Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Indeksfond for (nesten) alle pengene.

I min evige søken om å optimalisere sparingen er det på tide å gjøre noen små endringer i porteføljen. DNB Global Indeks blir kuttet ut til fordel for Storebrand Indeks – Alle Markeder.

Hei du! Dette er en artikkel fra 2016. Hvis du ønsker litt mer oppdatert informasjon med tanke på fondsparing eller finne beste fond kan du sjekke denne: Jakten på beste fond: 6 fine nybegynnertips

Grunnen til at jeg gjør endringene er at jeg vil ha en veldig enkel portefølje å forholde meg til. Det skal ikke være behov for meg å følge med så veldig mye på den. I tillegg skal det være stor spredning. DNB og Storebrands globale indeksfond er veldig like, men Storebrands versjon investerer en liten større andel av pengene i vekstmarkeder.

Dette gjør at jeg kan fjerne sparingen i KLP AksjeFremvoksende Markeder Indeks II som har en DP terning på 3 i Dine Penger. I tillegg fjerner jeg også DnB Norge Indeks da jeg allerede er godt dekt av Storebrand Indeks – Alle Markeder og at jeg vil ha ting enkelt.

Nåværende fordeling:

 • DnB Global Indeks 60 %
 • DnB Telecom 20 %
 • DnB Norge Indeks 10 %
 • KLP AksjeFremvoksende Markeder Indeks II 10 %

Ny fordeling:

 • Storebrand Indeks – Alle Markeder 80%
 • DnB Telecom 20 %

20 % av porteføljen blir altså ett aksjefond, det er det DnB Telecom som står for. Dette fondet gjør det ganske bra for meg. Det har riktignok blitt påvirket av tidens børsbevegelser, men ikke i like stor grad som andre fond. I tillegg har den en sekser på DP terningen i Dine Penger. Telecom er et felt jeg jobber noe med og det er på ingen måte på vei ned slik jeg ser det.

Jeg har ikke tenkt å selge de fond jeg slutter å investere i, iallefall ikke foreløpig. Her er jeg litt usikker på hva som blir best å gjøre. Min foreløpige plan er å la fondene ligge i porteføljen og muligens selge når / hvis de oppnår en relativt høy avkastning og reinvestere i de andre fond. Her tar jeg gjerne mot tips hvis noen har det på lager.

Jeg har lite lyst til å lage en enorm portefølje med 10 – 15 forskjellige fond. Det blir for mye å holde styr på. Hvis du som leser dette vil spare i fond og har en horisont på minst 5 – 10 år er det ikke noe i veien for å kun investere i Storebrand Indeks – Alle Markeder.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


16 kommentarer om “Indeksfond for (nesten) alle pengene.”

 1. Syns den nye porteføljen din ser ut som en god balanse mellom tryggheten som er knyttet til indeksfond og mulighetene for meravkastning som ligger i telekomfondet. Personlig ville jeg nok ha forenklet ytterligere ved å kutte ut det norske indeksfondet, men dette blir jo litt smak og behag.

 2. Ja du sier noe der Vidde. Norge er jo til en viss grad dekt under det globale.

  Kanskje jeg kutter ut det norske også. Og heller går for 80% globalt og 20% aktivt aksjefond.

  Hva hadde du villet gjøre med andeler du ikke investerer i lenger? La de være?

 3. Siden det her er snakk om indeksfond, ville jeg bare ha latt andelene stå og yngle videre.

  Jeg ser litt annerledes på aktive fond. De selger jeg meg ut av dersom de over tid leverer dårligere avkastning enn indeksen. Dette gjelder også dersom jeg har en del urealisert gevinst i dem. Men jeg er opptatt av å ikke kjøpe og selge for hyppig der også, så jeg selger først når et aktivt fond over lang tid (helst et par år) har levert dårlig avkastning. De færreste aktive fond klarer å slå indeksen absolutt alle år.

 4. Trond: Takk for det.

  Akkurat nå er det Storebrand Indeks – Alle Markeder og DnB Telecom jeg kjøper andeler i. Jeg har faktisk spart i DnB Nordic Technology for noen år siden, men skiftet til DnB Telecom.

 5. Håkon: Ja, du må være Nordnet kunde for å handle demses fond. Selve fondet, Norgesfondet, har ingen gebyrer for deg som kunde. Sikkert noe Nordnet benytter for å trekke til seg kunder vil jeg tro

 6. Hei, Lurer på hvor mye avkasting i % har du oppnådd fra oppstarten og hvor mye år er snakk om?
  Hvis jeg forstår riktig, du endrer ikke veldig ofte portefølje , så du bare kjøper fast månedlig. Er spent å sammenligne med min «taktikk» :)))

 7. Totalt sett har jeg ca 20% avkastning på hele porteføljen. På DnB Global Indeks alene ligger det på 35% akkurat nå. Dette vil variere fra dag til dag. Vet ikke helt hvor mange år det er men sikkert mellom 3 – 5 år.

  Jeg endrer ikke portefølje så mye. Kjøper hver måned og «lukker øynene». 🙂

 8. Takk 🙂 , da fortsetter jeg med min «taktikk» – å ta fortjenesten og prøve «timing» 😀 . har oppnådd 95% vekst i 7 år 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.