Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Verdien på aksjeporteføjen (Indeksfond) er redusert

Som mest var verdien rundt 122 000 kroner av 100k investert. Nå ligger verdien på ca 109 000 kroner. Det vil si at 13 000 kr har forduftet i et urealisert tap.

I motsetning til hylekoret i media (ok, de vil selge aviser, jeg forstår det) som jeg skrev om i forrige innlegg så tar jeg dette ganske med ro.

Nå vet jeg ikke om bunnen er nådd, men det gjør ingen. Derfor benytter jeg muligheten til å kjøpe litt mer enn vanlig. Tidligere har jeg snakket om å ikke prøve å time markedet. Det kan kanskje virke som at det er det jeg gjør i dette tilfellet, men jeg følger fortsatt planen! Planen om å investere regelmessig. Det eneste jeg gjør er å kjøpe litt mer. Jeg driver ikke å selger å kjøper konstant.

Denne måneden kjøper jeg fond for 5 000 kr. Jeg har egentlig ikke råd til det og det er alt for mye denne måneden, men har heller ikke råd til å la være å gjøre det. Det kan være lenge til en slik kjøpsmulighet kommer. Derfor blir det sånn likevel.

Slik er min fordeling akkurat nå:

fondsfordeling

DnB Norge Indeks er i -9% for meg akkurat nå, men siden jeg har såpass lite investert der gjør det ikke så stort utslag på helheten.

Dette betyr at neste måneds sparing kan bli svært så lav, så vi får satse på at markedet har tatt seg opp igjen da… 😉 Ikke sant?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


6 kommentarer om “Verdien på aksjeporteføjen (Indeksfond) er redusert”

  1. Nedbetaling av boliglån er i full fart allerede. Under 15 år igjen og det blir økning av terminbeløp når noen av våre barn ikke skal i barnehage lenger. 🙂

  2. Barn blir dyrere jo eldre de blir. Det er ikke sikkert det passer så bra med økning av terminbeløp da:-) Det er heller ikke sikkert at renten holder seg så lavt som nå, når det er mulig å betale ned store summer. Og så ung som dere er, hadde jeg ikke vært i tvil angående gjeld. Det er der avhengighet skapes, tenker jeg. Men ellers, kjekk blogg å lese!

  3. Jeg synes vi har tatt ganske gode forhåndsregler foreløpig. Vi har allerede en relativt rask nedbetalingsplan på boliglånet i forhold til alder. I tillegg skal jeg fortsette å være med i aksjemarkedet som før og spesielt nå når det er nedgangstider. 🙂

  4. Hva mener du med som mest var anskaffelsesverdien rundt 122000 av 100K investert? At du har tatt ut 22000 av fondet? Hilsen ei som er grønn på det med fond 😉

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.