Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Vi fikk ny boligtakst og andre news

Har du pusset opp din bolig eller gjort en rekke forbedringer kan det være lurt å få en ny takst på boligen din. Spesielt hvis du har et lån med litt høy rente. Har du ikke allerede bankens beste rente kan du nå kanskje få dette. Eller få en mulighet til å finansiere noe annet gjennom å låne på boligen, hvis du måtte ønske det. Uansett, har du ikke tatt en ny takst på noen år skader det ikke å gjøre det. Det kan hende at verdien har gått opp selv om du ikke har gjort noe, grunnet vanlig prisstigning i markedet.

Vi har iallfall hatt en megler på besøk som har foretatt seg dette. Altså ikke en skikkelig takst men en verdivurdering som er god nok for banken. Vi kjøpte boligen for 2,5 millioner og pusset opp for 300 000 kroner. Nå mener de at boligen er verdt 2,7 millioner kroner. Det har altså økt med 200 000 kroner i verdi etter oppussingen. Hadde håpet på litt mer men dette vil trolig resultere i at banken gjør om vårt lån til et lån og reduserer kausjonist ansvaret. Men viktigst av alt: lavere rente!

Nå har vi ikke fått svar fra banken enda men satser på at dette vil ordne seg ganske snart.

Start av artikkelserie på Formuebygging

Dette er noe jeg har tenkt på veldig lenge men føler at det begynner å bli rett tidspunkt å ta det opp. Jeg har planlagt å starte med en artikkelserie her på Formuebygging som handler om hvordan du kan tjene penger på din lidenskap eller ditt interesse. Dette skal gjøres ved å starte et nettsted der du profilerer deg selv og skriver om det du kan. Det ble kanskje en kort og litt diffus forklaring for det er selvsagt ikke fult så enkelt. Iallfall ikke så enkelt som tjen-30000.kroner.i.måneden-uten-å-gjøre-en-drit.com gir inntrykk av. Jeg har litt greie på dette og selv om jeg vet at det finnes fler nettsted der ute som skriver om det samme føler jeg at det kan vinkles og tolkes på mange måter. Jeg ønsker å presentere min tolkning og erfaring av temaet. Den vil bli nokså down-to-earth og det blir ikke bilder av noen luksusbiler, fete villaer og store forhåpninger. Jeg kommer til å holde meg ganske realistisk.

Jeg har allerede skrevet et innlegg eller to om dette men de får litt mer kvalitetssjekk enn vanlige innlegg. Dessuten har jeg ganske fulle dager og ungene er som regel prio 1 så jeg kan ikke love at jeg kommer til å oppdatere denne artikkelserien hver dag eller uke. Men det vil iallfall bli hoved-fokuset på Formuebygging en stund! Første innlegget i denne serien kan du forvente om noen dager!

Dette er også et perfekt tilfelle å stille meg noen spørsmål relatert til dette. Hva tror du selv, er det noe du kan tenkes ha lyst til å lese? Jeg håper iallfall det. Jeg har også endret kommentarsystemet her slik at man trenger kun å ha fått en godkjent kommentar så slipper man det neste gang. Jeg har uansett tatt noen forhåndsregler.

Da avrunder jeg dagens innlegg og håper du får en fantastisk helg! 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


41 kommentarer om “Vi fikk ny boligtakst og andre news”

 1. Det ville nok absolutt vært en artikkelserie jeg hadde vært interessert i å lese ihvertfall 🙂 Ser allerede frem til første innlegg.

 2. Gleder meg til artikkelserien!

  Rule no. 1# Hold deg godvenn med google adsense. 3000,- er et høyst realistisk mål.

  Gratulerer også med lavere rente! Er deilig når man får lønn for arbeidet 🙂

 3. Jeg liker alltid å lese om hvordan man kan tjene penger på sin hobby og lidenskap. Jobber selv med å lage en nettside, men det er dels et annet tema. Målet er å starte i det små og bygge opp en grei inntekt. Nettsiden er ikke publisert – nå holder jeg på å skrive jevnt med innlegg slik at jeg har en artikkelbase i bunn. Med 100-200 reportasjer i artikkelbanken min så vil det være en ok grunnmur for nettsiden min.

 4. Jøss Anders,

  Du har tydeligvis planlagt dette nøye og det er kjempebra. Planleggingsfasen skal jeg ta opp i et innlegg litt lenger fremover.

