Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Formuebygging med Bitcoin?

Bitcoin, Internetts egen valuta. Verdensomspennende, desentraliserte og digitale «penger». Sammenlignet med for eksempel Norske kroner som gis ut og kontrolleres av våre myndigheter er Bitcoin helt fritatt fra en sentral autoritet. Det er ikke en sentral bank eller myndighet som styrer over den. Påstanden er at Bitcoin blir motstandsdyktig mot vill inflasjon og ikke minst korrupte banker.

Overføring av Bitcoins skjer mellom person til person over Internett. Ingen tredjepart må være involvert i prosessen. Fler steder begynner også å godta Bitcoin som betalingsmiddel, men hovedsaklig på Internett.

Ettersom du leser bloggen til en person som er over middels opptatt av teknologi og økonomi er Bitcoin absolutt noe som havner innenfor mitt interesseområde. Jeg vet enda ikke helt hva jeg skal tro eller mene om valutaen. Likevel er det såpass stor nyhetsverdi i Bitcoin at flere store medier har valgt å kjøre artikler om dette.

En nordmann har til og med kjøpt seg bolig fordi han var ute tidlig å kjøpte seg en bråte bitcoins som kjapt steg i verdi. (Selv om dette kan regnes som veldig mye flaks).

Den aller enkleste måten å skaffe seg bitcoins på er å kjøpe fra en tilbyder. Noe som er mer interessant (synes jeg) er å bruke kraften til en datamaskin til å generere nye bitcoins. Det er ikke det enkleste å forklare hvordan dette fungerer så har du interesse for det anbefaler jeg at du leser dette: How does Bitcoin work?.

Undertegnede har prøvd såkalt mining (av altenativ til Bitcoins) og etter mye research har jeg lyktes å få inn noen skarve tikroner på min digitale pengebok.

bitcoin balance

Nå har jeg satt et av mine skjermkort til en såkalt multipool som kjører et automatisk skript som miner den mest profitable kryptovalutaen og deretter automatisk veksler den i bitcoin for å så sende den til min wallet. Hvorvidt dette egentlig har noe for seg kan ikke jeg vite. Poenget er at selve temaet rundt kryptovaluta er veldig interessant og ikke noe jeg kommer til å ignorere.

Utover det er alt som vanlig og den aller største fokusen i heimen er selvfølgelig enda på NOK. 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


8 kommentarer om “Formuebygging med Bitcoin?”

 1. Det er veldig fascinerende! Jeg vil heller ikke anbefale noen å plassere penger i Bitcoins såfremt du ikke blir plaget med at du kan miste absolutt alt.

 2. Jeg har drevet en del med utvinning i de siste månedene, men da ikke med Bitcoin. Det går for det meste i Litecoin som jeg så selger for BC. Jeg har en rigg med 4 grafikkort, og denne er nå nedbetalt slik at jeg opererer med ren profitt. Selv i dag under disse omstendighetene.

  Én fordel jeg har oppdaget med riggen er at den gir fra seg en del varme når den arbeider. Noe som er praktisk om vinteren. De siste par månedene har jeg sammenlignet strømforbruket med fjorårets forbruk, og jeg har oppdaget at jeg bruker mindre strøm i år sammenlignet med samme periode i fjor. Forskjellen er at i fjor brukte jeg en varmeovn, mens jeg i år bruker riggen som varmekilde.

  Varmemessig har jeg samme innetemparatur i år som i fjor, og dette gjelder også de dagene det er minusgrader ute. Hittil ser det ut til at jeg er i stand til å opprettholde samme innetemperatur som tidligere, og strømkostnaden blir omtrent den samme.

  Fordelen nå er at jeg kan bruke strømforbruket til to ting – varme og myntutvinning – fremfor bare varme. Selv med dagens lave priser har jeg en inntekt på ca. 300-320 $ pr. måned på denne riggen. Dette beløpet sitter jeg med etter at jeg har betalt for strømmen.

  Hvis dette markedet skulle vise seg å falle sammen, noe jeg ikke tror vil skje, vil jeg fortsatt sitte med 4 grafikkort som jeg enten kan bruke i PCer eller selge på bruktmarkedet for minimum 5-6000 kr.

 3. Jeg syns ikke det er rart at personer med over middels interesse av data og teknologi prøver seg på dette. Jeg har en datamaskin som også utvinner coins. Riktignok ikke bitcoin direkte, men andre typer coins som veksles inn i bitcoin. Det er en datamaskin med et enkelt R9 290 skjermkort jeg bruker så det er ingen stor operasjon foreløpig.

  Du nevner dette med strømforbruk og varme. Problemet er det at ikke alle familier ønsker å ha en datamaskin med fire skjermkort stående i stua på full fres. Uansett hvor varmt det er.

