Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

DNB Nordic Technology skiftet til DNB Telecom

Når jeg velger ut de fond jeg skal investere i er det vanligvis de tips som står i bladet Dine Penger som blir fulgt. Kanskje ikke slavisk, men det som står skrevet gir meg en god pekepinn på hvordan jeg skal fordele midlene.

For et års tid siden var DNB Nordic Technology et av de fond de anbefalte å ha i en spareplan. Det har gitt resultater i form av ca 30% avkastning i 2014. Nå plasser jeg kun 10% av fondsparingen i aktivt forvaltede fond. Derfor er ikke selve avkastningen i kroner og ører så stor på akkurat dette fondet.

DP terningen på disse er endret. DNB Nordic Technology har en score på 3 mens DNB Telecom som opererer i samme bransje har en score på 6. Da anbefaler dine penger å skifte fond, så da prøver vi det, så får vi se hvordan det går. 🙂

Resten av porteføljen 90% er indeksfond.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


11 kommentarer om “DNB Nordic Technology skiftet til DNB Telecom”

 1. Det som er så synd når man følger slike anbefalinger er at man blir tvunget til å realisere gevinst (hvis du ikke f.eks benytter Zero da). Samtidig ser jeg poenget ditt med å bytte, da aktivt forvaltede fond som har gjort det knall et år sannsynligvis vil dabbe av inn i det neste. «Reverse to mean», som man sier på godt norsk 😉 Men samtidig må vi huske at DP-terningen sier fint lite om hvor godt et fond faktisk vil gjøre det fremover. F.eks har morningstar ratinger(som jeg vil påstå er minst like gode) fantastisk liten forklaring på et fonds fremtidige avkastning.

  Er ellers stor fan av at du har har blitt en hardbarket indekser, og ønsker deg all lykke til med å bygge din egen haug med Fuck You Money 🙂 Gleder meg til å høre mer fremover.

 2. Stort sett indeks all the way. Er glad i lave kostnader.

  Takk for lykkeønskninger. Planen er å bygge opp denne FU haugen sakte men sikkert. I tillegg øke på den med div ekstra inntekt. Mer om dette skal bli tatt opp i andre innlegg framover. 🙂

 3. Indeksing er veien å gå 🙂
  Har du Globalt indeksfond alene eller har du andre indeksfond i tillegg?

 4. Jeg har 90% av porteføljen i indeksfond. Fordelt på global (55%), nye markeder (25%) og norge (10%).

  Så har jeg et aktivt forvaltet fond, Dnb Telecom som er den siste 10%. 🙂

 5. Vet du hvorfor dette skiftet skjedde? DNB Nordic Technology ser ut til å være bedre på det meste?

 6. Det er en stund siden jeg har hatt noe aksjer eller fond, men det er jo ikke all verdens å tjene på høyrentekonto lenger. Så noen dager etter jeg leste denne posten registrerte jeg en konto hos Nordnet og førte over en del penger dit.

  Lenge siden jeg har kjøpt noe fond så jeg synes kjøpsprosessen var noe treg. Jeg mener det tok ca 3 dager før fondsandelene ble synlig på min konto. Men jeg antar du får den kursen man får i det øyeblikk du klikker på kjøp?
  Går det like «tregt» om du ønsker å selge?

  Om man liker å bytte fond i ny og ne, vil det da lønne seg å bruke ZERO? Kostnader?

  Vel jeg kjørte like god alle pengene (100K) i DNB Telecom, vet jeg burde egentlig spre risikoen ut over, men gjort er gjort 😉 Foreløpig har de steget 5,5% så kan vel egentlig være godt fornøyd med det på drøye 14 dager.

  Og er det noen som følger med på Aksjebloggen.com, er det gode analyser som kommer i fra den kanten?

 7. Nettgrunder:

  Ser ut som at Zero er greit å ha hvis man vil bytte fond. Iallfall ut fra det jeg kan lese på Nordnet. Selv bruker jeg Skandiabanken.

  Litt usikker på hvilken kurs det blir kjøpt til, kjøpsprosessen kan ta alt fra 3 dager til nesten med en gang for meg. Opplever at det kan variere noe faktisk.

  Lykke til med sparingen, jeg har iallefall hatt mye høyere avkastning i fond enn høyrentekonto. 😉

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.