Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Renten uendret, media fyr løs!

På gårdagens rentemøte ble ikke renten endret. På stedet hvil kan vi vel kanskje si. Litt av grunnen til dette er tydeligvis piler som peker oppover i vår økonomi. Om det er akkurat det som gjør at renten blir uendret vet jeg ikke så mye om, jeg har ikke dybdekunnskap her. Det er nok mange fler faktorer som spiller inn på hvordan renten fastsettes.

Det jeg synes er morsomt er å lese det som skrives i media nå. Jeg kan tenke meg at mange vurderer fastrente selv om Tom Staavi i DinePenger mener det ikke er så lurt. På den andre side mener Gjedrem at mange bør vurdere fastrente.

En sier en ting, en annen sier en annen ting. Hvem skal man høre på? Hvilke råd skal man lytte til?

Jeg kan tenke meg at mange sliter med dette valget nå. Det virker som at vi er på rentebunnen og det vil kanskje lønne seg å binde renten?

Jeg kan ikke bestemme for deg, men jeg kan fortelle deg hva jeg og min samboer gjør. Først og fremst, vi har ikke så ekstremt mye i lån i forhold til vår inntekt. I dag er avdrag + rente på totalt 6 300 kroner. 3 150 kroner per person altså. Dette beløpet kan øke ganske mye uten at vi trenger å gjøre mange endringer i vår økonomi. Den kan faktisk dobles uten at vi må gjøre noe annet en å kanskje kutte litt på vår sparing.

Poenget jeg prøver å komme til er, takler du en høy rente ser jeg ikke noen stor grunn til å binde renten. Er det slik at du allerede i dag sliter med å betjene boliglånet bør du kanskje vurdere fastrente, slik at du sover godt på natten. Dette er noe jeg mener personlig, om det er rett eller feil tror jeg ingen ekspert kan gi deg et svar på. Så lenge den eksperten ikke kan se i fremtiden.

Jeg og min samboer kjører samme løp som tidligere. Vi «gambler» med flytende rente og betaler ned ekstra på boliglånet hver måned. Dette i seg selv vil spare oss for mange rentekroner over tid uansett. Dessuten bør vel bankene uansett beregne høy rente når de bevilger boliglån til folk.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


En kommentar om “Renten uendret, media fyr løs!”

  1. Du har rett i at de som allerede sliter nok bør velge fastrente.
    Jeg og min mann skal ta opp nytt lån i disse dager, og øke lånebyrden vår betraktelig, men vi kommer til å velge flytende rente. Og banken la inn en renteøkning opp til 8,5 % når de beregnet hva vi kunne betjene, så bankene er nok forberedt på en høyere rente.

    En annen fordel med flytende rente er muligheten for å selv styre nedbetalingene. Den faller bort om man velger fastrente.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.