Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Betale boliglån eller spare i fond?

Når vi har såpass mye i boliglån kan man spørre seg hva som er mest lønnsomt eller smart. Betale ned ekstra på boliglånet eller spare i fond? Hvis vi antar at renten på boliglånet vil ligge på 6% i snitt og avkastningen på fondsparing ligger på ca 7 – 10% vil det være lønnsomt å spare. Dette forutsetter en lang tidshorisont, fem år eller mer.

Buffer først!

Det aller viktigste i min mening er å opprette en bufferkonto med minst 10 000 kroner. Før man i det hele tatt tenker på å spare, eller betale ned ekstra på lån. Den dagen vaskemaskinen din ryker kan det være kjekt å kjapt skaffe penger til en ny. Eller eventuell reparasjon. Dette gjør at du slipper å selge dine fond, kanskje med tap. Minstebeløpet på bufferkontoen kan også diskuteres, for noen er kanskje 10 000 kroner alt for lite. Andre kanskje klarer seg med 5 000 kroner som minstebeløp. Det er ingen gitt regel på dette, det er noe man må finne ut av selv og hvilken livssituasjon man er i nå.

Begge deler

Jeg er litt på dette nivået: Ja takk begge deler. Hvorfor ikke spare litt i fond og betale litt ekstra på boliglånet samtidig? Det er noe sånt jeg har tenkt at vi skal gjøre fremover. Vi har ikke satt noen beløp enda men bare 500 kroner i måneden ekstra vil ha ganske stor påvirkning på boliglånet over tid. Det kan du sjekke selv med denne geniale kalkulatoren.

Noen vil mene det er galskap å spare penger i fond så lenge du har gjeld, det er ingen garantier for avkastning. Jeg synes det er spennende og det er også en av grunnene til at jeg sparer i fond. Jeg satte meg et stort mål på 50 000 kroner i fond. Det ble ikke helt som planlagt. Jeg velger heller å ta det sakte og regner alt ekstra som bonus. Det er satt av 1 000 kroner denne måneden til fondkjøp. Total anskaffelsesverdi er nå 3 000 kroner! Det går oppover 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.