Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Hvor mye penger er nok?

Jeg er ofte inne på diskusjonsforumet Pengevett. Ikke ofte jeg skriver der men jeg leser relativt ofte. Naturlig nok blir det litt mindre lesing nå med et hus som skal pusses opp og mange barn. Likevel er det en tråd jeg har lagt ekstra merke til og i den tråden stilles spørsmålet: Hvor mye penger er nok?

Det er nok vanskelig å sette en sum, det blir så individuelt fra person til person og den livssituasjon du er i akkurat nå. Min mening er så lenge man klarer å dekke sine basisbehov og kan sette unna litt penger så har man nok. Nå er det vel slik at personers oppfatning av basisbehov ikke nødvendigvis er den samme. Noen kanskje synes det er et basisbehov å ha en splitter ny bil, andre kanskje synes det er godt nok å faktisk ha en bil. Det kan også være lurt å titte utenfor Norges grenser og se hvordan folk har det ute i verden. Vi trenger ikke å sammenligne oss med naboen, vi kan sammenligne oss med andre land. Da blir det ganske tydelig hvor bra vi egentlig har det i Norge.

Dette nevnt oven prøver jeg å tenke på så ofte som mulig. Det er nesten at jeg får dårlig samvittighet over at vi har hatt muligheten til å kjøpe en bolig, pusse den opp, eie bil, ha mat på bordet og samtidig kunne sette unna litt penger. Det er ikke alle som kan det. For noen er det vi klasser som et middelklassliv i Norge, luksus for dem.

Jeg tror man må finne en god balanse, og være glad over det man faktisk har.

De som sparer penger bare for sparingens skyld og ser kontoen vokse og aldri unner seg noe synes jeg synd på. Jeg har noen få av disse i min nærhet og jeg forstår virkelig ikke hvorfor folk gjør slik. Ingen vet hvor lenge man lever, hvor morsomt er det å dø med en million på bok? Greit nok at det kan være lurt å ha litt penger i bakhånd men så var det denne balansegangen da.

Jeg skal iallfall ikke forsvinne med masse penger på bok, da bruker jeg de heller på opplevelser som reiser med barna og min samboer. Som kan gi gode miner for livet. En million på bok gir meg ikke gode minner når jeg sitter på gamlehjemmet.

Likevel er hovedfokuset i livet nå å betale ned på boliglånet. Fordi dette gjør det mulig å kunne ha slike opplevelser fremover.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


En kommentar om “Hvor mye penger er nok?”

  1. Hvor mye penger er nok?

    100-200 millioner er nok rent pengemessig. Da har man så man klarer seg. Alt over dette er bare for gøy.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.