Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Har lest: Aksjekjøp og daytrading

Skal man bli en vellykket investor er det ikke bare å kaste seg ut i aksjemarkedet uten mål, mening og håpe på det beste. Det kan være lurt å ha en plan og ikke minst ha litt kjennskap til hva man egentlig driver med. Ellers er det ganske lett å miste sin egenkapital, motet og stoltheten.

Jeg har de siste ukene lest gjennom boken Aksjekjøp og daytrading av Oddmund Grøtte. Det er en bok jeg har hatt stående i hylla i et års tid uten å ha lest gjennom den men, nå har jeg altså gjort det. Ble anbefalt å lese denne av Aksjebloggen i sin tid.

Forfatteren av boken gir deg mange oppskrifter og muligheter til å lykkes i aksjemarkedet. Det er mange charts og eksempler som illustrerer poengene forfatteren prøver å kommunisere. Jeg må ærlig innrømme at det var noen partier der jeg ikke klarte å følge med helt. Kan tenke meg det var kanskje 5 – 10% av boken. Utover dette er det meste skrevet på en lettforståelig måte slik at selv personer uten stor erfaring av aksjemarkedet klarer å følge med.

Det snakkes veldig mye om viktigheten av å kunne tenke rasjonelt, psykologien i aksjehandel er veldig viktig. Den enkle tingen som å sette stop – loss for eksempel. Det å vite at man må klare å realisere tap når man driver i Aksjemarkedet er alfa omega. Hadde jeg hatt mer kjennskap til dette når jeg eksperimenterte med REC hadde jeg minimert tapet til ca 9 – 10%. Nå ble det 12 – 13% tap før jeg solgte meg ut. Det er ikke noe jeg angrer på. Lærte mye av den handelen og når jeg ser REC i dag er jeg enda mer glad for at jeg solgte meg ut kjapt.

Det var en liten digresjon … 😉

Så, kommer Formuebygging til å bli en aksjetradingblogg? Nei jeg tror ikke det. Boken er veldig bra og anbefales på det sterkeste men, for min egen del er det nok aller lurest å holde meg til indeksfond. Tiden for å sette seg skikkelig godt inn i markedet er ikke der akkurat nå med alt annet som skjer. En dag.. skal jeg… bare ikke i dag.

Tidligere kunne denne boken finnes hos Bokkilden, men den er utsolgt. Legg igjen en liten kommentar hvis du finner den tilgjengelig noen plass!

Aksjekjøp og daytrading
Aksjekjøp og daytrading

 


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Har lest: Aksjekjøp og daytrading”

  1. Jeg har lest de aller fleste bøker som er gitt ut på norsk om aksjemarkedet, og denne er en av de beste. Syns likevel ikke den er på høyde med de aller beste engelskspråklige aksjebøkene.

  2. Disse fem er fortsatt blant de beste jeg har lest: http://pengeblogg.bloggnorge.com/2010/08/17/fem-beste-aksjeb%c3%b8ker/

    Listen til Grøtte på slutten av Aksjekjøp og daytrading er også et bra utgangspunkt for videre lesning. Så vidt jeg husker anbefaler han spesielt The education of a speculator av Victor Niederhoffer. Jeg har lest denne og den er bra, men vil absolutt anbefale at man leser mange andre bøker om aksjer før man prøver seg på denne. Å gå rett på denne blir litt som å begynne å lese Shakespeare rett etter at man har begynt å lese. 😉

  3. «Å gå rett på denne blir litt som å begynne å lese Shakespeare rett etter at man har begynt å lese. ;-)»

    Haha, det var akkurat det jeg følte da jeg begynte på den kort tid etter jeg hadde begynt med aksjehandel. Den ble liggende en stund til før den ble lest. Litt tunglest, men absolutt interessant.

    Ellers vil jeg også anbefale, som Vidde her gjør, «How I made $ 2.000.000 in the stock market – Nicolas Darvas». Det er en bok som verdt å lese til og med om du ikke har tenkt til å drive med aksjehandel.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.