Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Turbo nedbetaling av billån starter … NÅ!

I noen tilfeller synes jeg det er vanskelig å tenke at pengene som vi stasher bort i den gjeld vi har, i dette tilfelle: billånet. Faktisk er veldig fornuftig. Billånet har i dag en effektiv rente på 5,35%, garantert avkastning ved ekstra nedbetaling. Det er heller ikke så ekstremt høy rente for et billån i dag. Når renten er såpass lav som den er i dag og ut fra det som skrives i media skal det fortsatt være slik en stund fremover. Ja da må man hive seg runt å benytte seg av sjansen. Dette er også en av grunnene til at vi bestemte oss for å ta et avdragsfritt boliglån akkurat nå. Jeg la fram mine tanker for banken og rådgiveren var enig gitt at jeg faktisk følger planen noe jeg virkelig akter å gjøre.

Nå har banken akkurat trekt det første avdragsfrie terminbeløpet på boliglånet som gjør at vi kunne plusse på ca 4 000 kroner ekstra på billånet. Det ble totalt ca 3 000 kroner i normale avdrag på billånet + ca 4 300 kroner ekstra. Det blir nesten 7 500 kroner bare i avdrag på billånet denne måneden. Not bad.

Jeg har ikke tenkt å stoppe der. Det kommer inn noen ekstra kroner av penger jeg tjener på nett, bland annet noen annonsører her på Formuebygging og et annet nettsted jeg driver. Noen av disse kronene står bare på en egen konto til ganske lav rente. Da tar jeg heller en stor slump av disse kronene og hiver også det inn på billånet. Denne måneden blir det 2 222 kroner ekstra. Totalt 9 700 kroner ekstra i avdrag, nesten 10k! Det er faktisk 1/22 del av lånet allerede.

I tillegg til dette har jeg også en del kjøregodtgjørelse utbetalt fra jobben men, der ønsker jeg at det skal stå noen kroner. Det går fort noen kroner i bompenger, ferje og diesel kan man trygt si … Jeg bygger opp en buffer på denne kontoen og deretter tar ut det som blir til overs til billånet. La oss si alt over 3 000 kroner. Da har jeg 2 000 til bompenger og 1 000 kroner til drivstoff, noe som skal holde i lange baner.

Det skal bli spennende å se hvor kjapt vi kan betale ned dette. Jo fortere vi betaler ned billånet desto mindre rente trenger vi å betale. Vi sparer mer penger og kan gjenoppta nedbetalingen av boliglånet!

Billånet står nå i 211 079 kr
Bilens brukt verdi i dag (20 – 50 000 kroner under det som er ute på finn.no): 300 000 kr 


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Turbo nedbetaling av billån starter … NÅ!”

  1. «disse kronene står bare på en egen konto til ganske lav rente»
    har du vurdert rentefond/obligasjonsfond?
    jeg spør fordi jeg aldri har benyttet slike produkter selv, men vurderer det som et alternatv til banksparing. ulempene er at det kan gå noen måneder uten renter (dvs fall i obligasjonsmarkedet/høyere rente) og spread ved kjøp/salg.

  2. Det du gjør her er økonomisk sett veldig fornuftig, nemlig at du tar en pause i nedbetalingen av boliglånet for å konsentrere deg om å betale ned billånet raskere. Tror mange burde vurdere denne muligheten. Billånet ditt har ikke så veldig høy rente, men det finnes de som har både forbrukslån, kredittkortgjeld og annen gjeld med høy rente, men som likevel aldri har vurdert å skaffe seg avdragsfritt boliglån. Ved å være litt våken, kjenne til hvilke muligheter som finnes og være litt aktiv mot banken sin, kan man spare mye penger.

  3. Når jeg kontaktet min rådgiver og spurte om dette så ble han litt gira rett å slett. Han syntes det virket veldig lurt. Vi bestilte avdragsfrihet for to år. Satser på at bilen blir nedbetalt innen den tid eller før. Kommer litt an på hvor mye ekstra inntekt jeg får og hvor mye kjøring det blir i jobb. Går renten veldig mye opp må vi kanskje revurdere men, akkurat nå er det ganske gunstig. 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.