Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Jeg bruker nesten aldri kontanter, gjør du?

Jeg leste på Dine Penger at kortbruken på mindre beløp går opp. Snittbeløpet er tydeligvis 388 kroner. Er det et lite beløp… ?

Jeg drar alltid kortet i butikken, det er ekstremt skjelden jeg har kontanter på meg. De eneste gangene jeg tar ut penger er hvis jeg skal til plasser der jeg allerede vet at de ikke tar kort. Jeg kan godt betale med kort for en liten sjokolade som koster 7kr. Det er mye enklere enn å dra på en masse kontater og i værste fall mynter som bare vokser i lommen og tar plass.

Min lommebok har faktisk ikke plass til mynter i det hele tatt, kun kort og sedler. Jeg trodde ikke det skulle gå så bra men det gjør det! Hender det seg at jeg betaler med sedler og får mynter i retur tar jeg de bare i lommen og putter de på ungens sparegris når jeg kommer hjem.

Nå vet jeg også at bruk av kontanter gir noen mennesker en bedre oversikt over at de faktisk bruker penger. Det er noe med det fysiske, at du faktisk har pengene i hånden og ser de forsvinne. Denne følelsen får du ikke med kort hvis ikke din hjerne konstant er pålogget nettbanken. Jeg tror det er derfor noen sverger til kontanter, det føles mer rett for dem.

Det at det koster penger å bruke kort synes jeg ikke er et godt nok argument lenger, det finnes mange banker med gebyrfri bruk av kort.

Hva synes du? Bruker du oftest kontanter eller drar du kortet når du skal handle noe?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.