Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Bensinforbruk og Bensinpriser i dag gjør ferien dyrere

BensinmålerBilen vår brukes ganske mye i den ferie vi har nå slik at vårt bensinforbruk blir høyt. Det blir heller ikke noe billigere med tanke på de bensinpriser i dag. Selv om dette kan virke som et syteinnlegg er det ikke det. Mer en observasjon. Vi har regnet med at det vil gå en hel del penger til drivstoff uansett.

Bilen vi kjører er heller ikke den mest økonomiske varianten som er mulig å skaffe seg. Jeg spenderer mange timer både i jobb og privat bak rattet og det gjør at det er viktig for meg å ha en bil som jeg synes er god å kjøre. Bayerische Motoren Werke lager slike biler. Den bilen vi har nå er den fjerde i rekken fra det firmaet i Tyskland.

Selv om bilen er fattigmannsmodellen er sekseren som sitter i den rimelig tørst. Selv med rolig landeveiskjøring kan den godt drikke 0,9 liter per mil. Slår jeg på cruise control drikker den faktisk mindre. Det trodde jeg ikke før jeg prøvde det selv, og det stemmer faktisk. Har du selv en bil med en slik funksjon kan du kanskje prøve selv. Kanskje du sparer noen kroner i bensin.

For meg er det verdt det å ha en slik bil. Jeg vet allerede før jeg kjøper bilen at denne vil koste meg mer penger i drift og vedlikehold sammenlignet med Toyota for eksempel. Skal vi snakke kun økonomi er altså BMW et dårligere økonomisk valg. Og det er greit. Poenget er at det skal mye til før jeg kvitter meg med den bilen. Leiligheten er selvsagt prioritet 1 men bilen er ikke så langt unna.

Da vi bytte bank fikk vi også bakt inn billånet i boliglånet, det gjorde at vi sparte noen rentekroner i måneden. Det er også en av grunnene til at vi betaler inn ekstra på boliglånet.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.