Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Vurderte nytt navn på Formuebygging

Å betale ned kredittkortgjeld, forbrukslån og ekstra nedbetaling på boliglånet og sette resten av pengene i investeringer. Det har Formuebygging handlet om stort sett siden nettsiden startet opp. Det er faktisk over ti år siden!

Legg til porteføljeoppdateringer, og krydre med litt (vel mye) krypto. DA har du oppskriften på dette nettstedet.

Alt ettersom årene går synes jeg navnet Formuebygging blir litt misvisende. Jeg er i utgangspunktet ikke ut etter å bygge en stor formue lenger. Og hva er Formue egentlig? Definisjonen kan variere fra person til person. Selv om den egentlig er: verdien på eiendeler en person disponerer.

Jeg er ute etter uavhengighet, og styre min egen tid. Om det er å jobbe for meg selv, tjene penger på nett eller ha en godt betalt jobb en periode er det i utgangspunktet greit. Å bygge opp en formue som jeg kan leve av uten å gjøre noe mer etter det med en vanlig lønnsinntekt ser jeg på som en umulighet mye pga min alder. Jeg ønsker ikke å snu på hver en krone. Jeg gidder ikke.

Det betyr ikke å ikke være fornuftig med pengene.

Det betyr ikke slutte å spare regelmessig i fond.

Men, kanskje litt mindre.

Derfor ser jeg ikke noe poeng med å ha fokus på å oppdatere en portefølje heller. Ja den er der, ja den oppdateres hver måned. Men hva så?

Kanskje jeg heller oppdaterer når det nås milepæler, 500k, 1 mill?. Vi får se.

Man må leve litt sies det

Vi sier at man må huske på å leve litt.

Hva betyr det å leve litt?

Jeg tror ikke du bør sette livet på vent, spare opp 10 – 15 millioner SÅ skal du være glad etterpå. Jeg tviler sterkt på at det virker slik. Det er ikke galt å ha solide mål, som vårt mål om å ha 1 mill på bok og gjeldfri om 10 år.

Men…

Det er viktig at veien du skal gå til det målet er noe du kan leve med.

Jeg har ikke noe fasitsvar på hvordan man skal gjøre det. Det må du finne ut av selv. Du må finne ut av hva som gjør deg glad i hverdagen, eller gir deg et bedre liv. Ikke hva du tror gir deg et bedre liv, eller hva andre mener burde gi deg et bedre liv.

Man må prøve å feile litt.

Gjør du noe, som går mot den generelle oppfatning om at er fornuftig. Hvis denne noe gir deg målbart økt livskvalitet og glede så synes jeg ikke man skal stå over det. Så lenge målet du har satt deg blir oppnåelig.

Jeg kommer nok ikke til å endre merkevaren «Formuebygging», men det vil kanskje tidvis være misvisende.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.