Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Turbulente tider

Har ikke oppdatert på en stund, det må jeg bare beklage. Har hatt en del sykdom og masse andre ting som har tatt tid og derfor har bloggen blitt nedprioritert. Til syvende og sist skal bloggen følge min sparing, og oppbygging av forume er noe som ofte tar ganske lang tid.

Jeg begynte min fondsparing for ca 7 – 8 måneder siden. Tidspunktet var kanskje ikke det beste men siden jeg har spart litt hver måned har ikke det urealiserte tapet blitt så ekstremt høyt. Av en anskaffelsesverdi på 9 000 kroner ligger jeg minus med ca 1 100 kroner. Jeg synes ikke det er så farlig. Jeg var 100% klar over hva jeg ga meg inn på og at dette kunne godt gå nedover.

Jeg er på ingen måte en økonomiekspert, det jeg har lært meg er av folk rundt omkring meg og mye lesing på Internett, diverse forum, nettsteder osv. Som jeg skrev tidligere vil jeg holde på de fonder jeg har inntil videre. Det er penger jeg kan se som tapt i værste fall.

Jeg bestemte meg for å sette over 2 000 kroner hver måned til fond for å kunne nå det mål på 15 000 kroner jeg har satt, det har jeg klart å gjøre en måned men nå er jeg litt usikker. Når jeg har betalt alle regninger, mat og sparing har jeg ikke så ekstremt mye å rutte med for min egen del. Egentlig gjør ikke det så mye fordi jeg skal allerede ha dekt opp for alle mine behov. Men det er kjekt å ha noen kroner til overs likevel.

En annen tanke er jo at jeg burde bruke sjansen nå da markedet er så lavt. Utnytte det faktum at jeg får mange fler fond andeler for mine penger. Jeg har jo råd til det, men det blir som sagt luftig i lommeboka.

Noe jeg troligvis aldri kommer til å gjøre er å slutte å spare i fond. Selv om jeg skulle bli arbeidsledig kan jeg nok skvise bort noen hundrelapper likevel. Det er litt med det å komme i gang også. Min samboer sparer i fond men det er 250 kroner hver måned fordelt på to fond. Det er ikke mye penger nei men det er fondsparing likevel. At hun har startet med det er det viktigste.

Så for å summere det hele opp litt. Det er mulig jeg setter av mindre penger til fond resten av dette året, noe som gjør at jeg ikke når målet på 15 000, men det blir et fem sifferet beløp iallfall! Jeg er også åpen for forslag fordi det er ganske lett for meg å ombestemme meg 🙂

Nå skal jeg legge meg i senga å hoste meg til søvns.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


En kommentar om “Turbulente tider”

  1. Jeg er og ny i den litt mer organiserte sparingssektoren. Det er litt frustrerende at man må vente en hel måned for å få «respons» på hvor godt man har greid å følge sin økonomiske plan. Det er nesten så jeg har vurdert å begynne med aksjer, bare for å få litt spenning mellom månedsopptellingene. Så sparing er virkelig et langsiktig prosjekt og derfor tar det og tid å erfare hva som er lurt. Ellers må man gjøre som du, lese litt her og der og prøve å gjøre seg opp en egen mening.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.