Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Vi får et godt tilbud !

Mener nå jeg.

Litt info om det vi har i dag:
Boliglånet har en løpetid igjen på 27 år og 7 mnd. Renten vil gå opp til 7,25% snart.
Vårt billån har en løpetid igjen på ca 6 år, der har vi en effektiv rente på ca 10% !

I dag fikk jeg beskjed om at de kunne ta over Boliglånet i tillegg til det var de villige til å gi oss et høyere boliglån slik at vi får betalt ned bilen. Etter planlagt renteoppgang vil renten de tilbyr oss ligge på 7,20 %. Altså litt billigere enn det vi kommer til å snart.

Det som er litt morsomt med dette er at vi har pant i bilen, å flytte et billån med pant er som regel en sak som veldig banker gidder å gjøre. Det involverer sikkert en hel del papirarbeid og kostnader som til slutt sjelden vil lønne seg. Derfor velger de isteden å gi oss et høyere boliglån slik at vi bruker resten til å betale ned bilen helt isteden for å flytte billånet. All sikkerhet vil da bli i boligen. Det som er enda mer overraskende er at vårt lån vil bli over 100% av boligens verdi. Ikke mye over 100% men litt. Som regel må du jo ha nedbetalt en del på ditt boliglån slik at du iallfall har 80% sikkerhet. Men vi ga ett godt inntrykk så han var villig til å strekke strikken langt. Og vi har jo faktisk ordnet økonomi.

Jeg ble egentlig ganske overrasket, trodde ikke de var villige til å gjøre dette men det var de tydeligvis for at vi skal bli deres kunde. Jeg sa jo også det på møtet at hvis de kunne gjøre noe med billånet vil det være en stor motivasjonsfaktor… 😉

Vårt nye lån vil ha en annen løpetid, 25 år isteden for 27 – 28 år. Der sparer vi også en del rentekroner. Det vil da resultere i at vi har omtrent de samme utgifter til lån hver måned som vi har i dag. Men med lavere nedbetalingstid.

Ser ut som at det blir ny bank.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.