Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Velg riktig fond og spar nå!

Å velge riktig fond kan virke å være en umulig oppgave. Det skjønner jeg godt, fordi det finnes et hav av utvalg der ute.

Jeg tør vedde på at enkelte sliter med å komme igang med fondsparingen grunnet uvisshet om at valget som blir tatt er det beste.

Problemet her er at ingen kan fortelle deg hva det beste valget er. Å spare i aksjemarkedet ER risikofylt og du kan godt miste en stor del av pengene. På sikt dog vil markedene oppover. Alle bedrifter har et ønske om å vokse. Blir det total kræsj og alt faller sammen har nok verden større problemer.

Ta et globalt indeksfond og kjør på det hvis du er usikker. Ta også et lite beløp som du føler du kan «miste». Kanskje dropp lottokupongen og sett heller de pengene i fond. Det aller viktigste er å komme igang og hold deg til planen for en lang periode.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Velg riktig fond og spar nå!”

  1. Jeg vurderer fond selv, men har ikke kommet i gang med det. Man får jo ingenting igjen får å ha pengene på sparekonto nå om dagen. Selv tenker jeg at de inntektene jeg får fra internettbusiness, kan bli en god inntektskilde for fremtidig pensjon. En god ekstrainntekt som kanskje overgår avkastningen man ville hatt fra sparing eller investering i fond.

  2. Jeg har tenkt å bruke min ekstra inntekt rett mot fondsparingen. Samtidig tror jeg mange sitter på gjerdet akkurat fordi det er så vanskelig å velge, og man er redd for å gjøre «feil». Min mening er at det er mer feil å vente, kontra velge «feil» fond. Derfor kan en velge et globalt indeksfond og kanskje starte med en sum man er komfortabel med å «miste». Så er en iallefall igang.

    Etter det kan en se over og øke etterhvert hvis ønskelig. 🙂

  3. Apropos fond: Det kan være lurt å være oppmerksom på valutarisiko i de fondene som ikke har valutasikring… og det er ikke mange fond som er valutasikret. Dette gjelder jo i hovedsak de fondsportefølgene som investerer i utenlandske produkter/selskaper der endringer i valuta påvirker avkastningen. Kanskje ikke så farlig på lang sikt, men aktuellt for kortere tidshorisont

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.