  Og at du har 100 – 200 innlegg allerede er smått utrolig. Er det en ny stbab vi ser her eller? 🙂

 5. Formuebygging,

  Har planlagt dette nøye, men jeg har ikke kommet opp i 100-200 innlegg – vil presisere at dette er målet mitt 🙂 Jeg er på vei og skriver på flere artikler hver uke slik at dette skal vokse seg til et greit nivå med innhold før jeg legger ut nettsiden.

 6. Wow, 100-200 innlegg før publisering? Jeg har jo ikke kommet opp i 100 innlegg en gang og jeg nærmer meg et år på nett. Nå må jeg si meg fryktelig nyskjerrig på dette prosjektet ditt Anders. Men kan det ikke hende at det er litt overveldende å publisere hele 100-200 innlegg med en gang? Kommer jo selvsagt an på hva det handler om da. Men hadde f. eks Stbab publisert sine 150 første innlegg første dagen, så hadde jeg neppe lest dem alle. Det hadde blitt altfor mye. Men nå vet jeg jo ikke hva prosjektet ditt handler om. Uansett, ønsker deg masse lykke til videre med nettsiden 🙂

 7. Skal ikke publisere alt på 1 dag, de skal være i artikkelbanken min, tidløse innlegg som hentes frem jevnt over. Jeg kommer bare til å publisere 1-3 innlegg pr dag. Artikkelbanken skal ligge der som en verdi – i perioder vil den vokse, i andre perioder minke, feks når jeg er på ferie 🙂 I tillegg til artikkelbanken vil nettsiden kunne ha dagsaktuelle saker, ikke bare statisk innhold.

 8. Er det en blogg vil jeg helt klart si at det er bedre å bare begynne, og publisere jevnt og trutt, men er det et nettsted med statisk innhold så er det jo greit å gjøre seg ferdig før man publiserer. Veien blir til mens man går, jeg hadde ikke for 3 måneder siden forventet at jeg skulle skrive 344 artikler på 3 måneder.. da hadde jeg aldri orket å begynne.

 9. Aha, da er jeg med. Overhode ikke en dum idé. Du har jo vært aktiv på en del kommentarfelt rundt omkring og gjort mange av oss nyskjerrig, kommer du til å si ifra når du publiserer siden din? 🙂

 10. Vi får se om jeg sier ifra, det er ikke meningen å pirre nysgjerrigheten – det er en helt ordinær nettside som ikke vil være så spennende i manges øyne. Forøvrig synes jeg det er interessant å lese hvordan dere skaper og utvikler deres nettsider/blogger. God lesning 🙂

 11. Jeg publiserer alltid i samme takt som jeg skriver. Har nettopp opprettet en ny blogg (begynner å bli litt for mange), og den har bare fått tre innlegg den siste måneden. Den får kanskje et innlegg til i neste uke, men det er jo ingen krise om den ikke får det. Jeg vet at Google bruker tid på å finne og rangere artiklene, og derfor smeller jeg dem ut på nett med en gang. Hvorfor vente med å gjøre ting tilgjengelig, og hvorfor vente med å tjene penger på det man har produsert? Vel, vet at ikke alle er enige med meg, men dette kommer jo også litt an på hvilken blogg/nettside man jobber med.
  Vil selvsagt lese artikkelserien her på Formuebygging.

 12. @Nyhetsbloggen: Poenget er vel ikke hvor mye peiling han har, men å kunne få et innblikk i hannes eget utgangspunkt, med de erfaringene og kunnskapen han har. En lærer av å ha mange forskjellige vinkler så jeg er veldig glad for at det ikke er kun dem som har mye peiling som får skrive på nettet. Da hadde ihvertfall ikke Aksjebloggen eksistert 😉

  Btw Formuebygging, flott at du har åpnet kommentarfeltet. Gir mye mer effektiv diskusjon i kommentarfeltet når vi slipper å vente på moderering 🙂

 13. Magnus,

  Hvor mange nettsider har du, sånn ca. Og hva tjener du sånn omtrentelig pr måned på dem totalt sett?

 14. Har ca. 15 nettsider/blogger samt en del blogger som er hostet hos blogger.com og wordpress. 6000 – 9000 pr. mnd. dette året(det aller meste Adsense). Kan jo ikke leve av slikt, men som biinntekt og hobby er det jo hyggelig. Vil presisere at det har tatt noen år, og at jobbing med nettsider er noe man må gjøre med et langt tidsperspektiv (altså; år).

 15. @Nyhetsbloggen: Joda jeg mener jeg har en del peiling vedrørende dette. Jeg har ikke skrevet så mye om dette tidligere da Formuebygging alltid har vært et nettsted der jeg skriver mye om min egen økonomi. Samtidig har jeg et ønske om å videreutvikle Formuebygging lenger og starter nå i det små, med en artikkelserie jeg håper noen vil ha nytte av. Så lenge en person vil lære noe av det føler jeg at det har lyktes. 🙂

  @Anders: Gleder meg stort til å se hva du har planlagt å dele med oss og Internett.

