft og det skal være tøft, hvis ikke hadde vi jo alle bare hatt gode vaner (eller?) 😉

  Det beste trikset jeg bruker for min egen motivasjon for å komme meg på trening om morgenen er rett og slett å legge absolutt alt til rette kvelden i forveien, slik at jeg ikke gir meg sjanse til å tenke om morgenen (Vi vet vel alle hvrodan det er å krangle med den morgengrente selv). Når jeg går ut døren, ligger sekken klar med mat, treningsklær og alt som trengs 🙂 Så hvis du finner en måte å legge til rette for at syklingen skal bli et enklere valg enn bilen om morgenen, så har du kommet langt.

  Jeg har absolutt hatt sånne dager hvor motivasjonen har seg et knekk. Noen ganger har jeg gitt etter, men til vanlig lar jeg rett og slett å høre på meg selv, da jeg anser den trøtte meg som innhabil til å ta avgjørelser for meg. Da bare gjør jeg det, uansett hvor tungt og dritt det egentlig er. Jeg angrer aldri på det sistnevnte. Jeg prøver å anse det som en del av jobben min. Du kommer jo alltid tidsnok til jobb gjør du ikke? Du gjør de arbeidsoppgavene du får? Syklingen til jobb er en del av din jobb 😉

 9. Da bare gjør jeg det, uansett hvor tungt og dritt det egentlig er. Jeg angrer aldri på det sistnevnte.

  Det har jeg også lagt merke til. Det kan være tungt å starte men når dagen er over føler man seg ganske fornøyd.

  Angern kommer hvis man IKKE gjør det. 🙂

  Peder: Takk for tipset, skal se den.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.