Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Du må være tålmodig

Er det noe jeg skulle sagt til 20 – årige meg, er det å være tålmodig ekstremt viktig. La oss si at du setter deg et mål om at du skal bli økonomisk uavhengig. Det er i seg selv ikke noe galt med det, men jeg mener man må være klar over hva det innebærer av jobb.

Er det slik at du er 100% klar for å leve godt under evne, ha en solid sparerate og kjøre på slik i 5 – 10 år, så ja. For all del kjør på.

Hadde noen sagt dette til meg i 20 årene hadde det blitt avfeid som tull. I tillegg var min inntekt på den tiden lav og hadde ikke «råd» til å spare. Lite visste jeg om rentes-rente effekten dessverre. Var nok mer interessert i å spille betaversjonen av World of Warcraft på den tiden.

Kunne godt spart mellom 100 – 200 kr i måneden, i et fond. Muligens mer enkelte måneder også. Selv i 20 årene. Røyk og snus hadde jeg råd til ihvertfall.

Et lite regneeksempel:

La oss si vi starter på 1 000 kr, deretter 200 kr i måneden i 20 år. Med 7% avkastning, vil resultatet ligge på ca kr 102.258,-

Øker vi til 550 kr i måneden, i 20 år, med 7,8% vil resultatet ligge på ca 300.000,-

Det er derfor tid er såpass viktig i langsiktig sparing. Altså tålmodighet.

Nå er ikke undertegnede 20 år for å si det sånn, derfor må jeg øke beløpene betydelig.

«Litt-mindre» økonomisk uavhengig

Slik det ser ut nå, blir det aldri helt økonomisk uavhengighet innen pensjonsalder og har derfor slått meg til ro med den realisasjonen. Det er slik jeg lever livet og er fornøyd med det.

Det har gitt en større ro og det tok meg LANG tid å innse dette.

Det som har skjedd i 2020 har nok fått mange til å ta en ekstra kikk på hva man bruker livet sitt på. Det har skjedd relativt mye, Australia brant omtrent opp. Prins Harry and Meghan ville ikke leke med dronninga lenger. Norge ble stengt ned pga et menneskelig malware som dessverre krever menneskeliv. Oljeprisen stuper. Trump trenger vi vel ikke å gå inn så detaljert på. Samt Pentagon i USA bekrefter at de lekkede UFO videoene faktisk er ekte.

Så ja, det skjer ting og det er klart at en kan la seg påvirke av dette.

«Litt-mindre» økonomisk uavhengig skal gi en åpning for skifte av jobb. Men det er ikke noe stress med det. Det er et mye mer realistisk mål for undertegnede. Sideprosjektene genererer inntekt, men det er ikke mulig å leve av det. Det kan dog være et alternativ å kanskje jobbe 50% i en «vanlig» jobb, og 50% med nettprosjekt. Da vil også en oppspart portefølje, være godt å ha. Dersom inntekt skulle falle helt bort.

Eller så blir Bitcoin verdt 2 millioner kr for en stykk, men det er et annet innlegg.

Time will tell.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


3 kommentarer om “Du må være tålmodig”

  1. Ting tar tid. Før ville jeg gjerne slutte i jobben og pensjonere meg tidlig, men har etterhvert erkjent at jeg faktisk liker å jobbe litt og fortsetter gjerne med det til jeg hvertfall bikker 60. Målet nå er å investere nok til at om jeg ønsker det kan jeg ringe folketrygden som 62 åring og godta mindre utbetalt pensjon og samtidig ha nok oppspart og passiv inntekt at jeg i realiteten opprettholder min kjøpekraft. Og går jeg litt lei på veien dit har jeg råd til å ta meg en 3 mnd tur til varmen om vinteren.

  2. Bra innlegg som jeg kjenner meg godt igjen i. Skulle virkelig ønske at jeg hadde en mer økonomisk tankegang i mine ungdomsår. Som et eksempel så husker jeg at etter konfirmasjonen så kastet jeg bort alt jeg hadde av penger på alt mulig tull som gav meg lykke i en dag eller to… Jeg tenkte aldri på at jeg skulle bli voksen en dag og hva det innebar. Hadde jeg kunne vært LITT økonomisk fornuftig i mine tidligere år ville jeg vært mye bedre stilt den dag idag, uten å måtte føle at jeg nå må «ta igjen» det jeg har tapt med å jobbe ekstra.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.