  @Magnus: Der ser man, 6 – 9000 kr ekstra i måneden er en hyggelig bi-inntekt det. Setter veldig stor pris på at du deler dette med oss også. Et viktig punkt er det du selv sier, jobbe med nettsider er ofte langsiktig arbeid.

  @Aksjebloggen: Det blir litt arbeid med å godkjenne hver enkelt kommentar, hver gang. Derfor åpnet jeg for dette igjen. Så paranoid er jeg ikke.

 16. Magnus: 6.000-9.000 pr måned må sies å være en grei ekstrainntekt. Forstår at det ligger arbeid og et flere årsperspektiv i dette. Mange tror det ikke er mulig i det hele tatt å tjene penger på nettet. Det ER mulig 🙂

  Formuesbygging: Det at siden din er oppe og går og fylles med innhold, er et levende bevis for at du kan noe om dette 🙂

 17. Formuebygging: «Så lenge en person vil lære noe av det føler jeg at det har lyktes».. er et meget godt utgangspunkt. Det meste jeg publiserer blir laget fordi jeg har lyst til å lage det. Har du en interesse eller et spesialfelt (eller to), så bruk dette for alt det er verdt. Nyt gleden av å kunne jobbe med akkurat det du liker best og det du kan mest om. Få det ut på nettet – gjerne via flere nettsider/blogger. Dersom du etter hvert tjener penger på det, så er det bare som fortjent.
  Anders: Ja, det er ikke vanskelig å tjene penger på nett, men man begynner jo med ingen ting, og man må være tålmodig med tanke på inntekt. Jeg har tid og råd til å være tålmodig (ettersom dette er en hobby), men for dem som har som mål at de skal skaffe seg en årsinntekt (300-400 000) på 1-2-3, blir det nok ikke fult så lett å holde motivasjon og tro oppe.

 18. Forøvrig forsøker jeg å finne gode fotokilder – som er gratis.
  De betalbare fotokildene har veldig god kvalitet, men de er svært dyre hvis man skal drive på hobbybasis. Har funnet Stock.xchng men kunne tenkt meg flere alternativ. Noen gode tips?

 19. Erfaringen min er at det var enkelt å få en jevn strøm av inntekt via adsense, men uten adsense er det svært begrenset. Nå havnet jeg på tradedoubler, og selv om siden genererer masse klikk, så utløser det ingen inntekt.
  Savner adsense…

 20. Synd Adsense ikke har et godt nok system som bidrar til rettferdig behandling. Får håpe de utvikler bedre systemer som kun rammer de som ikke følger reglene. Det er tydelig de har et forbedringspotensial.

 21. Siden de tydligvis mener de vet hva som er ulovlige klikk, så burde de enkelt kunne filtrere ut disse, og la være å telle dem rett og slett? Det er en ganske håpløs oppgave for en blogg eier å skulle beskytte seg mot ugyldige klikk.. følgelig er det enkelt å sabotere andres blogger, hvis man hadde interesse av det.

 22. Helt enig STBAB. Det skulle ikke vært noe stort problem å lage et slikt filter og i det lange løp så bør de vel gjøre det. Det er ikke god business å kaste ut de som tjener penger for deg. Forøvrig opplevde jeg tidligere i uken det jeg tror er et sabotasjeforsøk mot meg. En eller annen tulling som klikket seg ihjel på en annonse. Sendte inn «beskymringsmelding» så fort jeg så det. Så får vi se hva responsen blir.

 23. @Aksjebloggeren: Tulleklikking har skjedd meg mange ganger. Men husk, det kan godt være reelle klikk også. Det varierer hva det er for type annonser som adsense viser og det kan godt være at annonsen på et tidspunkt viser en ekstremt klikkbar link. Er det mange nok som er interessert i den annonsen kan det gi mange klikk. Det trenger ikke nødvendigvis være ugyldige klikk.

  Egentlig er det ingen som vet hva google driver med (bortsett fra dem selv såklart). Man får vel være glad så lenge man har mulighet til å få noen kroner fra dem.

 24. Soon to …: Å tjene på TD er vanskelig dersom du ikke plasserer annonsene på et nettsted eller blogg som omhandler det annonsen omhandler. Innenfor enkelte nisjer kan TD gi godt betalt, men du må ha relevans mellom bloggpost/artikkel og annonsen.

