Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Intervju med Sindre på Glabladet

sindre-slips2Jeg har fulgt Sindre fra Glabladet en stund, her har du en person som har klart å tjene til livets opphold ved å utvikle et godt besøkt nettsted. Sindre skriver i hovedsak selvhjelpsartikler som er inspirerende for mange mennesker. Ved å tilby oss nettsurfere gratis innhold med verdi, skaper han sin egen inntekt med hjelp av annonsering på nettstedet han driver.

Jeg har lenge lurt på hvordan økonomien fungerer, og hvilke tanker Sindre har rundt dette og fremtiden. For å finne ut av dette fikk Sindre en mail fra meg for litt siden der jeg inviterte han til et intervju. Her har dere spørsmålene og de skikkelig gode svarene!

1. Hvor lang tid tok det fra du startet Glabladet, til du fikk din første utbetaling? Og hadde du annonser på nettstedet fra dag 1?

Nå måtte jeg faktisk sjekke i regnskapet mitt her – har visst akkurat glemt detaljene rundt dette, men her er de: Jeg startet bloggen min 1.februar 2008 (det husket jeg forøvrig). Jeg hadde Glabladet-themet fra ca. dag 3 og fikk opp annonser fra Tradedoubler med det samme, for å fylle opp de tomme annonseplassene. Det tok dog veldig lang tid før jeg overhodet tjente noe på Tradedoubler.

Fra 11. februar 2008 tok jeg opp Adsense på siden og var heldig og fikk et klikk eller to første dagen, sånn at jeg så at det «funket». Dette var ikke snakk om et stort beløp men det var likevel nok til å få meg til å innse: «Wow… dette funker!!» Mens alle andre rundt meg trodde jeg var crazy som ble glad for slike pinglebeløp, var det dette som fikk meg til å innse at myten om å tjene penger på internett kunne være høyst reell. Det tok dog 3 måneder før jeg hadde tjent nok til å komme over utbetalingsgrensen til Adsense som var $100, og min første utbetaling fra Adsense kom dermed i mai (det er en måneds forsinkelse på utbetalingene).

Men de aller, aller første pengene jeg tjente og fikk «utbetalt» takket være bloggen var fra private annonsører så tidlig som i mars. Jeg hadde to av dem i mars og tjente tilsammen 800 kroner. Jeg var bare så vidt «getting started». 😉

Siden har jeg stort sett hatt private annonsører hele tiden, tjent over $100 på Adsense hver eneste måned, tjent masse penger via affiliateprogrammer jeg har promotert både gjennom blogg og nyhetsbrev samt fått stadig økende utbetalinger fra Tradedoubler, med ny utbetalingsrekord i juli i år (faktisk – midt i fellesferien!).

Jeg vil vektlegge at det hadde vært umulig for meg å tjene disse pengene hvis jeg ikke hadde noe av verdi å tilby andre først. Penger tjenes som et resultat av å ha skapt verdi. Det er formelen, så sant det er snakk om å skaffe seg penger på ærlig vis. Dette gjorde jeg ved å tilby masse gratis innhold av høy kvalitet gjennom bloggen, store ambisjoner og tro på meg selv. Takket være at jeg trodde, trodde andre, og uten troen hadde Glabladet aldri blitt den suksessen det har blitt. Det er så viktig å presisere dette fordi altfor mange tror fremdeles at blogging kan være en vei til lettjente penger. Jeg kan forsikre om at dette ikke er tilfellet
for de aller fleste og at det tar flere måneder før man blir belønnet i form av penger. Har man dog lysten og lidenskapen på plass er det bare å gjøre som meg.

Moral: Tålmodighet er en dyd.

2. Tenker du noen ganger: «nå må jeg tjene penger» når du skriver innlegg? Du er sikkert mer avhengig av inntekten fra ditt nettsted sammenlignet med de som har en «vanlig jobb». Bekymrer dette deg noen ganger?, hvis for eksempel google skulle finne på å stenge din adsense konto. Det har skjedd med helt legitime nettsted før.

Jeg tenker aldri «nå må jeg tjene penger» når jeg skriver innlegg. Etter min erfaring er det faktisk oppskriften på å feile miserabelt. Når du blir for opptatt av, og opphengt i å tjene penger, går det ut over verdien og kvaliteten på innleggene. Faktisk, for å være kjent som en «pengeblogger» burde jeg ha lurt inn langt flere affiliatelenker i mine innlegg enn det jeg gjør. Jeg kan ikke engang huske sist jeg gjorde det!

Men jeg tjener gode penger likevel, bl.a. på inntekter gjennom nyhetsbrevet, affiliatelenker i arkivet og annonsører generelt. Jeg har så jeg klarer meg og lider ingen nød. Og jeg kommer ikke til å prøve å promotere noe jeg kan tjene penger på før jeg virkelig kan gå god for det. Det eneste unntaket hvor man kan si jeg «promoterer» noe jeg ikke nødvendigvis går god for, er hvis noen betaler meg for å skrive en omtale av deres produkt. Disse innleggene er selvfølgelig merket som betalte omtaler, og at jeg ikke nødvendigvis går god for dem.

Når det gjelder Google og stenging av Adsense-konto er ikke dette noe som bekymrer meg. Skjer det så skjer det – da finner jeg alternative metoder for å erstatte akkurat den inntekten. Det er ikke akkurat mangel på muligheter for å tjene penger på nettet!

