Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Uformell bankanmeldelse

I løpet av 2014 og 2015 har vi skiftet bank, ja jeg vet ikke hvor mange ganger egentlig. Jaget etter den laveste boliglånsrenten, er det virkelig verdt det å hoppe mellom diverse banker konstant?

Jeg vil påstå: ja, har du tid så gjør det. Penger er penger, uansett hvor de er. Likevel velger mange å holde seg til gammelbanken noe jeg kan ha forståelse for. Uansett, her kommer min veldig korte anmeldelse av de banker jeg har vært innom.

DNB

DNB var første banken vi fikk boliglån i. Det var den eneste banken som var villig til å strekke seg litt lenger for at vi kunne få oss et boliglån og kjøpe vår første leilighet i 2005 / 6.

I det store hele synes jeg DNB er en ok bank, nettbanken er oversiktlig og grei. Det er enkelt å utføre oppgaver som å betale regninger og overføre penger. Du kan konfigurere startskjermen slik du selv vil.

Det er også mulig å forhandle med DNB. Jeg lyktes å forhandle ned renten skikkelig, men du må ringe de og legge litt press. Da går det som regel bra.

Det jeg ikke liker er at DNB har flagget ut mye av sitt IT utstyr til India. Tidligere var dette i Norge, men ikke nå lenger. Med det resultat at Norske arbeidsplasser ryker.

De har også bestemt seg for å legge ned mange fysiske kontorer. For meg, er ikke dette et problem. Dog synes jeg DNB skal være til stede for den del av vår befolkning som trenger det selv om det er en utgift for de.

I tillegg ble jeg fakturert ganske mye for kortbruk. Det kunne være mellom 60 – 120 kr i måneden. Det er ikke ok.

Sparebank 1

Etter DNB skiftet vi til Sparebank 1. En helt grei bank med like grei nettbank som DNB. Det var noen fra Sparebank 1 som ringte oss og ville ha et møte. Vi gikk på dette møtet og fikk flyttet over boliglånet til Sparebank 1 med lavere rente.

Sammenlignet med DNB virker Sparebank 1 litt mer personlig og ikke like rigid som DNB. Det er ikke sikkert det er sant, men min helt subjektive observasjon!

Storebrand

For noen år siden startet Storebrand med å annonsere for veldig rimelige boliglån. Vi nappet på kroken og etter en stund fikk vi innvilget et boliglån. Kravet var at vi skulle ha lønnskonto hos de så vi flyttet over alt dit. Alt var fryd og gammen en liten stund, men etterhvert valgte de å skifte løsning til nettbanken. Etter det var det veldig vanskelig å betale regninger, få oversikt over boliglånet og i det hele tatt administrere alt selv. Det var såpass at jeg trodde det var noe feil med nettbanken fordi det så ut som noe hentet fra 90 tallet, men det var det ikke. Det skulle være sånn. Nettbanken den var ny den.

Mulig det er endret på nå, jeg vet ikke helt men vi flyttet.

SPK (Statens Pensjonskasse)

Siden en av oss har en jobb i staten hadde vi mulighet til å ha en del av boliglånet i SPK. Derfor flyttet vi dit da renten var veldig lav. Etterhvert økte SPK renten betydelig slik at det ikke var lønnsomt å ha boliglån der lenger.

Skandiabanken

Nå er vi i Skandiabanken og det skal mye til for at jeg flytter fra de. Ja, de har litt høyere rente, men alt annet veier opp for dette. Nettbanken er i særklasse noe av det beste jeg noensinne har brukt. Det er tydelig at de som utvikler nettbanken virkelig prøver å modernisere den til dagens standarder.

Det jeg synes Skandiabanken kunne vært bedre på er boliglånsrenten. Spesielt når du har et lån under 2 millioner kroner. Da blir det dyrt.

Under alle disse bankbyttene har jeg alltid hatt Skandibanken som min sparebank. Nå har den alt sammen og det skal mye til før jeg flytter igjen.

Hva med deg? Hva verdsetter du i en bank?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


8 kommentarer om “Uformell bankanmeldelse”

  1. Hei, takk for informativ blogg. Men må sei meg ueinig i konklusjonen din. Du skriv at litt høgare rente blir oppvegd av at Skandiabanken sin nettbank er meir funksjonell. Men feks berre 0.2% renteforskjell betyr allikavel 3000kr (etter 25% rentefrådrag på skatten) meir å betale på eit lån på 2mill pr år. For min del er det bortkasta pengar og eg byttar alltid bank om det må til for å betre renta.

    Ser og at du likar å forholde deg til ein bank, du bør heller shoppe rundt og velje dei beste alternativa for kvar kategori (boliglån, sparekonto, lønskonto, etc…). Banken vil ofte ha deg til å opprette lønskonto og totalpakke ved flytting av lån, men det er berre å jatte med og aldri gjere det. Ingen bankar eg har hatt som har komt i etterkant og masa på meg at eg skal flytte lønskontoen min etter lånet er flytta.

  2. Hvorfor er aldri tidsbruk for flytting (eller bruk av gammel nettbank løsninger) involvert i beregningene. Når jeg flytter fra en bank til en annen, må jeg alltid investere tid. Og tid er også penger. Jeg er fornøyd med Skandiabanken, og skal bli der.

  3. I tillegg til det Marco nevner, så er det jo ikke slik at flytteprosessen er gratis for bankene, heller. Og administrasjonskostnadene må jo dekkes inn på en eller annen måte, hvis kundene hopper fra den ene banken til den andre i tide og utide. Hvem tror du får regningen til slutt? Jo, det er naturligvis kundene.

  4. Vi bruker Nordea og er veldig fornøyd med det. Vi betaler pr d.d 2,2 % rente noe vi syntes er greit når vi sammenligner med andre banker. Men hovedgrunnen til at vi bruker Nordea er at vi har en egen saksbehandler der som vi oppfatter som meget fleksibel. Saksbehandleren «kjenner» oss og det er meget enkelt å ta kontakt å få ting ordnet. Nye lån, mellomfinansiering og slik ordnes uten videre diskusjon og saksbehandleren ser «helheten» i økonomien vår som utleie, sikkerhet og andre investeringer. Vi er litt tilbakeholdene med å sjekke ut andre banker på grunn av dette.

  5. Jeg har vært kunde i Skandiabanken i mange år. Ingen banker er perfekte, men jeg har ikke sett noen andre banker som har en bedre nettløsning. For noen år siden var de også ganske alene om at de ikke hadde noen gebyrer, men nå er jo det blitt mer og mer vanlig.

  6. Vi hadde Skandiabanken i mange år, før vi flyttet til DNB. Synes DNB har en god nettbank, og jeg har fått forhandlet ned renten mange ganger. Har i dag nominell rente på 2,0% og det er jeg fornøyd med. Skandiabanken kunne tidligere konkurrere på pris, det synes jeg de i mindre grad kan i dag.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.