Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Hvorfor navnet Formuebygging?

Jeg har plutselig for noen dager siden fått litt ekstra tid kun for meg selv. Slik at jeg kan sitte å tenke litt på livet og hvordan vi egentlig vil at ting skal være. Neida, jeg har ikke mistet jobben.

Første versjon av denne bloggen var på google sin gratistjeneste blogspot. Der skrev jeg i omtrent et år før jeg skaffet en egen domene og flyttet alle gamle innlegg over hit. Navnet formuebygging er tatt litt ut av det blå. Jeg ville først og fremst ha et navn som kunne skille seg ut litt og skape interesse av å kun se på navnet. Det skulle ha noen form av relasjon til økonomi. Og det skal gå fint å si adressen til noen i tale uten at du nødvendigvis må bruke det fonetiske alfabetet.

Navnet i seg selv forteller deg at dette er en blogg om hvordan du bygger opp en formue. Det er kanskje ikke helt sant hvis vi kun tenker på formue som i penger. Vi har ikke så ekstremt mye penger. Egentlig har vi minus med tanke på boliglånet. Formue kan også være mye annet. Jeg personlig har ikke alltid bodd i Norge, selv om jeg er født i landet og har Norske foreldre. Nå har jeg slått meg til ro i Norge og sånn vil det være fremover.

Jeg tror de fleste er enige med meg når jeg sier at vi som bor i Norge har det godt. Ta en titt utenfor Norges grenser, se på andre land og hvordan de har det. Er du sånn passe oppegående vil du nok forstå. Jeg forstår meg ikke helt på de som ønsker mer og mer hele tiden, gir det lykke å ha den nyeste bilen med sterkest motor? Nyeste huset?. Ja kanskje, for en stund. Men etterhvert vil det bli hverdagsmat og jakten på en ny ting starter.

Jeg må også inrømme at dette hender meg innimellom, altså jaget på en ting, en ny bil kanskje. Vi kjøpte en bil for to år siden. Den kostet ca 230 000 kroner og det var en BMW. Vi har kunnet kjøpe en mye billigere bil. Samme med datamaskiner her hjemme, det er noen Macer her. En PC er mye billigere så hvorfor kjøpe en Mac når du kan få gjort jobben for en billigere pris?

Ser at det kanskje virker litt skrytende det jeg skriver, det er iallfall ikke meningen. Det som er det viktige her eller «punchline» er at vi kanskje bør ta et skritt tilbake, å se på det vi faktisk har.

Har du en bolig du kan bo i?, er du frisk?, har du mat i kjøleskapet?, har du råd å kjøpe omtrent hvilken mat du vil ha?, trenger du ikke å tenke på å snu enhver krone?. Ja da kanskje du allerede har en Formue?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.