Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Arbeidsledig / Permittert? Dette kan du gjøre NÅ for å redusere kostnader

Er det slik at du er en av de som blir arbeidsledig eller permittert? Får du redusert inntekt på grunn av dette, er det enkelte ting du kan gjøre for å redusere kostnader.

I dette innlegget vil du se konkrete forslag på hva du kan gjøre. I tillegg, ønsker jeg å invitere andre lesere og bloggere til å legge inn informasjon her. Dersom det er noe jeg har hoppet over får du gjerne bidra. Har du et eget nettsted, får du en link til det ved siden av forslaget ditt. (Casino og Kredittkort»blogger», bare glem det).

Bolig:

Ta kontakt med din bank og be om å få økt nedbetalingstid, eller avdragsfrihet. Alle banker i dag vil mest sannsynlig godkjenne dette. Det er IKKE skummelt. Det er vanlige mennesker som sitter der, akkurat som deg og meg.

Økt nedbetalingstid gjør at du får lavere månedlige kostnader, men totalbeløpet du betaler i renter går opp. Du fordeler det bare over lenger tid. Her vil du også betale ned på selve lånet.

Avdragsfrihet er et annet alternativ. Når du betaler på et boliglån består terminbeløpet (det du betaler hver måned) av to deler. Et beløp er renter, og et annet beløp er avdrag. Med avdragsfrihet betaler du ikke avdrag, men du vil fortsatt betale renter hver måned.

Leier du bosted?

Kontakt utleier, spør om å få utsette leien, eventuelt redusere leiekostnadene for en periode.

Transport

Bruker du ikke bilen din lenger, og mistenker at den blir stående en lengre periode tar du kontakt med det forsikringsselskap bilen er forsikret i. Informer at du ønsker å avregistrere bilen og levere inn skiltene til Statens vegvesen. Grunnen til at du skal ta kontakt med forsikringsselskapet er fordi de nå krever inn trafikkforsikringavgift. Det er denne avgiften du ønsker slippe å betale.

Husk at selv om bilen står avskiltet, vil du kanskje ha brann- og tyveriforsikring aktiv!

Forsikringer

Ta kontakt med dine forsikringsselskap, sjekk om de kan redusere prisen for deg. Eventuelt sjekk om du får bedre tilbud andre steder. Er du blitt arbeidsledig eller permittert har du ihvertfall tid til denne jobben.

Media & Internett

Netflix, HBO, ViaPlay, TV2 Sumo, Tidal, Spotify, Div spilltjenester. Poenget skjønner du nok, gå gjennom alle dine abonnement og avbryt det du ikke trenger. En hundrelapp eller to her og der gange 5 blir fort en tusenlapp i måneden.

Abryt abonnement du har på din mobiltelefon, f.eks apper. For Apple iPhone finner du link til disse innstillingene i iTunes av alle steder, eller App Store om du har en Mac. Du må logge inn med din icloud konto, deretter finner du kjøpene, og du kan avbryte automatisk fornying av abonnementene.

Ta kontakt med din internettleverandør, be om å få redusert hastigheten og ikke minst redusert prisen som følge av dette.

Annet

Avbryt medlemskap på treningssenter, ta en løpetur i skogen istedenfor.

Som nevnt oven er jeg åpen for fler forslag. Ønsker at dette innlegget skal kunne hjelpe så mange som mulig kjapt. Det er dog ikke alt jeg kjenner til.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


En kommentar om “Arbeidsledig / Permittert? Dette kan du gjøre NÅ for å redusere kostnader”

 1. Gode tips!

  For å bygge videre på forslagene dine om å redusere utgifter knyttet til bolig og forsikring, så foreslår jeg å sjekke disse to tjenestene fra Forbrukerrådet:
  – Finansportalen: Her kan du sammenligne priser på lån, forsikringer m.m.
  – Strømpris: Lar deg sammenligne strømpriser der du bor.

  Jeg har også et forslag til: Kjøp brukt!
  Det at mange sitter hjemme i karantene for tiden gjør at de får god tid til å rydde i skapene og i garasjen. Det betyr at du potensielt kan gjøre noen gode kjøp hvis du sjekker på Finn, i stedet for å gå rett til nettbutikkene. I tillegg hjelper du folk med å bli kvitt ting som de ikke lenger trenger:) Bare bli enige om en trygg måte å overlevere varene på i disse sosial-avstand tider;)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.