Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


YES! Jeg fikk tilbake på skatten! Wohooo!1″31!

april måned er som kjent tiden der selvangivelsen dukker opp i de tusen hjem. Spente mennesker håper å få noen kroner tilbake. Med et seiersbrøl roper de jaaa! Jeg fikk tilbake på skatten! Det ser nesten ut som at de har vunnet i lotto. Planene blir lagt, skal det bli en ny flatskjerm kanskje? TV må man jo ha. Ny datamaskin, kanskje litt oppussing? Vi er jo verdensmestere på det.

Blir det restskatt er det hyling å syting om denne helsikes staten og gudene vet (nei jeg er ikke kristen) hvor mange bortforklaringer man kan finne på. Jaja …

Hvor mange av dere er det som egentlig vet hvor mye du får igjen på skatten styres veldig mye av ditt skattekort? Har du virkelig sjekket at du har oppført rett inntekt på skattekortet? Ført opp din gjeld og renteutgifter? Det kan være lurt å få det gjort, det har jo direkte utslag på hvor mye du får utbetalt hver måned. Det er ditt ansvar å passe på at ditt skattekort er oppdatert. Du får et nytt kort hvert år men, du må sjekke at opplysningene stemmer!

For min egen del strever jeg etter å komme så nære null som mulig da jeg ønsker å forvalte pengene selv og ikke la staten sitte på de. Mange bruker argumentet at dette blir som en tvungen sparing men, jeg synes ikke det holder helt. Man kan faktisk sette lønnstrekk fra kontoen som på en måte blir det samme. Til et fond for eksempel. Noe som kan gi mye høyere avkastning enn renten fra staten. Når det er sagt har vi ikke lyktes med dette «nullmålet» hver gang og dette året får vi tilbake ca 7 000 kroner hver. Noe som sannsynligvis vil bli brukt på oppussing her hjemme eller bufferkontoen.

Å ta en stille aksept, det vil si å ikke sjekke selvangivelsen samt å stole på at staten har alle dine tall riktig er nok noe av det mest idiotiske du kan finne på. Det tar ikke mange minuttene å ta en kjapp sjekk. Kanskje du har noen avdrag du har krav på, foreldrefradrag for eksempel. Det er ikke alltid det er oppført.

Bruker du å sjekke din selvangivelse? Hvis ikke gjør det nå! Det kan finnes kroner bortgjemt der som du har krav på.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


En kommentar om “YES! Jeg fikk tilbake på skatten! Wohooo!1″31!”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.