Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Disse oppvaskmaskinene altså.

Siden jeg ble «voksen» har jeg på et overraskende vis blitt nødt til å være interessert i noe så banalt og kjedelig som hvitevarer. Det jeg har funnet ut etter noen år er at det lages ikke hvitevarer av god kvalitet lenger. Du kan være så uenig du bare vil, men jeg er overbevist over at produsenter regner med at produktene skal gå i stykker etter noen år. Gjerne sånn rett over 5 år slik at reklamasjonsretten er utløpt. Materialtretthet kan vi vel kalle det?

Nå har vi hatt en oppvaskmaskin som virkelig har gjort sitt. Vi kjøpte den brukt i august 2009. Det kostet oss 500 kroner og den har vært i nesten daglig drift i over fire år! Vi hadde aldri regnet med at den skulle holde så lenge som den gjorde så det var en ekstremt god investering. Til slutt ville ikke denne være med lenger. Jeg har gjort noen småting selv på maskinen opp gjennom årene som å bytte filter, skru på plass ting så den har ruslet videre greit. Men nå ville den ikke lenger. Vi måtte finne oss en ny maskin.

Nå var det veldig kjekt å ha en krisebufferkonto med 30k på. Med det sagt er det ikke bare å gå bananas å kjøpe den dyreste maskinen som finnes på butikken. Nei det ble en ny maskin for 3 685 kroner. En pris jeg synes er helt grei og som likevel gir 5 års reklamasjonsrett. Maskinen gjør det den skal på en rask og stillegående måte.

Status økonomi

Vi har betalt vårt første skikkelige avdrag på boliglånet. Det ble et ganske saftig terminbeløp på 21 500 kroner. En konsekvens av at jeg justerte forfallsdatoen fremover. Terminbeløp månedene fremover vil være ca 19 000kr og det gir en nedbetalingstid på 16 år og 1 måned. Vi har ganske mye gjeld i forhold til vår inntekt og derfor er det viktig at vi jobber hardt med å redusere denne så mye vi kan. Jeg hadde gjerne spart mer i fond fordi antatt avkastning er høyere sammenlignet med dagens lånerente, men jeg vil ikke ta den risikoen med så høy gjeld. Det er veldig motiverende å se beløpet på restgjelden bli redusert hver måned.

Derfor blir det ikke de store beløpene spart i fond, men iallfall 1000 kr måneden. Noe som har resultert i at kontoen er over 20 000 kroner nå.

Ellers er det ekstremt hektiske dager, selv om jeg prøver å redusere ting jeg holder på med. Jeg holder meg forholdsvis aktiv gjennom å fortsatt sykle til og fra arbeid så mye jeg kan. Legger nå planer for hvordan jeg skal gjennomføre det i vinter også.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


5 kommentarer om “Disse oppvaskmaskinene altså.”

 1. Litt prakk må man regne med når man har hvitevarer, men i forhold til fordelen med å ha dem, er dette som regel bare småting. Oppvaskmaskinen i min familie kjøres stort sett minst en gang per dag. Bare tanken på å ta all den oppvasken for hånd gjør at jeg får skrukkete hud på hendene. 🙂

  Jeg er ikke enig i din konklusjon om at det ikke lages gode hvitevarer lenger. Det er ikke alltid en klar sammenheng mellom pris og kvalitet, men akkurat når det gjelder hvitevarer er ihvertfall min erfaring at det er en viss sammenheng. Som en relativt «tung» bruker ville jeg nok ha lagt mer på borden enn kr 3.685 for en ny oppvaskmaskin, men det blir jo alltid en vurdering av hvor høyt man skal gå.

 2. Mange interessante innlegg om økonomi her.
  Jeg er i ferd med å «effektivisere» min egen økonomi og er nå kommet til forsikringer.
  Har en bil-, innbo- og livforsikring i samme selskap og synes premien er altfor høy.

  Vurderer derfor å skifte selskap og ser for meg at man kan spare en del tusenlapper pr år på det.
  Hvordan går man best frem?

  Ser at Forbrukerrådet har en nettside «Finansportalen» hvor man kan sammenligne priser mellom selskapene.
  Videre fant jeg en nettside som heter «totalanbud» hvor man tydeligvis kan legge inn anbud og be om å få et tilbud.

  Noen andre med erfaring på bytte av forsikring og fremgangsmåte?

 3. Vidde: Kom tilbake om fem år, så får vi se om den er i live enda. 🙂

  Utgiftstkutt: Forsikringer har jeg litt erfaring med og her vil jeg råde deg til å være forsiktig på hva du velger. Enkelte selskap kan være vanskelig å forholde seg til når skaden oppstår. Samtidig spriker prisene ganske mye så det er vanskelig å komme med et konkret tips på selskap som er bra. Vår erfaring er at det kan være verdt å legge i noen kroner ekstra på sin forsikring for å få et selskap som er litt mer samarbeidsvillig når skaden først er ute. Hvor mye? Det får bli opp til hver enkelt..

 4. Enig med deg i det Formuesbygging. Det er kanskje trygges å velge blant de største og mest kjente selskapene. Plukke det beste tilbudet fra en av de.

  Samtidig vurderer jeg om jeg skal gå fra kasko til delkasko på bilen. Det utgjør en del tusen kroner i forskjell det også. Bilen min er akkurat blitt 10 år. Har kjørt skadefritt i alle år, utover å ha skiftet ut frontruta for steinsprut og slike ting. Men det dekkes jo av delkasko også.

  Samtidig tenker jeg på rabattordninger, dvs hvis man har 3 ulike forsikringer hos ett selskap, så får man rabatt. Bil og innbo er greit, men hvilken 3. forsikring jeg skal gå for er uvisst. Mye er jo dekket opp gjennom gode forsikringsordninger på jobb også.

  Vet ikke om det kanskje er en idè å gå via anbud på nett i stedet for å ringe rundt.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.