Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Hvordan dele regneark med full redigeringstilgang

Bor man sammen med en annen person har man som regel noen felles utgifter. Å bruke et budsjett kan være en kurant måte å holde styr på sin økonomi. Er dere to stykker i et parforhold kan det være greit å dele dette dokumentet mellom dere slik at begge to kan gjøre endringer og ikke minst se endringene i sanntid.

Det er mange måter å gjøre dette på. Microsoft Office har sine egne løsninger med office365 som gjør nøyaktig dette, men det koster penger.

Med Numbers i macOS kan du dele regneark med hverandre via iCloud, men en Mac koster også ganske mye penger.

Som en IT interessert person beveger jeg meg mellom Windows og macOS ofte og trenger en grei løsning som virker på tvers av plattformene og helst skal det koste så lite som mulig. Min kone holder seg til macOS.

Løsningen her i huset ble å overgi vårt budsjettdokument til den allmektige Google oppe i skyen. En Google konto er gratis å opprette og det gjør du her: https://accounts.google.com/SignUp?hl=no

Når du har opprettet en Google konto går du inn på: https://docs.google.com/spreadsheets/ og laster opp budsjettet ditt. Har du ikke laget et eget budsjett kan du bruke malen jeg la ut her for noen år siden: Gratis budsjett mal med instruksjoner.

Nå er det bare deling av dokumentet som gjenstår. For å gjøre det åpner du dokumentet, deretter leter du etter en blå «del» knapp sånn ca øverst til høyre.

dele regneark

Trykk på den knappen, og skriv inn e-post adressen til din partner og velg så hvilke tilganger personen skal ha. Nå skal dere kunne redigere dokumentet samtidig. Alle endringer blir utført og lagret i sanntid og skal være synlig på begges maskiner så lenge det er tilgang til nett.

Det betyr altså i klartekst at jeg kan bruke en Windows PC til å redigere dette dokumentet samtidig som min kone sitter på sin Mac å ser endringene. Det er helt uavhengig av type plattform da alt gjøres på Internett. Dette er en løsning som fungerer veldig godt for oss og kanskje det gjør det for deg også?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “Hvordan dele regneark med full redigeringstilgang”

  1. Takk for tipset. Løsninger som dette kan komme til nytte i mange sammenhenger. Hva skjer egentlig hvis to stykker endrer et beløp samtidig? Blir gjeldende tall den siste som lagrer?

  2. Anders: Slike løsninger kan brukes til så mangt, absolutt. Hvis to endrer en tekst samtidig vil det bli den siste som har endret som gjelder.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.