Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Vi skifter bank igjen, her er noen tips

Uansett hvor godt jeg liker Skandiabanken så har de akkurat nå ganske høy rente sammenlignet med mange andre bankers tilbud. Selv etter at de varslet senking av renten er den likevel noe høy: 3,85% mot 3,45% utgjør en del på vårt boliglån.

Lånet i Skandiabanken er nå på 15 år og 8 måneder. Flytter vi lånet til en annen bank får vi skrudd nedbetalingstiden ned til 15 år blank og har i tillegg noe lavere terminbeløp.

Det er ikke så mye å tenke på egentlig, dette sparer oss penger og i min mening er det såpass stor besparelse at det er verdt å flytte lånet / bank på nytt og det er akkurat det vi gjør igjen nå.

Et tips tips til deg som kanskje gjør det samme, men får avslag. Søk hos andre banker! Jeg fikk bland annet avslag fra Danske Bank og Storebrand var veldig skeptisk til oss. For mitt vedkommende endte vi opp med DNB og deres boliglån ung. Vi har hatt kundeforhold til de for flere år siden så det kan hende at det hjalp litt.

En av mange veier til formuebygging er å kutte kostnader. Du kan sitte hjemme med en kaffe i hånda å søke i ro og fred. Hva har du å tape egentlig? Det verste som kan skje er at du får et nei. For ordens skyld så lister jeg opp her den dokumentasjon bankene ønsker at du legger ved søknaden. Få ordnet det først, da blir ting så mye enklere.

 • Selvangivelse (Logg inn på altinn og last ned!)
 • To siste lønnsslipper
 • Verditakst på bolig (få hos megler)

Det er greit å få scannet denne informasjonen til PDF så man slipper fakse / sende brev osv.

Hvis du vet at det er lønnsøkning på gang eller at du på en eller annen måte får høyere inntekt kan du også nevne det i søknaden.

Lykke til! Skift bank du også! (eller iallefall boliglånet) 😉


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “Vi skifter bank igjen, her er noen tips”

 1. Hei, takk for en interessant blogg.
  I dette tilfelle lurer jeg på om besparelsen med å bytte bank nærmer seg kostnadene. En verditakst er ikke gratis (den siste her ved en refinansiering kostet 1900 kr.) og etableringsgebyr kommer på 1750 ved DNB BLU. Det tar en stund før du har tjent de pengene tilbake. Dessuten er effektiv rente ved Skandia 3,55 (riktignok 75% boligverdi), og 3,56 ved DNB.
  hilsen, A

 2. Kostnadene for å bytte bank i akkurat dette tilfellet er lave. Det var ikke behov for å påkoste en ny verditakst og etableringsgebyr samt depotgebyr skulle DNB by på. I tillegg er vi under 85% (ikke 75%) så vi får ikke Skandiabankens aller beste rente. Slik det ser ut nå tjener vi på å bytte. Kutter 8 måneder nedbetalingstid og har noe mindre terminbeløp.

  Hyggelig at du liker bloggen! 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.