  Jeg har, med dagens lave kurs gravt frem 400kr. (0.11 BTC)

 4. På stuen? Nei, den står inne på et eget rom/bod (som jeg kaller serverrommet) hvor jeg også har et par servere. Jeg har en vifte som trekker inn luft fra utsiden, og en annen som fører den varme luften inn i stuen. Svært lite støy. Men nå er jeg sannsynligvis litt merk interessert i teknologi enn de fleste andre.

  Det beste kortet man kan bruke er forresten 7950-kortene. Disse bruker forholdsvis lite strøm, og man oppnår 650-750 khash alt etter hvilket kort man har. Jeg undervolter også kortene slik at ett grafikkort i dag bruker i ca 170 Watt. Et 290 vil bruke 300-400 Watt og gir 800-900 khash.

  Nå er 7950-kortene omtrent umulig å oppdrive, jeg kjøpte akkurat 4 kort til ca.1100 kr pr. stk fra en bedrift, men et godt alternativ vil være r9 280x som er arvtakeren til 7950. Problemet med også dette er at også disse kortene forsvinner veldig fort ut, og det tar veldig lang tid før de kommer inn på lager igjen. (Jeg antar at årsaken for kortenes popularitet er slike som meg som jakter på spesifikke kort.)

  Man må heller aldri kjøpe kort fra produsenten XFX. Disse er dårlige til denne oppgaven. Dårligste ytelse på markedet.

  Når man bygger en rigg bør man heller ikke bruke vanlige PC-kabinetter da disse ikke nødvendigvis gir noen god luftgjennomstrømming. De vil være brukbare hvis har ett grafikkort, men bør ikke brukes hvis man bruker to eller flere grafikkort. Årsaken er at grafikkortene trenger mye luft for å kjøle kjernen, og i PC-kabinetter blir grafikkortene stående for tett sammen til at de vil få nok luft til avkjølingen.

  Selv har jeg bygget et kabinett hvor grafikkortene henges løst ca. 5 cm fra hverandre. Totalt vil det være plass til 5 grafikkort. Fordelen med dette kabinettet er at temperaturen på grafikkortene vil være minst 10 grader lavere enn i et PC-kabinett. Dermed blir det økt levetid for kortene. Jeg kjører nå stabilt på 76-77 grader. Jeg konstruerte dette kabinettet med intensjonen om at jeg skulle kunne sette det inn i en hyllene som jeg kjøpte på ClasOhlson. ( http://www.clasohlson.com/no/Stålreol/Pr408943000 ) Jeg kan etter hvert sette inn flere rigger om jeg skulle ønske dette, men inntil videre oppbevarer jeg en deler, verktøy og diverse til bygging av PCer og slikt.

  Heldigvis brukte jeg ikke MtGox, men dessverre hadde jeg et par hundre dollar stående der. (Det en stund siden jeg solgte BC for disse pengene, og jeg hadde de bare stående av en eller annen idiotisk og lite gjennomtenkt årsak. Jeg husker egentlig ikke helt hvorfor jeg ikke hentet de ut.) Disse anser jeg nå som tapte. For et par uker siden ble uttak av BC stoppet, og nedgangen stoppet. For noen dager siden kjøpte jeg 2 BC for ca. 100 $ pr stk. fordi jeg tenkte at hvis MtGox åpnet igjen kunne jeg ta de ut for så å selge de et annet sted. Men jeg hadde allerede avskrevet pengene, og dette kjøpet ville ikke endret noe på et eventuelt tap. Vi snakker om en kalkulert risiko, og verden er slik at noen ganger taper man. Det er en del av spillet.

  Nå ble dette en riktig så lang kommentar, men jeg har en tendens til å skrive og snakke mye om det som interesserer meg. Teknologi interesserer meg, og dermed blir det gjerne slik at jeg skriver litt for mye om slikt.

 5. Hei. Jeg har tidligere drevet med mining av bitcoins og har nå også prøvd meg på litecoins et halvt års tid, og har gjort meg noen erfaringer etter dette. Til de som lurer på å starte med mining for å skaffe seg lettjente penger uten å jobbe noe særlig for det har jeg kun et råd. Glem det! Bare dropp det. Invester dine hardt opptjente sparepenger i noe mer virkelighetsnært, eksempelvis aksjefond. Mine prosjekter gikk aldri i null før jeg måtte avbryte som følge av fallende kurser og en tilnærmet eksponensialt stigende difficulty som gjør at man hver uke får mindre igjen for datakraften. Det aller dummeste er disse kraftige asic minerne som liksom skal være så fanatiske på bitcoins. Finn.no renner over av desperate folk som skal selge slikt utstyr som ikke lenger er frofittabelt. Løsningen blir da å selge det overpriset til en uviten stakkar. Hadde vært interresant å diskutere dette videre men dere er herved advart. Styr unna alt som heter mining av cryptocoins.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.