Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Da blir det enda lavere rente

For noen dager siden satte Gjedrem ned renten med 0,5%. Vår bank har også varslet rentenedgang på 0,5% på vårt boliglån. Dette er hyggelig for oss fordi da blir det flere kroner til overs etter at alle utgifter er betalt.

Problemet er at politikere vil at vi skal bruke av disse pengene, for å få fart i den Norske økonomien. Men jeg og min samboer velger heller å betale ned ekstra på boliglånet og spare en liten del av pengene. Kun noen hundrelapper ekstra til forbruk. Jeg tror ikke det er bare vi som tenker slik.

Vi hadde tenkt å pusse opp vårt kjøkken for en stund tilbake men valgte å la det være. Vi vil heller ha noen kroner på bok hvis ting skulle gå galt en eller annen gang i forbindelse med jobb eller annet. Dessuten trenger vi strengt tatt ikke et nytt kjøkken. Det vi har i dag dekker alle de behov vi har. Det er bare ikke så …. fint 🙂

Nei jeg vet ikke helt jeg, har en følelse av at denne oppgang eller hva vi skal kalle det er en boble, det kanskje går et år men den vil sprekke på nytt. Da den sprekker på nytt vil dagens finanskrise bare bli barnemat i forhold til det som kommer å skje da.

Skjønner at dette innlegget har en veldig ekstrem pessimistisk tone, men det er slik jeg tror ting vil utvikle seg. Det er min magefølelse. Ikke nødvendigvis 100% korrekt. Er jeg heldig så tar jeg feil :).


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


En kommentar om “Da blir det enda lavere rente”

  1. Vi får håpe at du tar feil. Men jeg ser ikke bort i fra at du får fullstendig rett.

    Boligprisene har vært overvurdert i mange år, etter min mening. Lav rente nå vil bare utsette en prisnedgang som må komme. I mellomtiden vil mange unge (og naive?) etablere seg, og tilpasse forbruksmønster og boligstørrelse til et rentenivå som ligger langt under det vi kan forvente at vil være normalen. Dermed kan det godt tenkes at du får rett i at en ny boligboble er på vei.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.