Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Har du regningsskrekken ?

Jeg forstår meg ikke på de som i forakt utbrister: «nei nå må vi leve billig denne måneden fordi årsavgiften på bil kom». Dette trenger nødvendigvis ikke være årsavgiften på bil, det kan godt være noe annet men dere skjønner poenget regner jeg med.

Noe som var en av tiltakene våre for en mer ryddig og bedre økonomi var å opprette en konto som kun regninger skal betales fra. De pengene som er på den kontoen «finnes ikke». De finnes bare der den gang en regning skal betales.

Årsavgiften på bil er en av disse regninger som kommer en gang per år. For noen kan det være et hodebry. Det finnes en vanvittig enkel løsning på dette problemet. Hvorfor ikke nedbetale din årsavgift på forskudd isteden, og i tillegg rente på de pengene?

Du tar årsavgiften som for vår del er på: 2 660 kr, deler denne på antall måneder det er i et år og kommer frem til følgende sum: 221,6 kr. Dette er den summen du må sette av hver måned til din regningskonto for å kunne betale årsavgiften dagen regningen kommer. Hvis dere er to som deler på utgiftene blir det bare 110,8 kr hver i måneden! Husk at regningskontoen får du ikke røre! Hvis du klarer det vil du oppdage etterhvert at det blir morsomt å betale regninger. Det vil til enhver tid være penger på konto dagen regningen kommer. Du vil også mye bedre kontroll på hvor mye du har å rutte med hver måned. Dette krever at du har 110% steinhard kontroll på din økonomi.

Det kan også hende du får regninger med varierende beløp, for eksempel energi, telefoni osv. Her må du selv estimere ut fra forbruk du har hatt før og gjerne slenge på en hundrelapp eller to for å gardere deg mot prishøyninger. Jeg og samboeren var litt for optimistiske da vi regnet ut dette for et år siden. Heldigvis ettersom vi satt av rundt en hundrelapp hver ekstra ble det til slutt ikke mye ekstra å betale likevel. Etter det endret vi på budsjettet og økte summen vi setter av til strøm hver måned. Neste gang har vi nok penger på konto til å betale strøm.

Nå mener jeg ikke at dette er den eneste og beste måten å gjøre det på, kom gjerne med innspill på andre måter du kanskje synes er bedre. Vi har brukt dette systemet i nesten 4 år nå og det virker utrolig bra for oss.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.