Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Vi er trendy, shoppestopp er in

Lar jeg meg påvirke av trender? Jeg liker å tro at jeg ikke gjør det, men det er tydeligvis veldig in å kutte ut forbruk og unødvendig handling nå. Shoppestopp kaller de det, til og med kjendiser hiver seg på den såkalte bølgen og folk kommer med sine meninger om dette. Noen mener vi skal fortsette handlingen for å forhindre stopp i økonomien og ta vare på arbeidsplasser.

Jeg forventer ikke at alle skal gå ned i et sorts sparemodus og ikke kjøpe noe som helst, men det er viktig å tenke på hva man faktisk bruker penger på. Trenger du ørten jeans for eksempel? Jeg har to, tre stykker maks. Og når de blir utslitt kjøper jeg ny og nedgraderer den forrige som malerbukse eller noe sånt.

Jeg har et par sko for dager uten snø, gode sko fra ecco, finsko. Og et par vinter/hiking sko når jeg skal ut på tur i skog og mark med kidsa. Thats it! Trenger ikke noe mer jeg.

Jeg har uansett ikke lyst til å ha en masse ting liggende da det bare tar opp en masse plass og må vedlikeholdes som igjen krever tid. Det betyr imidlertid ikke at jeg ikke vil kjøpe noe som helst. Jeg mener det gjelder å identifiere hva man virkelig har behov for og deretter prøve å kutte ut alt nips som er unødvendig. Er det vanskelig? Ja kanskje, noen ganger har man bare lyst på noe som noen sa til meg for ikke så lenge siden.

Hva med deg, skal du redusere forbruket ditt i år?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


8 kommentarer om “Vi er trendy, shoppestopp er in”

 1. Du er en trendsetter 😉 Selv har jeg ingen planer om å redusere forbruket av den enkle grunn at jeg allerede mer eller mindre kjøper kun det jeg har brukt for, som jeg alltid har gjort. Jeg tror forøvrig jeg kommer til å bruke mer penger til å unne meg minnerike opplevelser og god mat i år 2014.

 2. Jeg er rimelig flink til ikke å kjøpe alt mulig rart som jeg ikke har bruk for, men innser at det fortsatt er mye å gå på. Når man tar en rydderunde i heimen, innser man at man ikke har vært så flink til dette som man kanskje hadde trodd. 😉

 3. Og jeg er rimelig flink til å tro at jeg har bruk for noe for å deretter kjøpe det… 😉

  Jeg er på bedringens vei dog. Det er MYE mindre rot og tull i heimen.

 4. Så utrolig enig. For uten om bøker som kjøpes inn fortløpende ser jeg ikke behovet for ting som klær, sko, nyeste ditt og datt.

  Men alt i alt så ender det vel heller bare med at jeg utveier frøkna sine shopping behov 😛

 5. Jeg må si jeg synes det er en fin trend du har iverksatt. Fortsett med det gode arbeidet, og med å spre sunne økonomiske holdninger blant nordmenn.

  Mvh.
  «BB»

 6. Prøver så godt jeg kan. Er ikke noe unikum selv når det gjelder å holde igjen. Det går ganske greit i de fleste tilfeller dog.

  Enkelte er jo redd for at denne holdningen til slutt kan gjøre at arbeidsplasser forsvinner da det oppmuntrer til lavere forbruk. På kort sikt kanskje, ja .., men jeg mener samfunnet og ikke minst verden har godt av en enklere og mer miljøvennlig levemåte.

  Det er forsåvidt tema for et helt nytt innlegg en gang.

  Takk for inspill 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.