Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Aksjesparekonto – en enkel oversikt

I løpet av 2017 vil fondssparere få tilgang til aksjesparekonto. Hensikten med kontoen er å gjøre det mer attraktivt for folk flest å ha eierskap i norsk næring. Det er også meningen at privatpersoner skal få noen av mulighetene som kun profesjonelle investorer har hatt.

Utsettelse av skatt

Den største fordelen med kontoen er at du slipper betale skatt av gevinst umiddelbart etter salg. Du må riktignok skatte av gevinsten når du tar ut pengene av kontoen. Så lenge du lar pengene stå, utsetter du altså skatten og kan bruke av disse pengene (og gevinsten) til nye investeringer isteden.

Sitter du på et gammelt fond du egentlig ikke vil ha med gevinst, kan du selge dette og bytte til noe annet uten at det utløser skatt. Dette har du ikke hatt mulighet til å gjøre tidligere som privatperson.

Ikke alt kan kjøpes på aksjesparekonto

Fond må ha en aksjeandel på minst 80% for å kunne omfattes av ordningen, kjøp av amerikanske aksjer vil ikke bli dekt av denne ordningen. Når det gjelder aksjefond som er registrert i Norge som i sin tur investerer i globale aksjer skal det være greit.

Flytting til aksjesparekonto

De fleste som tilbyr fondssparing vil kunne flytte over din beholdning til den nye kontotypen. Eventuelt ubrukt skjermingsfradrag vil også bli med over.

Noen uklarheter er det fortsatt, men jeg regner med det dukker opp mer informasjon når det begynner å nærme seg lansering. For min egen del er dette spennende for da kan jeg selge noen fond og heller reinvestere i annet.

 


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.