Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


700 kroner er bare lommerusk

Det var det en som påsto på et diskusjonsforum jeg leser. Han lurte på om det var lurt å ta opp et forbrukslån for å betale ned sin kredittkortgjeld.

Han fikk mange svar der de fleste anbefalte han å bite i det sure eplet å ikke ta opp mer lån for å betale lån. Heller betale ned den gjeld han allerede hadde. Det han tenkte på var bare en ond sirkel.

Han betalte ca 700 kr i måneden på denne kredittkortgjelden som han presiserte som lommerusk. Vel, nå er jeg som regel ikke en person som dømmer andre på forhånd. Janteloven hater jeg i all sin prakt men i dette tilfelle var det vanskelig å ikke reagere.

700 kroner er IKKE lommerusk mener jeg. Det kan være en nesten full bensintank, noen handleposer med mat, en tur ut på byen, nye klær og mye annet. Med den uttalelsen kan jeg nesten forstå hvorfor han har gjeld. Hvis han anser at 700kr er lommerusk ?

Er det bare jeg som synes dette eller ?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “700 kroner er bare lommerusk”

 1. For 700 kr kan familien spise en hel uke. Hvis det er det helt krise, kan vi sikkert leve lengre på dem og. Det finnes mange gode supper og retter på poteter….
  700 kr er mye penger (spesiellt hvis du ikke har dem….)!!!

 2. 700 kroner er slett ikke lommerusk, nei.

  Når det er sagt; Det er en del rådgivere som anbefaler å forhandle ned renta eller flytte lånet samtidig som man prøver å redusere gjelden. Rett og slett for å få anledning til å betale ned mer på gjelden og mindre renter. 15% rente gir tross alt mer å betale ned gjelden med enn f.eks. 20% rente.

  Suze Orman sier rett ut at man bør åpne og lese hvert eneste kredittkorttilbud man får i posten for å følge med på om det finnes tilbud med lavere renter.

  Men, og det er et stort men her; Da bør man være VELDIG sikker på at man ikke får det nye lånet i tillegg til det gamle. Man bør ikke falle for fristelsen til å låne mer og man bør fortsette å betale like mye (eller mer!) som man gjorde før for å få denne snøballeffekten utav det.

  Andre, som Dave Ramsey, ser ut til å mene at man bør glemme hele greia fordi det ikke er renter og omkostninger gjelda handler om, men atferd og tankegang. Og det å ta opp lån for å løse problemer er en del av tankegangen man skal ha bukt med.

  Når man klarer å påstå at 700,- er lommerusk tenker jeg at man kanskje ikke har kommet dithen at man bør ta opp mer forbrukslån. Og er det slik, risikerer man å bli enda en av de som er på vei nedover i en lite hyggelig gjeldsspiral.

  Det nye lånet må i alle fall bli «i stedet for» og ikke «i tillegg til».

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.