Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Ikke bind renten på boliglånet ditt !

Hvorfor ikke? Se på din økonomi, takler du en renteoppgang uten å måtte svi alt for mye? Eller er det helt 100% totalt umulig for din økonomi at renten skal gå opp mer? Da kanskje du skal binde for å en forutsigbarhet i hverdagen.

Grunnen til at jeg ikke vil binde renten på vårt boliglån er fordi vi da vil forsikre oss mot gode tider. Hvis det blir nedgangstider i Norge. Det som kan skje er at jeg kan bli arbeidsledig, dette vil ofte resultere i at renten går ned. Det hadde vært litt dumt å ikke med seg denne rentenedgangen. Hvis jeg hadde bundet renten ville jeg ikke fått det. Bare bind renten hvis du absolutt ikke takler en renteheving.

Desverre sjekket jeg mine bankpapirer i går. Vi har skrevet under på et rentetak som kun gjelder for to år. I August vil vår rente gå opp til den normale. Dette innebærer ca 250kr mer i måneden på boliglånet. Heldigvis har vi førstehjemslån og derfor har vi bankens 60% rente.

Jeg fikk også avslag på min søknad om bensinkort. Det var litt merkelig synes jeg. Både jeg og min samboer har faste jobb, med grei inntekt og plettfri betalingshistore. Noen begrunnelse fikk vi heller ikke. Får vel holde meg til COOP rabatten jeg da . . . :/


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Ikke bind renten på boliglånet ditt !”

 1. Så du hadde skrevet under på 2 år med DnBNOR? 🙂

  Leste innlegget ditt der du var så misfornøyd med banken – jeg er selv ansatt i DnBNOR, og forstår godt kunders frustrasjoner over renter, kjedelige avtaler og vanskelige bankansatte.

  Dessverre er ikke gresset noe særlig grønnere på andre siden. Scandiabanken har ikke samme åpningstid på kundeservice, de er ikke dyktige på mellomfinansieringer den gangen du vil ha ny bolig. De må i tillegg følge de samme kjedelige reglene som DnBNOR må forholde seg til, med bakgrunn i hva kreditt-tilsynet sier, og de har defintivt ikke samme forutsetninger for å kunne ivareta gode utlånsrenter som i DnBNOR.

  Jeg kan selvfølgelig ikke presse deg til å forbli en DnBNOR kunde, men jeg kan anbefale.. Og selv om anbefalingen min antakelig blir litt dømt av både deg og andre som leser dette, ettersom jeg har sagt jeg selv er ansatt i banken – så klarte jeg ikke å la vær å nevne det allikevel.

  Jeg liker bloggen din, fant den i dag – og jeg skal lese de videre innleggende dine med interesse. – Vi tenker likt 😀

 2. Hei Roger,

  Det skal sies at det var DnBNOR som første gangen ville gi oss et boliglån. Førstehjemslån. Rentetaket på to år var en garanti på at renten ikke skulle kunne gå opp mer enn 3% disse to årene. Men vi fikk intrykk av at det var tre år. Det var iallfall det som ble avtalt muntlig, men ikke skriftlig. På papirene sto det to år slik at vi har ikke så mye å komme med da.

  Siden den gang har det skjedd en del. Vi har skiftet bank til Sparebank 1. De kunne også ta over billånet som vi hadde i DnBNOR å bake det inn i boliglånet. Det er også en av grunnene til at vi betaler ned ekstra hver måned.

  Jeg forstår at Skandiabanken ikke er like behjelpelig med boliglån, men det er mye annet de er gode på. Derfor er det greit å ha flere banker. Jeg tror ikke banklojalitet har så ekstremt mye å si i dag.

  Hyggelig at du liker bloggen, jeg jobber med å gjøre den bedre 🙂

 3. Skjønner godt tanken – og VET at banklojalitet har nada å si idag.
  Betjeningsevne, betalingsvilje og sikkerhet er viktigere..

  Og sist men ikke minst: Man må definitivt bytte bank om man ønsker det. Ingen er tjent med å være misfornøyd – verken kunden eller banken!

  Liker bloggen din så godt at hadde det ikke vært for at jeg selv driver 3 andre nettsteder, så skulle jeg jammen opprettet en lignende blogg som det her!

  PS. Røp aldri hvem du er – det er det som gjør bloggen mest spesiell! 😀

 4. Ja det er nok som du sier, da vi bytte bank sa han vi hadde som kontaktperson at han normalt ikke ville gi oss det tilbudet som han gjorde. Han mente at han fikk inntrykk av at vi hadde så ekstremt stor kontroll på økonomien når vi hadde møtet så han var villig til å gi oss lån (førstehjemslån) over verdien på boligen. (102 – 103% kanskje). Uten noen ekstra sikkerhet en akkurat boligen. Da snakket han noe om at vi viser tydelig betalingsvilje. Ble nesten litt høy på pære når vi var ferdig med møtet … 🙂

  Det tar litt tid å drive et nettsted ja … og samme her, jeg driver ikke bare dette heller.

  Å røpe hvem jeg er kommer jeg ikke til å gjøre, bare ta det helt med ro. 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.