Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Vi har lån langt, langt over pipen

Det rekkehuset vi har kjøpt kostet oss 2 500 000 kroner. Vi fikk det til prisantyding da det ikke var så mange interesserte på visningen. Det var iallfall litt deilig å slippe budrunde. Boligen ligger nok ikke i det mest attraktive området i byen, men for oss er beliggenheten helt perfekt! Det kan gå tiår før akkurat disse boligene legges ut for salg så timingen var perfekt.

Det var ikke gjort mye vedlikehold på boligen og derfor må vi påberegne en del oppussing. Mye kan vi gjøre selv men, totalrenovering av bad satte vi bort til et firma. Dette arbeidet er ferdig nå og resultatet ble veldig bra! Er så glad for at vi traff på fornuftige folk som gjør en skikkelig jobb. Vi måtte rive og bytte ut alt, varmtvannstank, bygge nye luftekanaler med vifte til begge badene. Bare for å nevne en liten del. Det viktigste er uansett grunnjobben de har gjort, det har de gjort etter boka og litt mer.

Oppussing av begge badene havner på ca 260 000 kroner inkludert alt. Og ettersom staten skal ha 2,5% i dokumentavgift på 2 500 000 kroner blir det ikke nok penger for å dekke hele kostnaden for oppussingen av badene. (2 800 000 – 2 562 500 = 237 500). Det resterende må vi dekke med gevinsten etter salget av leiligheten vår. Gevinsten ble på ca 50 000 kroner.

Nå er det ikke bare badene som koster oss penger, vi har måttet kjøpe nye vitevarer som kjøleskap og stekeovn/komfyr da det var integrerte der vi bodde før. Dette endte opp på ca 15 000 kroner. Kjøpte utstillingsmodeller på Elkjøp så vi fikk rimelig bra utstyr for en mindre penge.

Andre småting tømmer kontoen kjapt. Maling, grunning, kvistlakk, dekkpapp, verktøy og alt slikt ustyr koster en del. Heldigvis begynner jeg snart å se slutten på hoved-oppussingen og vi trenger nok ikke å bruke like mye penger fremover. Vi kan starte med å planlegge økonomien fremover i mer detalj og få litt mer orden.

To komma åtte millioner altså, det er 300 000 kroner over takst. Da kan vi påstå at vi har lånt langt over pipen. Likevel godtok banken dette, men ikke uten tilleggssikkerhet og det er kausjonister. Vår plan videre er at vi blir ferdig med hoveddelen av oppussingen. Når vi føler at vi er ferdig bestiller vi en ny takst på boligen. Det vil gjøre at kausjonistansvaret går ned. Målet etter det er å betale ned såpass mye at vi ikke trenger å ha kausjonister. Det kommer altså helt an på hvilken takst vi får.

Da står vi her da, lykkelige med lån langt oppover ørene. Av en eller annen grunn sover jeg godt på natta likevel. Når ikke ungene er våkne da. Jeg tror det er fordi vi regnet på dette for lenge siden, og fant ut at 3 000 000 var vår smertegrense.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


6 kommentarer om “Vi har lån langt, langt over pipen”

  1. Vel, hvis 3000000 er smertegrensen så har dere ikke helt nådd toppen av pipa ;), mener nå jeg.

    Glad på deres vegne, på at dere har det bra, og at dere er lykkelige i nytt hus. Det er da det viktigste! 🙂

  2. Jeg mener at så lenge du låner over verdien av låneobjektet, så låner man over pipa. Selv om vi klarer å betjene forpliktelsene.

    Derfor føler jeg det er viktig å få en ny takst på boligen, etter vi har pusset opp. Forventer ikke noe ekstreme summer men håper iallfall på mer enn 2,5 millioner. 🙂

  3. Jeg er enig med formuebyggeren, det er over pipa. Men det ser ut til at du har kontroll på det.

    Bare å bite tennene sammen, kutte litt ned på innkjøp av gadgets en stund, og betale tilbake igjen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.