 25. Takk Magnus – synes dette er «on topic» i en artikkel som handler om nettsidebygging og «andre news», som Formuebygging nevner.

 26. @Formuebygging: Ja, jeg er klar over at det kan forekomme, men dette var et helt ekstremt tilfelle. Var tilfeldigvis inne på Adsense akkurat da det skjedde og det er snakk om like mange klikk jeg vanligvis får på 2 uker på ca 2 minutter. Så det er nok noe muffins der. Da tenkte jeg at det er bedre å si ifra. Da har jeg ihvertfall mitt på det rene. Så får det være opp til dem å finne ut om det er ugyldig eller ei.

 27. Angående dette med gratis bilder og «royalty free photos».
  Enkelte nettsteder tilbyr deg å abonnere i 1, 3 eller 12 måneder for å få fri tilgang til profesjonelle bilder. Noen steder kan du laste ned så mye du vil og bruke bildene akkurat som du vil.
  Men hva skjer når abonnementstiden er over og du ikke fornyer? Hva med bildene du har lastet ned og tatt i bruk på nettstedet ditt? Kan du ikke lenger bruke det? Må du fjerne de?

 28. Nei, du må nok ikke fjerne bilder du har betalt for å få bruke. Har selv en bildebutikk for fiskeripressen, offentlige etater m.f (scanfishphoto.com). Jeg tilbyr også en avtale som gir fri tilgang så lenge man betaler. Mine kunder må jo ikke fjerne bildene de har brukt i den tid de betalte. Når de slutter å betaler, får de enkelt og greit ikke lov til å laste ned flere bilder.

 29. PS: Legg merke til at jeg har gått over fra en butikkløsning med passord, brukernavn, innlogging, pakkede filer m.m. (som ble veldig omstendelig og tungvindt), til å legge bildene fritt tilgjengelig for nedlasting. Jeg har funnet ut at alle mine kunder (aviser, departement, blader m.m.) aldri bruker bilder uten tillatelse (altså uten å betale for det), og derfor har jeg hoppet ut i en åpen løsning som bygger på tillit og brukervennlighet. Har allerede fått positive tilbakemeldinger på dette selv om jeg ennå ikke har fått lagt alle bildene ut i dette word-press-formatet av scanfishphoto.com. (Dette var bare en digresjon for å vise at jeg først trodde jeg var avhengig av en komplisert, kostbart og tidvis support-avhengige løsning, mens dette nødvendigvis ikke var et godt valg; en lærdom fra min side som andre kanskje kan dra nytte av).

 30. Magnus, det du beskriver 15:51 om betaling og bruk av bilder virker som god fornuft og slik det bør være.

  Men jeg så litt på f.eks. Colourbox.com. Med et abonnement på 149 euro i måneden i 3 måneder så kan man laste ned så mye man vil og bruke bildene som man vil. De skriver dette om bildene: Then you can use them however you like, as long as your subscription is active. You can use the material for 12 months after your subscription runs out.

  Slik jeg leser denne teksten så kan man bruke bildene på nettstedet bare så lenge abonnementet er aktivt, og at man bare kan bruke bildene i 12 måned ekstra etter at abonnementet har utløpt. Hvordan skal dette egentlig tolkes. Det blir jo uinteressant å binde seg til et «evig abonnement» for å beholde bildene på nettsiden. Kanskje jeg tolker feil?

  http://www.colourbox.com/cart/choose

 31. Merkelige vilkår. Ville holdt meg unna en slik tjeneste ettersom det står at et er en «tidsfrist» på rettigheten. Har aldri hørt om slikt tidligere..

 32. Ja, det ble plutselig ikke like fristende når man leser vilkårene. Synes det er spesielt hvis man ikke kan bruke bildematerialet etter 1 år når man har betalt for det.

 33. Flott at du introduserer denne artikkelserien forresten. Et veldig bra tiltak, for det er store penger å tjene på nettet i dag. Det har jeg selv erfart via min nettside. Ikke noe problem å tjene penger på nettet i dag faktisk.

 34. Det som er så synd, er at det hjelper ikke å klage. Google har blitt så stor, at de overkjører de mindre aktørene.

  Si at VG hadde fått kontoen sin stengt da( vil aldri skje, men bare et eksempel). Da ville de fått åpnet kontoen sin, fordi det ville skapt mye negativ omtale for o Store Gooogle.

 35. Du har nok rett i din påstand Nyhetsbloggen, Google er såpass store at de kan gjøre akkurat som de vil. Vi kan ikke gjøre mye annet enn å rette oss etter dem og prøve så godt vi kan å følge retningslinjene.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.