3. Hvilke reaksjoner får du fra mennesker når de får vite at din inntekt er fra et nettsted og at du ikke har en «vanlig jobb»?

For det aller meste må jeg si det har vært veldig positivt. Det er absolutt ingen som har vært negativ til dette av de jeg har snakket med «in person». Men det er mange som ikke helt skjønner hvordan det er mulig, så jeg pleier å få en forklaringsutfordring. Dette er å forvente når man har sin hovedinntektskilde på nettet.

Noen vil nok alltid være skeptisk til alt som ikke ligner på den generelle saueflokkens aktiviteter, som å ofre nesten halve livet til en A4-kassejobb på Rimulf 100. Jeg er ærlig talt mer bekymret for disse enn de bør være for meg.

4. Hvordan bemøter du eventuell kritikk?

Det kommer helt an på kritikkens natur.

Kritikk er en naturlig del av suksess, i den forstand at jo større man blir, jo mer kjent man blir, og for hver nye tilhenger man får, vil man selvfølgelig også få en del kryp av noen drittsekker uten liv, som kun lever for å rakke ned på de som minner dem om hvor patetiske liv de selv lever, som de tenker på hver gang de hører f.eks. «Sindre» eller «Glabladet» – eller helt andre eksempler som.. tja, «Jan Fredrik Karlsen» eller «Mira Craig». Det gjør SÅ vondt for noen å se at andre er suksessfulle, følger drømmen sin, skaper noe eget og unikt, at «angrep er beste forsvar». Det som virkelig er tragisk, er jo at hvis de bare hadde klart å omforvalte den energien de bruker på å slenge dritt og beskyldninger, til å heller dyrke sine egne lidenskaper, drømmer og hobbyer, kunne de kanskje økt sin egen livskvalitet, fått et nytt perspektiv på ting og begynt å oppføre seg som voksne mennesker, fremfor parasitter.

Kritikk fra DEN kanten møter jeg ganske enkelt med «slett-knappen». 🙂

Saklig kritikk er derimot alltid velkomment og tas imot med åpne armer. Det er alltid interessant å utsettes for andre perspektiver og se en sak mer fra utsiden enn man klarer selv. Å ikke være mottakelig for saklig og voksen kritikk, selv om det innebærer at noen er uenig med deg, er å skyte seg selv i foten. Da innser du fort at du befinner deg på Titanic like etter du raste inn i et isfjell. Og ikke regn med noen livbåter å ro deg bort med. 😉

5. Har du noen konkrete planer på å øke din inntjening i tiden fremover?

Ja, det har jeg. Jeg har sagt lenge at jeg holder på med planleggingen av noen nye prosjekter, og akkurat nå går jeg litt spennende tider i møte. Jeg vil blogge mer om dette fra min nye blogg, som kommer til å bli en blogg for internettentreprenører, bloggere, markedsførere og folk som ønsker å drive business på nettet. Der vil jeg dele mine idéer og erfaringer jeg gjør meg underveis. Bloggen er ikke opprettet enda, men den kommer.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


10 kommentarer om “Intervju med Sindre på Glabladet”

 1. Interessant blogg du har. Artig å følge med på hva andre i samme sjanger som meg driver med!
  Flott blogg – ryddig og oversiktlig 🙂

  Stå på!

 2. Takk for tilbakemelding frank, jeg prøver alltid å ha noe interessant å skrive om når jeg vel skriver. Det er ikke alltid like lett å gjøre et tema som økonomi morsomt! 🙂

 3. Dette intervjuet ble brukt i Hotel Cæsar episoden sendt på TV2 den 27.04.2010. Det var da redigert til å gjelde en Pål Gottlieb.

  Intervjuet vises når Victoria gjør research på mannen.

 4. Hei.
  Flott side du har. Ryddig og fin. Og i tillegg mange nyttige råd og vurderinger. Jeg holder nok på i det mer raske-penger-segmentet, men veldig bra sider her. Håper du får nyttiggjort deg av sidens annonser slik at det ikke bare blir tidkrevende. Jeg bidrar noe 🙂 Lykke til videre…

 5. Aksjehandleren: Hyggelig at du liker siden!

  Jeg venter bare på en bok som Aksjebloggeren anbefalte. Når jeg har lest den ferdig skal jeg kaste meg inn i aksjemarkedet. Så får vi se hva som skjer. 🙂

  Jeg var innom siden din i går forresten. Selv om jeg ikke forstår så mye av den nå kan det jo hende at jeg får mer bruk for den etterhvert.

 6. Takk for at du var innom siden min i går og sjekket det ut. Når jeg ser på det så må jeg nok si at det ikke er så rart at man ikke forstår så mye av det jeg skriver som fersk. Jeg bruker mye forkortelser. Kanskje en idé til en artikkel. Takk 🙂

  Ellers ville jeg vurdert å spare opp en del midler og kanskje bruke en megler i starten. Jeg har erfart at det kan bli dyrt å kaste seg i gang med markedene uten kjennskap til prinsippene. Det går nok bra for din del når du gjør bra research, men jeg tror det er altfor mange som gjør det samme som meg. Setter inn litt og synes det er spennende, setter inn litt mer og taper på grunn av feil argumenter for å handle.

  Lykke til videre med siden. Gjerne ta kontakt hvis det skulle være noe 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.